Ο Μαντί, ο Αγκιμπού και το πραξικόπημα στη Γουϊνέα (vids)

Ο Μαντί, ο Αγκιμπού και το πραξικόπημα στη Γουϊνέα (vids)

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι ειδικές δυνάμεις της Γουινέας συνέλαβαν τον πρόεδρο Κοντέ και κατήργησαν τους θεσμούς – Διαψεύδει το Υπουργείο Αμυνας της Γουινέας, όπου βρίσκονται οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά για τα προκριματικά του Μουντιάλ!

Πανικός επικρατεί στη Γουινέα, όπου βρίσκονται οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν ότι οι ειδικές δυνάμεις της χώρας συνέλαβαν τον πρόεδρο Άλφα Κοντέ και κατήργησαν τους θεσμούς, επιβάλλοντας το δικό τους καθεστώς.

Οι πραξικοπηματίες μάλιστα έχουν ανεβάσει βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο πρόεδρος Αλφα Κοντέ να κρατείται όμηρος. «Αποφασίσαμε αφού συλλάβαμε τον πρόεδρο, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή μαζί μας, να καταργήσουμε το ισχύον Σύνταγμα, να καταργήσουμε τους θεσμούς. Αποφασίσαμε επίσης να διαλύσουμε την κυβέρνηση και να κλείσουμε τα σύνορα, στο έδαφος και στον αέρα», αναφέρει ένας από τους πραξικοπηματίες.

Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωσε ότι η επίθεση που έγινε εναντίον του προεδρικού μεγάρου και η προσπάθεια για κατάληψη της εξουσίας απωθήθηκε, ενώ το Reuters αναφέρει πως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των βίντεο, που δείχνουν τους πραξικοπηματίες να κρατούν τον Κοντέ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Κονακρί. «Οι εξεγερμένοι έσπειραν το φόβο, όμως, η προεδρική φρουρά, υποστηριζόμενη από τις δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας, συγκράτησαν την απειλή και απώθησαν την ομάδα των επιτιθεμένων», αναφέρει μεταξύ άλλων το Υπουργείο Αμυνας της Γουινέας στην ανακοίνωσή του.

Στη Γουινέα οι Καμαρά και Κανέ

Οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά βρίσκονται στην Γουινέα, καθώς έχουν ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνική ομάδα της χώρας τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Μαζί τους βρίσκεται και ο Μαμαντού Κανέ, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από τον Ολυμπιακό και παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Νέφτσι Μπακού.

Οι Μαντί Καμαρά και Μαμαντού Κανέ αγωνίστηκε στο πρόσφατο παιχνίδι με την Γουινέα Μπισάου, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ μαζί με τον Αγκιμπού Καμαρά υπολογίζονται για τον εντός έδρας αγώνα που ακολουθεί με το Μαρόκο (6/9). Υπενθυμίζουμε ότι οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή από τον προπονητή του Μαρόκου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ