ΑΕΚ – Ολικό λίφτινγκ με το βλέμμα στην «Αγιά Σοφιά»

ΑΕΚ – Ολικό λίφτινγκ με το βλέμμα στην «Αγιά Σοφιά»

Η ΑΕΚ τα άλλαξε όλα αυτό το καλοκαίρι με στόχο να βάλει τις βάσεις για την ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο, θέλοντας να διαγράψει παράλληλα την κακίστη τριετία που προηγήθηκε.

Με την ολοκλήρωση της περσινής αγωνιστικής περιόδου ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε προαναγγείλει σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ. Η καταστροφική σεζόν που προηγήθηκε αλλά και συνολικά η απογοητευτική τριετία που ακολούθησε από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν άφηναν περιθώρια στην Ένωση η οποία έπρεπε να αλλάξει πλέον ρότα.

Τέτοια εποχή σε έναν χρόνο, η ΑΕΚ θα έχει μπει λογικά στην «Αγιά Σοφιά» και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θα αποτελούσε ντροπή αλλά και προσβολή προς την ιστορία της να μπει στο νέο γήπεδο με μια ομάδα σαν αυτή που παρουσίασε πέρσι. Για επτά προσθήκες ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών είχε κάνει λόγο ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» στα τέλη της άνοιξης, αλλά δεν αποκλείεται στο αρχικό σχήμα της Ένωσης να υπάρχουν ακόμη και δέκα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Ριζικές αλλαγές και το μπαλάκι στον Μιλόγεβιτς

Η ΑΕΚ απέκτησε 13 ποδοσφαιριστές αυτό το καλοκαίρι, άλλοι τόσοι αποχώρησαν ενώ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι αυτός που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας και έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Έργο που έγινε ακόμη δυσκολότερο μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ιουλίου από την άσημη Βελέζ του Μόσταρ. Γεγονός για το οποίο έχει δικαιολογίες ο Σέρβος τεχνικός μιας και κατά κύριο λόγο βασίστηκε στην περσινή ομάδα στα δύο ματς με τους Βόσνιους ωστόσο πλέον καλείται να φέρει αποτελέσματα και μάλιστα άμεσα.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ήταν η πιο δραστήρια από κάθε άλλη επί εποχής Μελισσανίδη. Έστω κι αν άργησε, κάτι που πλήρωσε στα ματς του Europa Conference League, η ΑΕΚ ενισχύθηκε σημαντικά και θεωρητικά αλλάζει επίπεδο, χάρη κυρίως στους παίκτες που αποκτήθηκαν στο φινάλε. Ο Στίβεν Ζούμπερ έκλεψε την παράσταση προερχόμενος από ένα εκπληκτικό Euro με την Ελβετία όπου αναδείχθηκε πρώτος σε ασίστ ενώ και οι προσθήκες των Άμραμπατ και Γέβτιτς, δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες.

Οι Βράνιες και Αραούχο επέστρεψαν σε γνώριμα λημέρια για να βρουν τον καλό τους εαυτό ενώ η ΑΕΚ που ποντάρει πολλά φέτος στην εμπειρία, απέκτησε και τους Τζαβέλλα, Λε Ταλέκ για τον βασικό κορμό της. Ο Στάνκοβιτς ήρθε για να πάρει τα γάντια του βασικού κάτω από τα δοκάρια με τους Μισελέν και Χατζισαφί να προορίζονται για τα άκρα της άμυνας.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έκανε δικούς της και τους Μήτογλου, Παρρά και Ρότα που θα μπουν στο ροτέσιον. Για όλα αυτά η ΑΕΚ δαπάνησε κάτι περισσότερο από τέσσερα εκατ. ευρώ κάνοντας οικονομική υπέρβαση, δεδομένου ότι δεν θα έχει έσοδα από την Ευρώπη ενώ έχει προηγηθεί και 1,5 χρόνος με πανδημία.

Το να χαρακτηρίσει κανείς πλήρη τη φετινή ΑΕΚ θα ήταν αν μη τι άλλο ριψοκίνδυνο. Εξάλλου και πέρσι έτσι παρουσιαζόταν στο ξεκίνημα της σεζόν και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Το δεδομένο είναι πως βάσει βιογραφικού τουλάχιστον, οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήθηκαν δείχνουν να είναι ανώτεροι από αυτούς που αποχώρησαν. Ολιβέιρα, Κρίστιτσιτς, Λόπες, Νεντελτσεάρου και Τσιγκρίνσκι είναι μερικοί από αυτούς που… χαιρέτισαν και αποτελούσαν βασικές μονάδες τα προηγούμενα χρόνια.

Για όλη αυτή την αλλαγή βέβαια, μεγάλο μερίδιο αναλογεί στους Παναγιώτη Κονέ και Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι δύο υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού είναι αυτοί που τα… άκουσαν περισσότερο όταν το πράγμα δεν πήγαινε καλά και χάρη στη δουλειά τους κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα, κυρίως με τις ενέργειές τους στη μεταγραφή του Ζούμπερ όταν η υπόθεση έδειχνε να στραβώνει. Πλέον το μπαλάκι περνά στα χέρια του Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος καλείται να μετατρέψει αυτό το σύνολο σε ομάδα χωρίς να έχει περιθώρια για απώλειες.

Να αποκαταστήσει τη σχέση με τον κόσμο της

Τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετρούν και η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τέτοια ώστε να κερδίσει χρόνο αλλά και τον πικραμένο κόσμο της. Αυτόν που μετά από μία σεζόν σκέτη τραγωδία, μετά από ταπεινωτικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό και με περιορισμούς στα εισιτήρια λόγω της πανδημίας, έχει πλησιάσει τα 12.000 διαρκείας φωνάζοντας δυναμικά «παρών». Παράγοντας πολύ σημαντικός ενόψει της επιστροφής στο σπίτι καθώς η ΑΕΚ των προηγούμενων ετών κατάφερε να χαλάσει το δέσιμο με τον κόσμο της.

Πιθανή ενδεκάδα ΑΕΚ (4-1-4-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γέβτιτς, Ζούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ και Αραούχο.

Το ρόστερ της ΑΕΚ:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ