Ποινική δίωξη σε πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ και έναν ακόμη για την απόπειρα δωροδοκίας του Σιαμπάνη

Ποινική δίωξη σε πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ και έναν ακόμη για την απόπειρα δωροδοκίας του Σιαμπάνη

Στα δικαστήρια οδηγείται η πρωτοφανής υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη πριν το ντέρμπι Αρης - ΠΑΟΚ στις 13 Δεκεμβρίου 2020.

Σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη, με πρωταγωνιστή πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία κάνει γνωστό ότι άσκησε διώξεις σε δύο φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατηγορούνται πως προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον τερματοφύλακα των Κίτρινων, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα δύο άτομα, ηλικίας 41 και 46 ετών, κατηγορούνται για προσφορά παροχής δώρου για αλλοίωση αποτελέσματος από κοινού, μετά από πολύμηνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα διεξήχθη για τα αδικήματα της απόπειρας δωροδοκίας, της απόπειρας παράνομης βίας και της απόπειρας χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Σιαμπάνης κατέθεσε ότι είχε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2020, στο Μικέλ του Ευόσμου με πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ. Εδωσε το όνομά του κι ανέφερε ότι στην συνάντηση του προσέφερε χρήματα, προσδιόρισε το ποσό στις 100.000 και ότι του ζητήθηκε να βρει και άλλους συμπαίκτες για μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Αρης-ΠΑΟΚ, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους σχημάτισαν δικογραφία, στο πλαίσιο μεθοδικής και επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 46 και 41 ετών για περίπτωση απόπειρας δωροδοκίας επαγγελματία αθλητή», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η οποία συνεχίζει:

«Η σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αφορά σε παράβαση της Νομοθεσίας περί «Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού αθλητισμού κ.α. διατάξεων – Προσφοράς σε αθλητή δώρων με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος αγώνα ομαδικού αθλήματος, ο οποίος περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία που πραγματοποιήθηκε από ποδοσφαιριστή ομάδας της Θεσσαλονίκης, στις 10-12-2020 στην περιοχή των Πεύκων, ο 46χρονος με τον 41χρονο προσέφεραν στον αθλητή χρηματικό ποσό, που εκείνος αρνήθηκε, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ