Ιωνικός – «Νεοφώτιστοι» με στόχο την καθιέρωση

Ιωνικός – «Νεοφώτιστοι» με στόχο την καθιέρωση

Ο Ιωνικός ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 14 χρόνια, και θα κληθεί να αποδείξει ότι η δεύτερη κατηγορία ήταν απλώς ένα άσχημο όνειρο.

Ο Ιωνικός, η «νεοφώτιστη» ομάδα της σεζόν 2021/2022, θα αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία μετά από 14 χρόνια. Αυτό που σίγουρα θα αποτελέσει το μεγάλο της κίνητρο είναι η καθιέρωση, και να αποδείξει ότι δεν έχει βρεθεί για άλλο λόγο, παρα μόνο για να ανανεώσει την ιστορία της.

Στην πρώτη αγωνιστική της Superleague θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ την Κυριακή (12/9, 20.30), και ο αγώνας αποτελεί το πρώτο δύσκολο τεστ για τους νεοφώτιστους.

Ο απολογισμός της σεζόν 20/21

Ο Ιωνικός αγωνίστηκε στην Superleague 2 την προηγούμενη σεζόν και τα στατιστικά της ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Στους 27 αγώνες που έδωσε, σημείωσε 16 νίκες, 5 ισοπαλίες και έκανε μόνο 6 νίκες, πράγμα το οποίο αρκούσε για να στεφθεί και πρωταθλήτρια με συνολικά 53 βαθμούς.

Η αναλογία «υπέρ- κατά» κυμάνθηκε στο 44/29, γεγονός που καθιστά αξιοσημείωτη την παρουσία της στη Superleague 2.

Ο στόχος και η «ολική επαναφορά»

Η ομάδα της Νίκαιας, ανέβηκε κατηγορία με έναν και μοναδικό στόχο: να μην μπει στο «τσουβάλι» των ομάδων που ανέβηκαν κατηγορία και τερμάτισαν τελευταίες. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός και σίγουρα, θα πρέπει να αποκτήσει μία διαφορετική νοοτροπία, που θα αποτρέπει ένα ενδεχόμενο «Βατερλώ».

Ο Ιωνικός, προκειμένου να καθιερώσει την παρουσία του στα μεγάλα σαλόνια, προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές, και φυσικά σε μεταγραφές. Έκανε συνολικά 20 (!) μεταγραφές, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει γνώση του στόχου που καλείται να στηρίξει. Μπορεί τα κρούσματα κορωνοϊού να διέκοψαν την βασική προετοιμασία του, ωστόσο η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, έδωσε την απαραίτητη ανάσα στην ομάδα.

Ο Δημήτρης Σπανός, θα είναι ο «καπετάνιος» του «πλοίου», ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες υψηλότερου επιπέδου και να διαχειριστεί το σχετικά καινούριο ρόστερ της ομάδας.

Ωστόσο, 10 μόνο παίκτες από το περσινό ρόστερ έχουν παραμείνει, και θα πρέπει να βάλουν νέους στόχους, καθώς η πρώτη κατηγορία δεν θα ομοιάζει σε τίποτα, σε όλα τα επίπεδα.

Τα «συν και τα πλην»

Η παρουσία του Ιωνικού στην μεγάλη κατηγορία αποτελεί από μόνο του ένα θετικό στοιχείο. Είναι μία «ευχάριστη» πρόκληση για την ομάδα της Νίκαιας που θα δοκιμάσει τις δυνατότητές της με τους «μεγάλους»

Κάτι το οποίο θα θεωρηθεί αρνητικό και θα πρέπει να είναι αντικείμενο σκέψης, είναι το κατά πόσο μπορέσει να επιτύχει την μετάβαση από τη Superleague 2 στη Superleague 1. Οι αγώνες με το «Big 6», όπως και με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, σίγουρα θα είναι ένα «στοίχημα» το οποίο ενδεχομένως να αλλάξει τη νοοτροπία των Νικαιωτών.

Το ανανεωμένο γήπεδο της Νίκαιας θα είναι η έδρα του Ιωνικού, και με την συμμετοχή του κόσμου, θα κατακτήσει τον πολυπόθητο στόχο της.

Τα πάρε- δώσε της ομάδας της Νίκαιας

ΗΡΘΑΝ: Λευτέρης Χουτεσιώτης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιώργος Χριστοδουλής (Ηρακλής), Ντιντιέρ Ντελγκάδο (Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν), Γιώργος Μύγας (Λεβαδειακός), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Λουάν Λέιτε (Σεν Πόλτεν), Νίκος Βαφέας (ΟΦΗ), Σαλβαδόρ Σάντσεζ (Βόλος ΝΠΣ), Γιώργος Βαλεριάνος (Πάφος), Γιάννης Κιάκος (Βόλος), Αλεξίς Ρομαό (Γκινγκάμπ), Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας (Ατλέτικο Μπαλεάρες), Βούλνετ Μπάσα (Βίσλα Κρακοβίας), Ντάλσιο Γκόμες (Παναιτωλικός), Ρεϊνάλντο Λένις (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Τζέρσον Καμπράλ (Πάφος), Θεοδόσης Μαχαίρας (ΑΕΚ), Άιας Άοσμαν (Χέρμανσταντ), Αλμπέρτο Μπουένο (Βόλος), Ροτζέριο Τουράμ (Αλβαρένγκα).

ΕΦΥΓΑΝ: Ματίας Κάστρο (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε), Μαρτίν Ρόλε (Γκιγιέρμο Μπράουν), Παναγιώτης Γκίνης (ΑΕΚ Β’), Βαγγέλης Πλατέλλας (Ξάνθη), Μανώλης Φαζός (Ξάνθη), Αμπούντ Ομάρ (ΑΕΛ), Θανάσης Παπαγεωργίου (ΑΕΛ), Μιχάλης Κουιρουκίδης (Διαγόρας Ρόδου), Γκούρζιντερ Σινγκ (Διαγόρας Ρόδου), Μιχάλης Κύργιας (Καλλιθέα), Δημήτρης Κοτσώνης (Αναγέννηση Καρδίτσας), Ανδρέας Βλαχομήτρος (Νίκη Βόλου), Χουσεΐν Μουμίν (ελεύθερος), Ιμπραχίμα Νιάσε (ελεύθερος), Φρανκ Ερίκ Τιεντσέ (ελεύθερος), Ισαάκ Κονέ (ελεύθερος).

ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ: Γκοτσούλιας, Μάναλης, Ματσούκας, Τσιριγώτης, Μουστάκης, Φουρλάνος, Αναγνωστόπουλος

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ (Προπονητής: Δημήτρης Σπανός)

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Χριστοδουλής, Κρίστιαν Ρόκου, Λευτέρης Χουτεσιώτης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Βούλνετ Μπάσα, Γιάννης Κιάκος, Γιώργος Βαλεριάνος, Γιώργος Μύγας, Κν/νος Τσιριγώτης, Λουάν Λέιτε, Νίκος Βαφέας, Νίκος Μουστάκης, Ντιντιέ Ντελγάδο, Σαλβαδόρ Σάντσες

ΜΕΣΟΙ: Άιας Αόσμαν, Αλεξί Ρομαό, Βασίλειος Πογκοσιάν, Αλμπέρτο Μπουένο, Γιάννης Γκοτσούλιας, Λουίς Φελίπε Μπονέτι, Ντάλσιο, Ρεϊνάλντο Λένις, Σπύρος Φουρλάνος, Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γιώργος Μάναλης, Ζέρσον Καμπράλ, Θεοδόσης Μαχαίρας, Λευτέρης Ματσούκας, Ροζέριο Τουράμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ