Βόλος – Λαμία 2-1 – Ξεκίνημα με το «δεξί» για την ομάδα της Μαγνησίας

Βόλος – Λαμία 2-1 – Ξεκίνημα με το «δεξί» για την ομάδα της Μαγνησίας

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην φετινή Super League ο Βόλος, επικρατώντας της Λαμίας με 2-1, στο άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αγωνιστική δράση της Super League για το Κυριακάτικο πρόγραμμα, ο Βόλος επικράτησε της Λαμίας με 2-1.

Το ματς ξεκίνησε στις 18:15 με τα βλέμματα όλων να πέφτουν κατευθείαν στις άδειες κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, παρά το γεγονός πως είχαν κυκλοφορήσει κανονικά εισιτήρια για τους φιλάθλους.

Ιστορία γράφτηκε από τον Λουκά Βύντρα καθώς έγινε από σήμερα ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική, σε ηλικία 40χρονων 7 μηνών και 7 ημερών.

Ο Βόλος έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του όταν μόλις στο 26ο δευτερόλεπτο, ο Μπαριέντος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φερνάντεθ σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς. Ο Ρομέρο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ο Αντέτζο έκανε λάθος και στην επαναφορά ο Μπαρτόλο σκόραρε.

Η Λαμία προσπάθησε να επανέλθει από το αρχικό σοκ και απείλησε αρχικά με κεφαλιά του Τζανετόπουλου στο 11′ και στο 18′ με απευθείας φάουλ του Γκέντσογλου που πέρασε λίγο άουτ.

Στη συνέχεια ο Βόλος ξαναπήρε τα ηνία του παιχνιδιού και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 30′, όταν ο Μπαρτόλο βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, ο Σαράνοφ όμως έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση του Βόλου οδήγησε σε 2ο τέρμα στο 41′ με ένα πραγματικό πανέμορφο γκολ. Με υπέροχη ενέργεια του Ρεγκατέν από τα δεξιά βρήκε στον άξονα τον Φερνάντες και αυτός έπαιξε εξαιρετικά την κάθετη πάσα, με τον Φαν Βέερτ να στοπάρει την μπάλα με πλάτη, να γυρίζει και να εκτελεί τον Σαράνοφ για το 2-0. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με τον Βόλο να έχει διαφορά ασφαλείας.

Τελείως διαφορετικό σκηνικό εκτυλίχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε αποφασισμένη να αντιστρέψει την κατάσταση στο «Πανθεσσαλικό», με την είσοδο των Τιρόνε, Μουζουλουξή και Μανουσάκη να δίνουν αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους και τον προπονητή να γυρνάει το σύστημα σε 4-4-2.

Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Μαρτίνεθ προειδοποίησε από μακριά, με τον «κεραυνό» του Ισπανού μπακ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κλέιμαν. Η ασφυκτική πίεση της Λαμίας όμως έφερε αποτελέσματα στο 52ο λεπτό, με τον Τιρόνε να μειώνει σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, μετά από «δώρο» του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Συγκεκριμένα, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Γκρίλο, ο Κλέιμαν υπό πίεση δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, αντιθέτως… την έστρωσε στον επιθετικό της Λαμίας ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην ανυπεράσπιστη εστία. Από κείνο το σημείο και έπειτα η Λαμία είχε την αυτοπεποίθηση δεν κατάφερε όμως να το εκμεταλλευτεί. Οι ευκαιρίες των Ρόμανιτς και Νούνιες δεν βρήκαν στόχο.

Έτσι, ο Βόλος αφού ξεπέρασε το σοκ του σοβαρού λάθους του Κλέιμαν, έπαιξε με τον χρόνο, δεν βρήκε γκολ στην κόντρα και κράτησε αυτή την υπερπολύτιμη νίκη.

Ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) έβγαλε χωρίς προβλήματα το ματς και έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκέντσογλου, Νούνιες, Σοάρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (76΄Σουάρες), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Φερνάντες (85΄Βοϊτκόφσκι), Φαν Βερτ (67’΄Ροσέρο).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο (46΄Τιρόνε), Τζανετόπουλος (83΄Βύντρα), Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Νούνιες, Ελευθεριάδης (46΄Μανουσάκης), Γκέντσογλου (46΄Μουζουλουξής), Καραμάνος (73΄Μανούσος), Ρόμανιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ