Γκάρι Ροντρίγκες – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το «τούρμπο» που βάζει στη «μηχανή» του ο Ολυμπιακός (pics+vids)

Γκάρι Ροντρίγκες – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το «τούρμπο» που βάζει στη «μηχανή» του ο Ολυμπιακός (pics+vids)

Ο Γκάρι Ροντρίγκες πιάνει λιμάνι για λογαριασμό του Ολυμπιακού και to10.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα καριέρας του.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι ο παίκτης που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για να ενισχύσει τα πλάγια της επίθεσης του Ολυμπιακού με το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές να επισημοποιείται μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο 30χρονος εξτρέμ ήταν ελεύθερος μετά τη θητεία του στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας και οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά για να τον κάνουν δικό τους.

Έτσι, ο Ροντρίγκες θα ξαναπατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος μετά το πέρασμα που έκανε από τον ΠΑΟΚ και καλείται να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που θα έχουν από αυτόν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

To10.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τον διεθνή με την Πράσινο Ακρωτήριο, που ελπίζει να βρει το πραγματικό λιμάνι στην καριέρα του.

Ψάχνοντας την σταθερότητα στην Ολλανδία

Ο Γκάρι Ροντρίγκεες γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1990 στο Ρότερνταμ, εκεί όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του από το Πράσινο Ακρωτήρι, στην ελπίδα τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά τους.

Ο μικρός Γκάρι συνήθιζε να ακούει ιστορίες για την καθημερινότητα των γονιών του στο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού και γρήγορα αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Στην Ολλανδία είναι γνωστό πως δίνουν αρκετά μεγάλη προσοχή στις μικρές ηλικίες και ο Ροντρίγκες ήθελε να εκμεταλλευθεί αυτό το γεγονός για να εξελίξει το παιχνίδι του. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σπάρτα Ρότερνταμ, αλλά γρήγορα έκανε το βήμα παραπάνω και μετακινήθηκε σε αυτές της Φέγενοορντ.

Η αρχή του ταξιδιού

Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας της τουλίπας θεωρήθηκε όμως ανέτοιμος για να πάρει «προαγωγή» στα πάνω «πατώματα» της Φέγενοορντ και έτσι σε ηλικία 17 ετών πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει το πρώτο – από τα πολλά – ποδοσφαιρικά του ταξίδια.

Η πορτογαλική Real Sport Clube εμπιστεύθηκε το ταλέντο του και ο Ροντρίγκες έγινε κάτοικος της Ιβηρικής χώρας για δύο χρόνια. Έπειτα πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Ολλανδία, υπογράφοντας στην ερασιτεχνική Boshuizen. Ο νεαρός τότε εξτρέμ, έπρεπε να πείσει για τις ικανότητές του, ώστε να κερδίσει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Τελικά, το κατάφερε και με το παραπάνω, καθώς τελείωσε τη σεζόν με 25 γκολ και ανάγκασε την Ντεν Χάαγκ να του προσφέρει τα πρώτα του λεφτά από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 22 ετών.

Η «εκτόξευση» στη Βουλγαρία

Το μέλλον του στη Ντεν Χάαγκ αποδείχθηκε βραχύβιο, καθώς πολύ σύντομα παραχωρήθηκε δανεικός στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας, φορώντας τη φανέλα της Ντόρτρεχτ. Όπως αποδείχθηκε, ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχει κάνει, κάτι που έχει δηλώσει και ο ίδιος στο παρελθόν: «Μου έδωσαν χώρο για να βελτιώσω το παιχνίδι μου, να δουλέψω τις αδυναμίες μου και να αποκτήσω σημαντικές εμπειρίες».

Τα όσα έκανε δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Λέφσκι Σόφιας, η οποία κινήθηκε για την απόκτησή του και τα κατάφερε δίνοντας 300.000 ευρώ στη Ντεν Χάαγκ.

Ο Ροντρίγκες είχε πλέον φτάσει στα 23 χρόνια ζωής και βρισκόταν σε ένα περιβάλλον που δεν είχε συνηθίσει. Αυτό όμως τον έκανε να αφοσιωθεί πλήρως στο ποδόσφαιρο, κάτι που φάνηκε και μετά το πέρας μιάμισης σεζόν.

Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι πέτυχε 21 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ σε 47 εμφανίσεις, επιδόσεις που του έδωσαν το εισιτήριο για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Τον Ιανουάριο του 2014, η Έλτσε τον έκανε δικό της, αφού πρώτα ο Ροντρίγκες αρνήθηκε να πάει στην Γουέστ Χαμ, καθώς τα «σφυριά« ήθελαν να τον δοκιμάσουν και μετά να τον υπογράψουν.

Στο Αλικάντε, ο ταχύτατος εξτρέμ χρειάστηκε ένα μήνα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φραν Εσκριμπά, αλλά όταν τα κατάφερε, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του ροτέισον.

Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και έγινε ένας από τους αγαπημένους της κερκίδας, γνωρίζοντας μάλιστα την αποθέωση στις 16 Μαρτίου 2014, όταν πήρε τη θέση του Μανού ντε Μοράλ. Ο ίδιος θα πει μετά από το παιχνίδι: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το καλωσόρισμα των οπαδών της Έλτσε, οι οποίοι με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ».

Τα οικονομικά προβλήματα τον έφεραν στην Θεσσαλονίκη

Στη La Liga έμεινε για 1,5 χρόνο, πραγματοποιώντας 42 εμφανίσεις, με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Έλτσε δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν στο ρόστερ και έτσι αναγκάστηκε να ψάξει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας.

Τότε, εμφανίστηκε στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο του Βορρά να τον φέρνει στην Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει επίπεδο την μεσοεπιθετική του γραμμή.

Ο Ροντρίγκες αποτέλεσε ένα από τα βασικά όπλα των Ιγκόρ Τούντορ και Βλάνταν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ στον ενάμισι χρόνο παρουσίας του στην συμπρωτεύουσα. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φουλ μπακ στην δεξιά πλευρά, το επιθετικό του ταλέντο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και έτσι εγκαταστάθηκε μόνιμα ως εξτρέμ.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 58 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 13 γκολ και 14 ασίστ. Ένα από τα highlight της θητείας του ήταν το τέρμα απέναντι στη Φιορεντίνα για την φάση των «32» του Europa League, χαρίζοντας στον Δικέφαλο τη νίκη με 3-2.

Αντιμετώπισε δύο φορές τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες, με 2-0 και 2-1 αντίστοιχα, μένοντας σε ρηχά νερά σε αμφότερες περιπτώσεις.

Ο πρώτος τίτλος στη Τουρκία και η «περιπέτεια» στη Σαουδική Αραβία

Η Γαλατάσαραϊ εντυπωσιάστηκε από αυτά που έβλεπε από τον Ροντρίγκες στον ΠΑΟΚ και αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, δίνοντας και ένα ποσοστό 20% στον Δικέφαλο σε πιθανή πώληση σε άλλη ομάδα.

Με την «τσιμ-μπομ» έβγαλε αρκετές φορές «γούστα», ενώ έκανε το ντεμπούτο του και στο Champions League, σκοράροντας μάλιστα απέναντι στην Λοκομοτίβ Μόσχας.

Είχε φτάσει η ώρα να πανηγυρίσει και τον πρώτο του τίτλο, κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-18, συνεισφέροντας 9 γκολ και 11 ασίστ σε 33 εμφανίσεις.

Μετά από δύο γεμάτα χρόνια, αποφάσισε να εξαργυρώσει τα όσα είχε κάνει στη Τουρκία και διάλεξε να αποδεχθεί το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Αλ Ιτιχάντ.

Εκεί όμως δεν μπορούσε να συνηθίσει με τίποτα την καθημερινότητα και ζήτησε μετά από μόλις έξι μήνες παρουσίας να αποχωρήσει. Για καλή του τύχη, μπαίνει στο προσκήνιο η Φενέρμπαχτσε, η οποία τον ξαναπαίρνει στην αγαπημένη του Πόλη.

Η συμφωνία έκανε λόγο για διετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή, αλλά και πάλι τα πράγματα δεν λειτούργησαν όπως θα ήθελε ο Ροντρίγκες. Η κακή πορεία της Φενέρ στο πρωτάθλημα, τον πήρε μαζί της και η συνεργασία τους έμοιαζε καταδικασμένη για να αποτύχει.

Η επιστροφή του στην Αλ Ιτιχάντ δεν θα διαρκούσε πολύ, με τον Ροντρίγκες να καταφέρνει να εξασφαλίσει την ελευθέρας του με μια «γερή» αποζημίωση και να βάζει τέλος σε μια κακή παρένθεση στην καριέρα του.

Συνολικά στις δύο αυτές ομάδες, «έγραψε» 60 συμμετοχές, σκοράροντας 9 γκολ και μοιράζοντας 13 ασίστ.

Πλέον, ελπίζει να ξαναβρεί την ηρεμία και την σταθερότητα που του έλειψαν τα τελευταία χρόνια της καριέρας του και να πιάσει λιμάνι με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι «εθνικές» συμμετοχές και η αγαπημένη του οικογένεια 

Ο Γκάρι Ροντρίγκες επέλεξε να αγωνιστεί με την εθνική του Πράσινου Ακρωτηρίου, τιμώντας έτσι την προέλευση των γονιών, καθώς επίσης γνώριζε πως εκεί θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κληθεί από ότι στην Ολλανδία.

Το ντεμπούτο του με τα εθνικά χρώματα έγινε στις 14 Αυγούστου 2013 απέναντι στην Γκαμπόν. Δεκατρείς μήνες μετά θα έρθει και το πρώτο του γκολ, με το Πράσινο Ακρωτήρι να φεύγει νικητής από το παιχνίδι με τον Νίγηρα με 3-1.

Συνολικά έχει αγωνιστεί 30 φορές με την εθνική της χώρας του, έχοντας απολογισμό 5 γκολ και 5 ασίστ.

Από την άλλη, ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του Γκάρι Ροντρίγκες είναι η οικογένειά του. Όχι μόνο ο πατέρας του Σαντιάγκο και η μητέρα του Πούρτο Ριμπέιρα, αλλά και η σύζυγός του Ντενίς. μαζί με τα τρία παιδιά του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ