Ιωνικός- Άρης 1-0 – Η βολίδα του Άοσμαν παρέσυρε τον Άρη

Ιωνικός- Άρης 1-0 – Η βολίδα του Άοσμαν παρέσυρε τον Άρη

Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τον Άρη που έχασε στη Νίκαια από τον Ιωνικό με τη γκολάρα του Σύριου μέσου.

Με το πρώτο γκολ στη μεγάλη κατηγορία μετά από 14 χρόνια και τέσσερις μήνες, ο Ιωνικός πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Άρη στη Νίκαια.

Το παιχνίδι κρίθηκε από την γκολάρα, κόντρα στη ροή του αγώνα, του Άοσμαν στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης. Το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, όμως, αυτό δεν αλλάζει την ουσία.

Ο Άρης είναι προβλέψιμος στο παιχνίδι του, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε. Δεν έπεισε η ομάδα του Άκη Μάντζιου με την απόδοση της στον αγωνιστικό χώρο. Ο Έλληνας τεχνικός θα πρέπει άμεσα να βρει λύσεις για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του.

Όσο για τον Ιωνικό; Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία, μετά από 14 χρόνια και εννιά μήνες, ήταν εξαιρετικά οργανωμένος μεσοαμυντικά, με στόχο να πάρει τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Τελικά, πήρε τη νίκη, με τον πολύ όμορφο γκολ του Άοσμαν.

Η σκιακιέρα της τακτικής

Ο Άκης Μάντζιος παράταξε την ομάδα του με το αγαπημένο του σύστημα 4-2-3-1. Ο προπονητής του Άρη κράτησε στον πάγκο τον Γκάμα και ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον Ιτούρμπε, που πήρε θέση στην δεξία πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Αναμενόμενη η δεύτερη αλλαγή του Έλληνα τεχνικού, με τον Σάκιτς να παίρνει τη θέση του τραυματία Λούμορ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το ίδιο σύστημα επέλεξε για την ομάδα του και ο Δημήτρης Σπανός.

Οι Τσιγκρίνσκι και Σάντσες ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Τουράμ αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης.

Πίεση από τον Ιωνικό

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν από τα πρώτο λεπτό να πιέζουν ψηλά, σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν την επιθετική ανάπτυξη του Άρη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δημιούργησε και την πρώτη επικίνδυνη στιγμή του αγώνα στο 4ο λεπτό. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Καμαρά και Σάσα, ο τελευταίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα.

Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Λένις

Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ιωνικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, η φάση σωστά θεωρήθηκε ως μη γενόμενη. Ο Λένις ήταν σε αντικανονική θέση την ώρα που ο Τουράμ του πέρασε τη κάθετη πάσα, ενώ στη συνέχεια μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σούτ.

Μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, ο παίκτης του Ιωνικού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά δεν μέτρησε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λένις τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Ματσούκα να παίρνει τη θέση του.

Φωνές από τον Μάντζιο

Ο προπονητής του Άρη δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης και έκανε συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες του, ζητώντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν αλλά ήταν προβλέψιμοι, γεγονός που έκανε εύκολο το έργο των αμυντικών του Ιωνικού. Στο 41ο λεπτό ο Μπερτόλιο σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία με Ιτούρμπε

Ο Άρης ανέβασε ρυθμούς στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και στο 43΄, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μπερτόλιο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά και γύρισε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ιτούρμπε με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη και κατέληξε άουτ.

Ντεμπούτο για Αλί και 4-4-2

Με το ξεκίνημα το δευτέρου ημιχρόνου ο Άκης Μάντζιος θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τους Γκάμα και Αλί -που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη- , με τον τελευταίο να γίνεται παρτενέρ του Καμαρά στη επίθεση και το σύστημα να αλλάζει από 4-2-3-1 σε 4-4-2.

Στο 49΄ οι κιτρινόμαυροι έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Σούντγκρεν από δεξιά, ο Καμαρά πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς του Ιωνικού, όμως δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Δημήτρης Σπανός απάντησε στο 53΄με την είσοδο του Κάνιας στη θέση του Γκοτσούλια.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως, ο Ιωνικός ήταν εξαιρετικά οργανωμένος μεσοαμυντικά. Στο 81΄ μετά από σέντρα του Γκάμα από δεξιά, ο Χαίροβιτς αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 84΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους , όταν και ο Άλι απείλησε με κεφαλιά μετά από γέμισμα του Γκάμα, η μπάλα , όμως, πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη.

Γκολάρα από τον Άοσμαν και 1-0

Ενώ ο Άρης πίεζε για να φτάσει σε ένα γκολ, ο Ιωνικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, με μια γκολάρα του Άοσμαν. Στο 86ο λεπτό ο Σύριος μέσος με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ντένις, που δεν κατάφερε να αντιδράσει. Γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη.

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Γκοτσούλιας (54΄ Κάνιας), Ντάλσιο, Καμπράλ, Άοσμαν (88′ Βαφέας), Λένις (28′ Ματσούκας), Τουράμ

Άρης (Α. Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάκιτς (57′ Γκάνεα), Εντιαγέ, Σάσα, Μανσίνι (68′ Χαΐροβιτς), Μπερτόλιο (46′ Αλί), Ιτούρμπε (46′ Γκάμα), Καμαρά (84′ Μάνος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ