ΠΑΟΚ – Ακούει Τρίπολη και… τρέχει (vids)

ΠΑΟΚ – Ακούει Τρίπολη και… τρέχει (vids)

Ο ΠΑΟΚ μια βδομάδα μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, επιστρέφει στο γήπεδο της Τρίπολης που έχει χάσει ουσιαστικά δυο ευκαιρίες για τίτλους την τελευταία δεκαετία από τον Αστέρα.

Ο καθένας έχει περιοχές που θα προτιμούσε να αποφεύγει, γιατί του προξενούν δυσάρεστες αναμνήσεις. Για τον ΠΑΟΚ, ένα τέτοιο μέρος είναι η Τρίπολη. Γιατί μπορεί ο Αστέρας να έχει μικρή παράδοση στη Superleague σε σύγκριση με άλλους «επαρχιώτες», αλλά έχει προλάβει να επιδείξει τη δυναμική του απέναντι στους μεγάλους.

Ειδικότερα, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν τα πάει καθόλου καλά στην αρκαδική πρωτεύουσα. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει μαζί του την παράδοση, αφού σε όλες τις διοργανώσεις έχει 11 νίκες εντός, έναντι πέντε του ΠΑΟΚ, ενώ τέσσερα ματς δεν είχαν νικητή. Η προϊστορία, όμως, κρύβει και παιχνίδια.

Αλλά και συνολικά, το προβάδισμα του ΠΑΟΚ (ο οποίος διάγει την πιο ισχυρή περίοδο της ιστορίας του…) είναι ισχνό. Σε σύνολο 40 παιχνιδιών, ο Δικέφαλος έχει απολογισμό 18 νίκες, 8 ισοπαλίες και 14 ήττες, ενώ τα γκολ είναι 46-37 για τους «ασπρόμαυρους».

Επιπλέον, στη διάρκεια του 2021, ο Αστέρας δεν έχει ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ. Τον κέρδισε πέρυσι στην Τρίπολη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη για τα Play Off, ενώ πήρε διπλό στην Τούμπα με 1-0 για την ίδια διαδικασία.

Για να βρει δικές του επικρατήσεις, ο ΠΑΟΚ πρέπει να γυρίσει στο 2020. Στην Τούμπα είχε νικήσει 2-1 στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ είχε φύγει νικητής από την Αρκαδία στις 6 Οκτωβρίου του 2019, στο τελευταίο διπλό του.

Πάντως, στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ έχει εκτροχιαστεί από δύο τίτλους.

Ο πρώτος στις 4 Μαρτίου του 2018, όταν ο Αστέρας νίκησε 3-2 με… buzzer beater του Ιγκλέσιας στο 98′ και άφησε τον Δικέφαλο στη δεύτερη θέση και εν τέλει, η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Ο δεύτερος στις 27 Απριλίου του 2013, όταν στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Αστέρας επιβλήθηκε 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Ουσέρο και προκρίθηκε στον τελικό, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στα… κρύα του λουτρού.

Σαν σήμερα, στις 19 Σεπτεμβρίου οι αντίπαλοι έχουν παίξει άλλη μία φορά. Ήταν το 2016 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1… Δύο παιχνίδια επίσης έχουν διεξαχθεί Σεπτέμβριο και δεν είχαν νικητή. Στις 13/9/09 το ματς έληξε 1-1 και στις 11/9/10 έληξε 0-0.

Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ρεφάρει την ήττα από τον ΠΑΣ στην Τούμπα στην πρεμιέρα της Superleague, σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, που ξυπνά άσχημες αναμνήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ