ΑΕΚ – Όλα τα δεδομένα για την ποινή του Γκαρσία

ΑΕΚ – Όλα τα δεδομένα για την ποινή του Γκαρσία

Η αποβολή του Λιβάι Γκαρσία στο χθεσινό ματς (19/9) της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, θα τού κοστίσει τη συμμετοχή του σε 1 έως και 3 αγωνιστικές, ενώ στην κρίση του αθλητικού δικαστή θα τεθεί η αναφορά περί «βίαιης απώθησης» που έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα.

Ο Λιβάι Γκαρσία αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στον χθεσινό (19/9) εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ (3-3), για την 2η αγωνιστική της Superleague. Ωστόσο, τα δεδομένα της ποινής του δεν είναι ακόμα καθορισμένα καθώς δεν είναι ξεκάθαρη η αναφορά του διαιτητή Φωτιά περί «βίαιης απώθησης».

Συγκεκριμένα, στο 36′ ο διαιτητής απέβαλε τον 23χρονο μέσο της ΑΕΚ, και απέδωσε στο φύλλο αγώνα την κίνηση του παίκτη ως «βίαιη απώθηση». Στον πειθαρχικό κώδικα, ωστόσο, δεν υπάρχει αναφορά για την συγκεκριμένη διατύπωση και συνεπώς, θα τεθεί στην κρίση του αθλητικού δικαστή, η ποινή που θα επιβληθεί στον παίκτη, και η  οποία εναπόκειται στο Άρθρο 10 του πειθαρχικού κώδικα.

Επιπλέον, εάν κριθεί η κίνηση του Γκαρσία ως «απώθηση αντιπάλου» η ποινή είναι 1 αγωνιστική, και πρόκειται να την εκτίσει στο ματς με την Λαμία την προσεχή Τετάρτη (22/9) στο ΟΑΚΑ.

Σε άλλη περίπτωση, εάν η κίνηση του παίκτη κριθεί ως «υβριστική συμπεριφορά -έργω ή λόγω-, ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη», η επιβληθείσα ποινή θα είναι 2 αγωνιστικές κάτι το οποίο πιθανότατα να του κοστίσει τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (26/9) στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, εάν ο Γκαρσία κριθεί ότι υπέπεσε σε «βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη», η ποινή σε αυτή την περίπτωση θα είναι 3 αγωνιστικές, και συνεπώς θα χάσει και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στις 3/10 στο Αγρίνιο.

Υπενθυμίζεται πως , ο Λιβάι Γκαρσία θα τεθεί υπό την κρίση του αθλητικού δικαστή για την αναφορά της βίαιης απώθησης, ωστόσο ο πειθαρχικός κώδικάς δεν αναφέρει επί λέξει την συγκεκριμένη διατύπωση.

Στο άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα, παράγραφοι 1-3 αναφέρονται τα εξής:

Παράγραφος 1: «Ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματική ποινή ογδόντα ευρώ (80), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για έναν από τους παρακάτω λόγους (σ.σ. παρατίθεται το εδάφιο 1 που είναι το σχετικό):

I. Επικίνδυνο παίξιμο, ανάρμοστη διαγωγή σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους αγώνα, αξιωματούχους ομάδας ή θεατές, απώθηση αντιπάλου ποδοσφαιριστή εκτός φάσης, αφού προηγουμένως παρατηρηθεί από το διαιτητή και έχει γραφτεί στο Φ.Α. αυτή η παρατήρηση».

Παράγραφος 2: «Ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή εκατόν είκοσι ευρώ (120), αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω-, ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας».

Παράγραφος 3: «Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή [14] βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ