Γιατί ο Μάνταλος γίνεται ο… Γκουμομπασινάς της ΑΕΚ

Γιατί ο Μάνταλος γίνεται ο… Γκουμομπασινάς της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχασε δικό της ματς στην Κρήτη και για τον κόσμο της ο κύριος υπεύθυνος είναι ένας. Ο Πέτρος Μάνταλος. Σε μία ιστορία που θυμίζει έντονα εκείνη με τους... Γκουμομπασινάδες στον Παναθηναϊκό.

Περίπου ένα 24ωρο μετά το σοκ του «Γεντί Κουλέ» όλοι στην ΑΕΚ προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως χάθηκε ένα δικό τους ματς. Ένα παιχνίδι που από θρίαμβος, δεδομένων των συνθηκών, εξελίχθηκε σε κάζο, με τους ανθρώπους της Ένωσης να έχουν πολλά παράπονα και από τη διαιτησία που θεωρούν πως διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο κόσμος των «κιτρινόμαυρων», τα πυρά του οποίου πέρα από τη διαιτησία στρέφονται όμως και στον… συνήθη ύποπτο, Πέτρο Μάνταλο. Αυτόν που τα ακούει επί μονίμου βάσεως, είτε παίζει είτε όχι. Είτε είναι καλός είτε όχι. Πάντα κάτι κάνει λάθος. Στο ματς με τον ΟΦΗ μπήκε αλλαγή αντί του Τσούμπερ στο 75′ με το σκορ στο 0-3 και η συνέχεια γνωστή.

Βλέποντας τα γκολ δεν μπορεί να πεις κανείς ότι ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει κάποια ευθύνη σε κάτι. Και μόνο όμως το γεγονός ότι το παιχνίδι γύρισε με εκείνον μέσα, ήταν αρκετό για να γίνει και πάλι κόκκινο πανί. Για τους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας. Για ακόμη μία φορά. Σε μία περίπτωση που θυμίζει πάρα πολύ εκείνη την περίφημη με τους… Γκουμομπασινάδες στον Παναθηναϊκό. Όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, έφταιγαν εκείνοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μάνταλο.

Είναι λογικό ο κόσμος να έχει απαιτήσεις από τον Μάνταλο που φοράει το περιβραχιόνιο. Να περιμένει το κάτι παραπάνω και είναι η αλήθεια πως δεν έχει άδικο να έχει παράπονα σε αγωνιστικό επίπεδο από τον διεθνή άσο που δείχνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ηγετικό ρόλο που του έχουν αναθέσει. Από αυτό το σημείο βέβαια, μέχρι την ισοπέδωση που βιώνει τα τελευταία 2-3 χρόνια, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Να φτάνει σε σημείο να τρέμει να εκτελέσει ένα πέναλτι, όπως με τη Βελέζ, γιατί θα σκέφτεται τί έχει να γίνει έτσι και το χάσει. Να μην εκτελεί και πάλι να τα ακούει γιατί δείλιασε όταν η μπάλα έκαιγε και δεν βγήκε μπροστά. Παράνοια.  Το αγωνιστικό λοιπόν είναι ένας λόγος για την σφοδρή κριτική που δέχεται ο Μάνταλος που κατά πολλούς μάλιστα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ομάδα. Και μπορεί να ισχύει αυτό όντως.

Ένας άλλος λόγος στον οποίο οφείλεται αυτή η κατάσταση, έχει να κάνει πιθανότατα με το γεγονός πως ο Μάνταλος είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Δεν είναι μυστικό αυτό. Από τότε που ο 29χρονος άσος είχε κλείσει στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης τον είχε πάρα πολύ ψηλά σε εκτίμηση.

Αυτό δεδομένα ενοχλεί πολλούς και τους έχει κάνει εμπαθείς προς τον Μάνταλο. Γιατί περί εμπάθειας πρόκειται όταν για όλα τα στραβά της ΑΕΚ φταίει ένας συγκεκριμένος πάντα. Κανείς δεν είπε ότι ο Μάνταλος είναι ο ηγέτης που ονειρεύεται ο κάθε ΑΕΚτζής. Κανείς δεν είπε ότι ο Μάνταλος είναι ο νέος Τσιάρτας. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι με τα καλά και τα στραβά του, διανύει πλέον τον όγδοο χρόνο του με τα κιτρινόμαυρα, έχει περάσει δύο χιαστούς φορώντας αυτή τη φανέλα και έχει συμβάλει και στους δύο τίτλους που έχει κατακτήσει η ΑΕΚ από την επιστροφή της.

Και στο κάτω κάτω δεν φταίει ο Μάνταλος αν έχει φορτωθεί με ένα βάρος που ο ίδιος δεν μπορεί να σηκώσει. Η ίδια η ΑΕΚ όφειλε να έχει εντοπίσει το πρόβλημα και να τον έχει απαλλάξει από αυτό για δικό του αλλά και για δικό της καλό. Και τότε είναι βέβαιο ότι κι εκείνος θα είχε προσφέρει περισσότερα αλλά και η ΑΕΚ θα είχε πετύχει καλύτερα πράγματα από αυτά που (δεν) πέτυχε την τελευταία μαύρη τριετία. Δεν αξίζει σε κανέναν να γίνεται κόκκινο πανί στον κόσμο της ίδιας του της ομάδας, ειδικά μάλιστα όταν έχει προσφέρει. Κατ’ άλλους περισσότερο, κατ’ άλλους λιγότερο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ