Πόσο έλειψε ο Μασούρας από τον Ολυμπιακό… (vids)

Πόσο έλειψε ο Μασούρας από τον Ολυμπιακό… (vids)

Ο Γιώργος Μασούρας επέστρεψε και σκόραρε μάλιστα στο 4-1 επί του Απόλλωνα, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό την τελευταία τριετία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1 στο Καραϊσκάκη για την τρίτη αγωνιστική της Superleague, δείχνοντας μια πολύ καλή εικόνα λίγες μέρες πριν την εβδομάδα-«φωτιά» και τα τρία ματς με Αστέρα (εκτός), Φενέρ (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε πολύ θετικά στοιχεία στο χθεσινό ματς, ενώ είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του Γιώργου Μασούρα στη δράση και μάλιστα στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που ταλαιπωρήθηκε με έναν τραυματισμό στον προσαγωγό τον τελευταίο μήνα και τον στερήθηκε ο Πορτογάλος από 4 ουσιαστικά ματς, αγωνίστηκε κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία και ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας μάλιστα και ένα τέρμα και σημειώνοντας και ένα ξεχωριστό ρεκόρ, αφού έχει βρει δίχτυα κόντρα σε όλες τις ομάδες της Superleague.

Ο Μασούρας τα τελευταία τρία χρόνια αποτελεί έναν κομβικό παίκτη του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον χρησιμοποιεί ασταμάτητα μέχρι το φινάλε της περσινής σεζόν. Μάλιστα την τελευταία διετία και μέχρι να έρθει εκείνος ο τραυματισμός τον Αύγουστο έπαιζε ασταμάτητα. Για να καταλάβει κανείς πόσο έλειψε και πόσο σημαντικός είναι ο Μασούρας για τους Πειραιώτες αρκεί να δει ότι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι να ολοκληρωθεί η περασμένη σεζόν μετρούσε 115 επίσημα ματς με 28 γκολ, 14 ασίστ (συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής όπου είχε 13 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ).

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που εμπιστεύεται ο Πορτογάλος προπονητής και μάλιστα είχε τη δική του «έκρηξη» από τον περασμένο Φλεβάρη μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά με 29 επίσημα ματς, 6 γκολ και 1 ασίστ. Ο Μασούρας έχει πετύχει πολύ σημαντικά τέρματα (Αϊντχόφεν, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) με την ερυθρόλευκη φανέλα και η απουσία του στο επιθετικό κομμάτι ήταν αισθητή τον τελευταίο μήνα, αφού μετά τον Ελ Αραμπί τους τελευταίους 24 μήνες είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης των ερυθρόλευκων. Συνολικά ο Μασούρας με την ερυθρόλευκη μετράει 124 ματς, 32 γκολ και 14 ασίστ.

Ο τραυματισμός του λοιπόν πήγε πίσω τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο διάστημα που δεν αγωνίστηκε (μαζί με το ματς με τη Λαμία που ήταν στον πάγκο) είχε 2 νίκες (Αντβέρπ, Λαμία) και 2 ισοπαλίες (Ατρόμητος, Σλόβαν Μπρατισλάβας), αλλά και ξεκάθαρο πρόβλημα δυστοκίας, καθώς δημιούργησε φάσεις, που όμως δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Παράλληλα, είχε σκοράρει και το πολύτιμο γκολ πρόκρισης κόντρα στη Νέφτσι Μπακού στο εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ είχε και ασίστ στη Βουλγαρία κόντρα στη Λουντογκόρετς.

Η επιστροφή του κόντρα στον Απόλλωνα απελευθέρωσε το παιχνίδι όλης της ομάδας, ενώ η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα με το «καλημέρα» δείχνει ότι ο Μασούρας και φέτος θα είναι ένα από τα «όπλα» του Μαρτίνς στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και και πόσο έλειψε από το τελευταίο ματς που αγωνίστηκε κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Καραϊσκάκη (3-0, 19/8).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ