Ολυμπιακός – Το αδιανόητο με τον Ρέαμπτσιουκ (vid+pics)

Ολυμπιακός – Το αδιανόητο με τον Ρέαμπτσιουκ (vid+pics)

Ο Ρέαμπτσιουκ μέσα σε 22 μέρες (1/9 – 22/9) έχει παίξει σε 7 ματς, με Ολυμπιακό και εθνική Μολδαβίας, έχοντας 607 λεπτά συμμετοχής – Η γκολάρα με την Αντβέρπ το highlight του… βιονικού Ολεγκ!

1.087: Αυτόν τον αριθμό γράφει το φετινό «κοντέρ» του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός αριστερός μπακ έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον διεθνή άσο να… καταπίνει χιλιόμετρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 23χρονος, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Πάσος Φερέιρα, μέσα σε διάστημα δύο μηνών έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια. Από 21 Ιουλίου και το εντός έδρας ματς με την Νέφτσι Μπακού για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, το οποίο ήταν το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν, μέχρι χθες και τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Μολδαβός έχει καταγράψει 1.087 λεπτά συμμετοχής!

Συγκεκριμένα, έχει αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος, 3 ματς προκριματικών του Champions League, τρεις αγώνες του Europa League, οι δύο για τα προκριματικά και ο ένας για τους ομίλους, ενώ στην «πλάτη» του έχει και τρεις αναμετρήσεις με την εθνική ομάδα της Μολδαβίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Ολυμπιακός φέτος μέχρι στιγμής έχει δώσει 10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ να έχει χάσει μόνο τον επαναληπτικό με την Νέφτσι στο Μπακού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη ρεβάνς με την Λουντογκόρετς, ο Μολδαβός μπακ έπαιξε 120 λεπτά, καθώς το παιχνίδι πήγε στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι.

7 παιχνίδια μόνο τον Σεπτέμβρη!

Από τα 12 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν, τα 7 είναι μέσα στον Σεπτέμβριο! Σε διάστημα 22 ημερών (1/9-22/9), έχει παίξει σε 7 αγώνες. Ένα ματς σχεδόν κάθε τρεις ημέρες για τον 23χρονο μπακ, που είχε επιπρόσθετα να αντιμετωπίσει την κούραση από τα ταξίδια, τόσο για τους αγώνες του Ολυμπιακού όσο και της Μολδαβίας.

Πιο αναλυτικά, την 1η Σεπτεμβρίου έπαιξε βασικός και παρέμεινε για όλο το 90άλεπτο στον αγωνιστικό χώρο, στο παιχνίδι της εθνικής του ομάδας με την Αυστρία (0-2). Στις 4 έπαιξε επίσης από την αρχή στο ματς με την Σκωτία (0-1), ενώ τρεις μέρες αργότερα έβγαλε τρίτο συνεχόμενο 90άλεπτο, όταν χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε (2-1).

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της Μολδαβίας, γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να… καταπίνει χιλιόμετρα με τα ερυθρόλευκα. Στις 12/9 έπαιξε για 90 λεπτά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο (0-0) και τέσσερις μέρες αργότερα αγωνίστηκε βασικός στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Αντβέρπ (2-1).

Την περασμένη Κυριακή ο Πέδρο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε από την αρχή στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία (2-1), ενώ χθες έπαιξε και πάλι βασικός στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης (4-1).

Από τα τέσσερα ματς που έπαιξε σε διάστημα 10 ημερών (12/9 – 22/9), μόνο στο ματς με την Ελαφρά Ταξιαρχία έγινε αλλαγή, όταν στο 67’ άφησε τη θέση του στον Καρμπόβνικ. Στα άλλα τρία έβγαλε 90άλεπτο. Συνολικά από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 έχει παίξει 607 λεπτά, περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Περισσότερα παιχνίδια από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, με την Ενωση να έχει δώσει 5 ματς στη φετινή σεζόν και τον Δικέφαλο του Βορρά 8. Ο Μολδαβός μπακ μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο έχει 7 παιχνίδια στην πλάτη του, ενώ συνολικά έχει 12!

Η γκολάρα με την Αντβέρπ

Οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ τη φετινή σεζόν είναι εξαιρετικές, με τον Μολδαβό να ανεβοκατεβαίνει στην αριστερή πλευρά και να βοηθάει τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση. Είναι σταθερά από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ στο ματς με την Αντβέρπ αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή, με τον διεθνή άσο να πετυχαίνει μια ανεπανάληπτη γκολάρα στο 87’ και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Βρουσάι είδε την κίνηση του 23χρονου, ο οποίος είχε ανέβει από αριστερά, ο Μολδαβός χωρίς να το σκεφτεί σούταρε με τη μία με το αριστερό και έστειλε την μπάλα… συστημένη στα δίχτυα της βέλγικης ομάδας για το 2-1. Ένα γκολ-χρυσάφι που έδωσε το τρίποντο στον Ολυμπιακό, έστειλε στον 7ο ουρανό τους οπαδούς των Πειραιωτών και μπορεί να αποβεί καθοριστικό στη μάχη για την πρόκριση. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα σε συνολικά 36 παιχνίδια, αλλά και το 7ο συνολικά στην καριέρα του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Τα σχόλια που ακολούθησαν μετά το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε; Διθυραμβικά. «Ο καλύτερος περσινός Μολδαβός ποδοσφαιριστής χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, τον Ολυμπιακό», έγραφαν μεταξύ άλλων οι συμπατριώτες τους στα ρεπορτάζ τους, ενώ ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς αποθέωσε τον πρώην συμπαίκτη του: «Τι γκολάρα έβαλες φίλε μου!».

Ο Μολδαβός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του Πέδρο Μαρτίνς και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχει δικαιώσει απόλυτα τον Πορτογάλο προπονητή, που πίστεψε σε αυτόν και έκανε τα πάντα για να τον φέρει στον Πειραιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ