Έπίσημο – Στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Φέστα

Έπίσημο – Στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Φέστα

Νέος προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης και με τη... βούλα ο Τζιανλούκα Φέστα.

Εποχή Τζιανλούκα Φέστα με κάθε επισημότητα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Με επίσημη ανακοίνωση, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» γνωστοποίησε πως έφτασε σε συμφωνία με τον Ιταλό τεχνικό, μετά την αποχώρηση του από την ομάδα της Λάρισας.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ιταλό προπονητή Gianluca Festa. Γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1969, στο Κάλιαρι, υπήρξε ποδοσφαιριστής σε μεγάλες Ιταλικές ομάδες όπως Κάλιαρι, Ίντερ, Ρόμα. Ήταν μέλος της ομάδας της Ίντερ που την περίοδο 1993-94 κατέκτησε το τότε Κύπελλο UEFA.

Αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός και έκανε καριέρα και εκτός Ιταλίας καθώς έπαιξε σε Μίντλεσμπρο και Πόρτσμουθ. Ήταν ένας από τους πρώτους Ιταλούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Premier League ενώ στη Μίντλεσμπρο ήταν αμυντικό δίδυμο με τον επίσης Ιταλό Fabrizio Ravanelli.

Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του ως βοηθός στην Κάλιαρι το 2010, δύο χρόνια αργότερα ήταν ο πρώτος προπονητής στη Λουμετζάνε. Αντικατέστησε τον Ζντένεκ Ζέμαν στην Κάλιαρι, ενώ το 2015 συνέχισε την Κόμο στη Serie B. Το 2018 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ με την οποία έχει δύο θητείες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ