Στην Τούμπα θα φανεί που το πάει η φετινή ΑΕΚ (vid)

Στην Τούμπα θα φανεί που το πάει η φετινή ΑΕΚ (vid)

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την ΑΕΚ έφτασε, με την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να θέλει τη νίκη για περισσότερους από έναν λόγους.

Το ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ θα ήταν να πάει στο ντέρμπι της Τούμπας έχοντας εννιά βαθμούς στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος. Τελικά η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πηγαίνει με επτά, έχοντας χάσει τους δύο μέσα από τα χέρια της στο «Γεντί Κουλέ», αλλά και στο +1 από τον ΠΑΟΚ. Σε ένα ματς που θα δείξει πολλά για την Ένωση ενόψει της συνέχειας.

Το καλοκαίρι που προηγήθηκε η ΑΕΚ τα άλλαξε σχεδόν όλα σε επίπεδο ρόστερ. Το γεγονός ότι μόλις ένας, μετά βίας δύο παίκτες, από την περσινή ομάδα βρίσκουν θέση στην ενδεκάδα φέτος, μιλάει από μόνο του. Σαρωτική αλλαγή που ήταν επιβεβλημένη με όσα συνέβησαν την προηγούμενη σεζόν αλλά ακόμη και φέτος με τον αποκλεισμό από τη Βελέζ ο οποίος έδιωξε και τις τελευταίες αμφιβολίες για το… μέγεθος της σκούπας που έπρεπε να επιβληθεί.

Και τώρα ήρθε η ώρα για την πρώτη μεγάλη δοκιμασία. Σε ένα γήπεδο που τα τελευταία χρόνια δεν ξυπνάει και πολύ ευχάριστες μνήμες στην ΑΕΚ η οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, φεύγει χωρίς τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με διπλό από την Τούμπα σε επίπεδο κανονικής περιόδου πρωταθλήματος, ήταν για τη σεζόν 2009-10 χάρη σε ένα γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Έκτοτε ακολούθησαν κάποιες νίκες για τα πλέι οφ και το Κύπελλο αλλά ποτέ για το πρωτάθλημα, σε μία έδρα που η ΑΕΚ είναι η αλήθεια πως κατά το παρελθόν είχε συνηθίσει σε νίκες και μάλιστα με κάποιες από αυτές να είναι και εντυπωσιακές. Εκτός των παραπάνω, η Ένωση κουβαλάει και τις τέσσερις σερί ήττες που υπέστη πέρσι την άνοιξη και μάλιστα σε διάστημα ενός μήνα από τον αντίπαλό της. Βέβαια από αυτούς που θα βρεθούν στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής, ελάχιστοι είχαν πάρει μέρος σε εκείνα τα παιχνίδια ωστόσο η πραγματικότητα είναι αυτή.

Γεγονός είναι επίσης πως τούτη τη στιγμή η ΑΕΚ δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ, κυρίως στο μεσοεπιθετικό της κομμάτι όπου και περισσότερες λύσεις έχει αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα από τους «ασπρόμαυρους». Ακόμη κι αν δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Νόρντιν Άμραμπατ που υπέστη θλάση και δεν υπολογίζεται για το συγκεκριμένο ματς. Η δύναμη της Ένωσης φέτος είναι η επίθεσή της και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αν θέλει να φύγει με τη νίκη και να βάλει τέλος και στην αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί.

Φυσικά δεν θα είναι εύκολο. Ο ΠΑΟΚ μετράει ήδη μία ήττα στο γήπεδό του και με ακόμη μία θα χάσει σημαντικό έδαφος από νωρίς στην κούρσα του πρωταθλήματος. Κάτι που γνωρίζει καλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου και είναι δεδομένο πως θα το καταστήσει σαφές στους παίκτες του. Αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, είναι να επιβάλει το παιχνίδι της και να παίξει το ποδόσφαιρο που κατά διαστήματα έδειξε ότι μπορεί να παίξει στα προηγούμενα ματς. Κάτι που δεν έκανε τα τελευταία χρόνια όπου στα μεγάλα ματς συνήθιζε να προσαρμόζεται στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη σε ντέρμπι.

Μια νίκη που αν έρθει σε αυτό το παιχνίδι, θα δείξει ότι όντως η φετινή ΑΕΚ είναι ικανή για να κάνει πρωταθλητισμό. Χωρίς να σημαίνει ότι με ήττα έρχεται η καταστροφή, αλλά σίγουρα στο ψυχολογικό κομμάτι ένα διπλό στην Τούμπα επί ενός εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος θα δώσει τεράστια ώθηση και ακόμη μεγαλύτερη πίστη στις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες που έχει φέτος η Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ