Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2 – Πάτησε κορυφή ο Θρύλος

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2 – Πάτησε κορυφή ο Θρύλος

Οι Ερυθρόλευκοι με γκολ των Τικίνιο (7’) και Αγκιμπού Καμαρά (23’) επικράτησαν στην Τρίπολη του Αστέρα με 2-0 και με 10 πόντους ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τρίτο σερί τρίποντο και… κορυφή! Ο Ολυμπιακός με γκολ των Τικίνιο (7’) και Αγκιμπού Καμαρά (23’), επικράτησε εκτός έδρας του Αστέρα με 2-0 για την 4η αγωνιστική της Superleague και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 10 πόντους.

Οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο, στα τελευταία τρία ματς κέρδισαν εκτός έδρας τη Λαμία (2-1), εντός τον Απόλλωνα (4-1) και στην Τρίπολη τον Αστέρα (2-0), με την ομάδα του Μαρτίνς να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, καθώς ο Βόλος (σ.σ είχε 9 βαθμούς) ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 5-1.

Οι άλλοι δύο που είχαν από 7 βαθμούς πριν την έναρξη της τέταρτης αγωνιστικής ήταν η ΑΕΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την Ενωση να παίζει απόψε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (20:30), ενώ οι Ηπειρώτες υποδέχονται αύριο τον ΟΦΗ (17:15). Ο Αστέρας από την άλλη πλευρά, δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο σημερινό παιχνίδι, με την ομάδα της Τρίπολης να παραμείνει… άσφαιρη, έχοντας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Πειραιώτες μάλιστα στα τελευταία τρία παιχνίδια σκόραραν πριν το 15άλεπτο. Στη Λαμία στο 12’ με τον Σισέ, με τον Απόλλωνα είχε βάλει γκολ ο Μασούρας στο 7’ και σήμερα ο Τικίνιο στο 7’.

Οι πρωταθλητές πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο μεσοβδόμαδο ματς που ακολουθεί με την Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία (30/9) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστική της Superleague.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1, έχοντας στην 11άδα τους Παπαδόπουλο, Καρμόνα, Αλβάρες, Ατιένζα, Καστάνο, Βαλιέντε, Κανελλόπουλο, Καπίγια, Σίτο, Κρέσπι και Μπαράλες. Με το ίδιο σύστημα ξεκίνησε τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Ονιεκούρου και Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Τικίνιο.

Γρήγορο γκολ από τον Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, με τον Τικίνιο μόλις στο 7ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Ο Μαντί Καμαρά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έδωσε ωραία στον Βραζιλιάνο, αυτός κοντρόλαρε με το δεξί και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-0.

Στο 10’ ο Αγκιμπού Καμαρά, μετά την κεφαλιά – πάσα του Μασούρα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα της Τρίπολης σκόραρε με τον Σίτο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά τη χρήση του VAR. Η φάση ελέγχθηκε και οι γραμμές έδειξαν ότι ο Σίτο ήταν εκτεθειμένος.

2-0 με τον Αγκιμπού

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Αγκιμπού Καμαρά μάλιστα στο 23’ να κάνει το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Αφρικανός βγήκε από δεξιά, σούταρε δυνατά, ο Νίκος Παπαδόπουλος προσπάθησε να μπλοκάρει, αλλά έβαλε λάθος τα χέρια του, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και να καταλήξει στα δίχτυα του.

Μέχρι τη συμπλήρωση του 30άλεπτου οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν άλλες δύο φορές. Μία με τον Αγκιμπού στο 29’ και μία με τον Μαντί ένα λεπτό αργότερα. Στην πρώτη περίπτωση ο νεαρός μεσοεπιθετικός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μασούρα, άλλαξε πορεία και έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στη δεύτερη ο Μαντί βρήκε χώρο, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα. Στα τελευταία 15 λεπτά του ο Ολυμπιακός ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με το σκορ στο 0-2.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές, με τον Αστέρα να θέλει, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ των Πειραιωτών.

Στο 57’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές, με τους Εμβιλά και Βρουσάι να παίρνουν τις θέσεις των Μαντί Καμαρά και Μασούρα. Από την πλευρά του ο Ράσταβατς απάντησε με τον Μπενίτο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σίτο.

Στο 61’ και στο 63’ ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ των Αλβάρες και Κανελλόπουλου, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπουχαλάκη στο 68’. Ένα λεπτό αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να μπαίνει στο ματς αντί του Τικίνιο. Ο Μίλαν Ράσταβατς απάντησε με τον Γκόμες αντί Κρέσπι και τον Σάνταφε αντί του Κανελλόπουλου.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλό τέμπο, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο 79’ να ολοκληρώνει τις κινήσεις του με τους Βαλμπουενά και Κούντε αντί των Ονιεκούρου και Αγκιμπού.  Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι «έσβησε», με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-0.

Το δεκάρι: Ο Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ο Λατινοαμερικάνος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, καθώς είχε βάλει και δύο γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Τικίνιο. Πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι είχαν ανοίξει το σκορ. Πριν το 25άλεπτο μάλιστα είχαν κάνει το 2-0 με τον Αγκιμπού.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς στο δεύτερο ημίχρονο όταν είδε τον Αστέρα να προσπαθεί να απειλήσει, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Εμβιλά και Βρουσάι και αμέσως η ομάδα του ισορρόπησε το παιχνίδι. Δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά οι Πειραιώτες. Ο Ράσταβατς όσο και εάν προσπάθησε με τις αλλαγές του, δεν κατάφερε να βρει τρόπο για να σκοράρει η ομάδα του.

Στον πάγκο: Η επιθετική γραμμή του Αστέρα. Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμα στο φετινό πρωτάθλημα. Μηδέν στο… πηλίκο για τους Αρκάδες, που έχουν δύο ισοπαλίες  και δύο ήττες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες – Βαλιέντε, Καπίγια (75′ Σόνι), Κανελλόπουλος (71′ Σάντα Φε) – Κρέσπι (71′ Γκόμες), Μπαράλες, Σίτο (58′ Μπενίτο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ – Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58′ Βρουσάι) – Μασούρας (57′ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (79′ Κούντε), Ονιεκούρου (79′ Βαλμπουενά)- Τικίνιο (69′ Ελ Αραμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ