Γκόγκιτς στο «10» – «Φαβορί ο Ολυμπιακός, χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι»

Γκόγκιτς στο «10» – «Φαβορί ο Ολυμπιακός, χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι»

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μίλησε στο «10» για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί, ενώ αναφέρθηκε και στο τι χρειάζεται για να νικήσεις ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός. Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός. Όπως και να το δει κανείς. πρόκειται για το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας, το οποίο καθηλώνει όλο το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τους πράσινους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (20:30), με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Φάληρο. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς προέρχονται από το τεράστιο διπλό στην πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ενώ αυτοί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την πεντάρα κόντρα στον Βόλο.

O Σίνισα Γκόγκιτς έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μένοντας στο λιμάνι για τέσσερα χρόνια και πανηγυρίζοντας τρία πρωταθλήματα. Ο Σερβοκύπριος επιθετικός βρήκε δίχτυα 24 φορές με τους Πειραιώτες και αγαπήθηκε αρκετά από τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο 57χρονος Γκόγκιτς μίλησε στο «10» για το «αιώνιο» ντέρμπι, έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει κα  τα στοιχεία που απαιτούνται να έχει η κάθε πλευρά σε αυτά τα παιχνίδια για να βγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο.

Αναφέρθηκε επιπλέον στην τακτική που ενδέχεται να εφαρμόσουν οι δύο προπονητές στο γήπεδο, σχολιάζοντας και τη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκόγκιτς στο «10»:

«Είναι σίγουρα και όλοι ξέρουμε ότι το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα. Είναι ανάλογα σε τι κατάσταση βρίσκεται πάντα εκείνη τη στιγμή η κάθε ομάδα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ μεγάλη νίκη στην Τουρκία με 3-0, έχει πολύ καλή ψυχολογία, έχει μόνο την απώλεια των δυο βαθμών με τον Ατρόμητο στο πρώτο ματς της Superleague, σιγά σιγά βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο και βρίσκει όλο και περισσότερο ρυθμό και λογικά μπροστά στον κόσμο του στο Καραϊσκάκη για μένα είναι το φαβορί για τη νίκη».

Για το τι χρειάζεται σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: «Για το τι χρειάζεται; Χρειάζεται σίγουρα υπομονή γιατί έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μια ομάδα μπορεί να είναι καλύτερη, ή μάλλον σε καλύτερη κατάσταση και να μην κερδίζει. Ένα τέτοιο ντέρμπι χρειάζεται πάντα προσοχή, θέλει τακτική και να ακολουθήσουν ακριβώς οι παίκτες αυτό που ζητάει ο προπονητής. Ο Παναθηναϊκός όπως διαβάζω κι εγώ έχει αρκετά προβλήματα με παίκτες που είναι άρρωστοι και δεν θα δώσουν το παρών, αυτό δίνει ακόμη ένα αβαντάζ στον Ολυμπιακό, που πρέπει να δείξει και στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι το φαβορί. Βέβαια όλα αυτά είναι στα χαρτιά, όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο».

Για τον Παναθηναϊκό και το ξεκίνημα του στη σεζόν: «Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα έχει δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο στα εντός έδρας ματς με Απόλλωνα στο πρώτο ματς και την τελευταία νίκη με τον Βόλο, όπου οι πράσινοι έβαλαν δυο πολύ γρήγορα τέρματα και η ψυχολογία ήταν μετά στα ύψη με αποτέλεσμα να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να σκοράρει 5 τέρματα. Μετά το 2-0 ο Βόλος έπαιξε ακόμη πιο ανοιχτά και ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους για να χτυπήσει στην κόντρα και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη σε έκταση νίκη.

Όσον αφορά το ντέρμπι και πάλι τι άλλο να πούμε; Ο Ολυμπιακός αν θυμάστε σε μια παρόμοια κατάσταση πριν μερικά χρόνια είχε κερδίσει στους «16» του Champions League με 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και λίγες μέρες μετά έπαιξε με τον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε. Ωστόσο αυτό δεν νομίζω ότι θα συμβεί σε αυτό το ντέρμπι παρότι ο Ολυμπιακός προέρχεται από μεγάλη νίκη στην Ευρώπη και παρότι υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σίγουρα καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα είναι και τη σημασία του ντέρμπι και πιστεύω ότι η ομάδα είναι πανέτοιμη».

Για τον Παναθηναϊκό και τις δυο νίκες εντός αλλά και τις δυο ήττες εκτός έδρας: «Εντάξει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη δέχτηκε γρήγορα γκολ και άλλαξε όλο το παιχνίδι, γιατί στα άλλα δυο ματς πήρε εκείνος το προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανατρέψει το σκορ αλλά ΠΑΣ και Άρης προσαρμόστηκαν, γύρισαν πιο πίσω και είχαν περισσότερο αμυντικό ρόλο, ενώ ήταν πολυ σφιχτοί με αποτέλεσμα να μην βρεθούν χώροι. Σίγουρα ήταν και θέμα ψυχολογίας μετά αφού όταν χάνεις με το ξεκίνημα του ματς έχεις να ανέβεις ένα βουνό, συν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθαρό μυαλό και στα δυο ματς και είχε αρκετές λάθος επιλογές στον αγωνιστικό χώρο. Είχε ευκαιρίες μεν ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει, σίγουρα είναι πάντως σε καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια».

Για το πως θα πάει το ντέρμπι από θέμα τακτικής των δυο ομάδων: «Δεν μπορείς να καταλάβεις πως θα πάει τακτικά το παιχνίδι. Αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα περιμένει, αν θα έχει την μπάλα. Έχει έναν καινούριο προπονητή τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αρέσκεται στο να παίζει η ομάδα του μπάλα, να είναι εκείνη που θα έχει την κατοχή και θα δημιουργεί. Δεν ξέρω βέβαια με τα προβλήματα που έχει αν σκοπεύει να κλειστεί πίσω και να περιμένει τον Ολυμπιακό. Ότι και να σχεδιάζει ο Γιοβάνοβιτς, εγώ πιστεύω ότι κόντρα στον Ολυμπιακό που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του θα αναγκαστεί να κλειστεί περισσότερο σε σχέση τουλάχιστον με τα προηγούμενα ματς».

Για το πως βλέπει τις ομάδες μετά τις πρώτες αγωνιστικές, την κατάσταση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και το ποιος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί. Σίγουρα ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο λογίζεται ως ένα από τα φαβορί, ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα με την επιστροφή του Λουτσέσκου ακόμα ψάχνεται στο παιχνίδι του, παρότι έχει κάνει νίκες τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ που ήταν πριν τρία χρόνια, έχουν κι εκείνοι κάποιους τραυματισμούς και θέλει χρόνο.

Η ΑΕΚ πρέπει να δέσει, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δέσει έχουν έρθει πολύ καινούριοι παίκτες ειδικά στην ΑΕΚ έχουν έρθει νομίζω 14 νέοι ποδοσφαιριστές. Θέλει χρόνο σίγουρα λοιπόν. Στην ΑΕΚ πάντως έχουν κάνει καλές κινήσεις, έχουν φέρει παίκτες με προσωπικότητα και παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά μόνοι τους με την ποιότητα τους.

Γενικά εύχομαι και βλέπω ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και ο Βόλος βλέπουμε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Χθες με τον Αστέρα περίμεναν οι περισσότεροι να μην πάρει τη νίκη, όμως τα κατάφερε. ‘Εχει έναν καινούριο προπονητή και νέο, δεν αλλάζει στιλ παιχνιδιού, έχει φέρει και καλούς παίκτες από την Ισπανία και παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο, που εμένα μου αρέσει πολύ. Πιστεύω έτσι θα δούμε και καλύτερο ποδόσφαιρο και καλύτερο πρωτάθλημα. Εμένα μου αρέσει σαν προπονητής να χάσω με μεγάλο σκορ και γενικότερα προτιμώ το επιθετικό ποδόσφαιρο. Και αυτό μου αρέσει και να βλέπω και να παίζω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ