Τι ήταν αυτό που έκανε «ξεχωριστό» το ντεμπούτο του Μπρινιόλι

Τι ήταν αυτό που έκανε «ξεχωριστό» το ντεμπούτο του Μπρινιόλι

Δεν έκανε κάποια επέμβαση που θύμισε... Νόιερ, αλλά η συνολική παρουσία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο Φάληρο επιβεβαίωσε όλα όσα θετικά ακούγονταν για εκείνον.

Αν μετά από καιρό αναρωτηθείς και βάλεις τον εαυτό σου σε διαδικασία να σκεφτεί ποια ήταν η αληθινά σπουδαία επέμβαση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δε θα βρεις ούτε μία. Δεν υπήρξε σπουδαία επέμβαση. Απ’ αυτές που σου μένουν, που αναφωνείς «τι έβγαλε». Ήταν, όμως, ο Ιταλός ο MVP και της ομάδας του και του ντέρμπι.

Όταν φεύγεις χωρίς γκολ από την πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος, έτσι κι αλλιώς έχει περάσει μια καλή μέρα στη δουλειά. Όταν το κάνεις και με τον τρόπο που το έκανε ο Ιταλός, είναι λογικό να πέφτουν πάνω σου όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Μπρινιόλι επί της ουσίας σταμάτησε μία δύσκολη φάση που πήγαινε προς την εστία: το σουτ του Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος σημαδεύει δίχτυα και βλέπει τον Ιταλό να πέφτει στα αριστερά και να μπλοκάρει. Σταμάτησε μία πάρα πολύ επικίνδυνη σέντρα του Βαλμπουενά προς το φινάλε του αγώνα, πέφτοντας σωστά στη μικρή του περιοχή.

Κυριάρχησε στον αέρα και το έκανε γιατί είναι τερματοφύλακας που διαβάζει τις φάσεις. Και με 2-3 βηματάκια πριν βγει η σέντρα κερδίζει χρόνο και χώρο. Έτσι είχε την ευκαιρία να βγαίνει εγκαίρως και να καθαρίζει τις φάσεις, βγάζοντας σιγουριά και σταθερότητα. Ακόμα και αν κάποιες φορές πήγαινε να του φύγει η μπάλα, με γρήγορα αντανακλαστικά την έκανε δική του.

Δεν είναι μια εμφάνιση που σου δίνει φανέλα βασικού στο σπίτι σου, ήταν όμως μια εικόνα ενός τερματοφύλακα που επιβεβαιώνει όλες τις θετικές συστάσεις που τον συνόδευαν όταν ερχόταν από την Ιταλία. Και όλα όσα μαθαίναμε από την παρουσία του στις προπονήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ