Η FIFA τιμώρησε την Μπόκα Τζούνιορς λόγω… Σολδάνο και Ολυμπιακού!

Η FIFA τιμώρησε την Μπόκα Τζούνιορς λόγω… Σολδάνο και Ολυμπιακού!

Η Μπόκα Τζούνιορς καλείται να πληρώσει πρόστιμο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς απέκρυψε στοιχεία του δανεισμού του Σολδάνο.

Η FIFA δεν παίζει με ζητήματα που αφορούν θέματα νομιμότητας. Η Μπόκα Τζούνιορς, λοιπόν, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο για διοικητικές παρατυπίες, αναφορικά τα στοιχεία που έδωσε για τον δανεισμό του Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος μετακινήθηκε στον σύλλογο του Μπουένος Αϊρες από τον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τη φανέλα της Xeneize.

Η τιμωρία της Μπόκα διατάχθηκε απευθείας από τη FIFA, η οποία θεώρησε ότι η ομάδα της Αργεντινής απέκρυψε πληροφορίες που αφορούσαν στην απόκτηση του επιθετικού του Ολυμπιακού, και για αυτόν τον λόγο η Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της επέβαλε πρόστιμο ύψους σχεδόν 11.000 δολαρίων. Καθώς προέκυψαν πρανομίες, που αποκαλύφθηκαν μέσα από το σύστημα FIFA TMS!

Ο σύλλογος από την Αργεντινή απέστειλε ψευδή έγγραφα στη FIFA, σύμφωνα με τα οποία ο δανεισμός του ποδοσφαιριστή από τους Ερυθρόλευκους έγινε «με μηδενικό κόστος» και… παρέλειψε τα χρήματα που δόθηκαν στον Ολυμπιακό ως «ενοίκιο» και για τον λόγο αυτό επεβλήθη πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 10.700 δολάρια).

Οπως αναφέρουν οι Αργεντινοί, από τα έγγραφα που είχε στα χέρια της η FIFA, προέκυψε ξεκάθαρα πως στη διαπραγμάτευση μεταξύ της Μπόκα και του Ολυμπιακού για τον Σολδάνο, συμφωνήθηκαν δύο δανεισμοί «με μηδενικό κόστος», ωστόσο επίσης καθορίστηκε με σαφήνεια ότι συμφωνήθηκε «πληρωμή προκαταβολής που, εάν δεν ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς, δεν θα επιστραφεί από τον Ολυμπιακό, αλλά θα διατηρηθεί από τον σύλλογο ως αποζημίωση». Δηλαδή «ποινική ρήτρα», επειδή δεν αποκτήθηκε ο παίκτης με μεταγραφή από τους Αργεντινούς.

Οπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα μάλιστα, το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 700.000 ευρώ. Ποσό που αφορά το συνολικό «ενοίκιο» για τους δύο δανεισμούς του Σολδάνο στην Μπόκα Τζούνιορς (400.000 € ο πρώτος δανεισμός, 300.000 € ο δεύτερος).

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πλέον ο 27χρονος σέντερ φορ αγωνίζεται ως δανεικός στην ισπανική Φουενλαμπράγκα, με την οποία έχει ήδη 6 συμμετοχές, χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ