Γιαννίκης – «Να περιμένετε από την Κυριακή νέα πράγματα, θέλω τίτλους με την ΑΕΚ»

Γιαννίκης – «Να περιμένετε από την Κυριακή νέα πράγματα, θέλω τίτλους με την ΑΕΚ»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αργύρη Γιαννίκη στους εκπροσώπους του Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ

Ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους του Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ.

Στη συνέντευξη Τύπου ο 41χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο πλάνο του, τη φιλοσοφία του, στο πόσο δύσκολο είναι να αναλάβει αυτή τη στιγμή μία μεγάλη ομάδα που δεν την έχει χτίσει καν ο ίδιος, στην ποιότητα του ρόστερ, στους στόχους της ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να διεκδικήσει η «Ένωση» τίτλους.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιαννίκης στη Συνέντευξη Τύπου:

Για το πλάνο και την προπονητική φιλοσοφία του: 

«Η φιλοσοφία μου είναι ταχύτατη ανάπτυξη του παιχνιδιού, αξιοποίηση χώρων, τακτική ευελιξία και ένταση στην άμυνα. Αυτά που είχαμε δει και στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να αναλάβει μια ομάδα που δεν έχτισε ο ίδιος:

«Αυτά είναι προβλήματα, αλλά δεν σκέφτομαι τα προβλήματα. Σκέφτομαι τις λύσεις, να αξιοποιήσω τους παίκτες και το ταλέντο τους. Σήμερα ήρθε ο Τσούμπερ. Έχουμε δουλειά. Ξέρω που ήρθα, ξέρω που βρίσκομαι».

Για το τι θέλει να διορθώσει άμεσα:

«Μιλάμε για ένα πλάνο στο οποίο δουλεύουμε καθημερινά και θέλουμε να εξελίσσουμε. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού που πρέπει να δεχτεί και να δουλέψει η ομάδα, είναι ώρα δουλειάς, ξέρω πού ήρθα».

Για το κακό σερί της ΑΕΚ στα ντέρμπι και τι θα πρέπει να αλλάξει

«Στόχος είναι να μπαίνει η ΑΕΚ στο γήπεδο και να έχει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ:

«Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού και σκέψεως που έχω για το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν φανταστική ποιότητα και θα μπορέσουν να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες».

Για τους στόχους της ΑΕΚ επισήμανε:

«Έχω πει μερικά πράγματα την Κυριακή, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Ξέρω πού ήρθα και πού βρίσκομαι. Κοιτάμε τους γρήγορους στόχους, να γνωρίσω τους παίκτες και να αρχίσουμε να κάνουμε γρήγορα τα πράγματα που θέλουμε. Είμαι φιλόδοξος. Τώρα είναι ώρα δουλειάς, να γνωριστούμε όλοι καλά στα Σπάτα και να δουλέψουμε καλά».

Για τις επιρροές που έχει από τη Γερμανία:

«Δεν πας στη Γερμανία να εκπαιδευτείς και σου λένε ‘έτσι θα παίξεις’. Υπάρχει μια εκπαίδευση και ο καθένας επιλέγει στα στοιχεία που τον καλύπτουν. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν την ποιότητα να παίξουν οτιδήποτε».

Περί του παρελθόντος και τα στοιχεία απ’ αυτό: 

«Το παρελθόν δεν μπορώ να το αλλάξω. Δεν με ενδιαφέρει, δεν ήμουν εδώ. Με ενδιαφέρει τι γίνεται από την Κυριακή το βράδυ. Δεν κρίνω ποτέ συναδέλφους και τη δουλειά τους. Με ενδιαφέρει να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε καθημερινά».

Για το πού μπορεί να φθάσει η ΑΕΚ και πόσο ψηλά:

«Θα κάνω τα πάντα για να διεκδικήσουμε τίτλους. Πού θα φτάσουμε, θα το δούμε. Προέχει όμως να εμπεδώσει η ομάδα έναν τρόπο παιχνιδιού και να δουλεύουμε καθημερινά. Ξεκινάμε κάτι καινούριο, το παρελθόν είναι παρελθόν. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ελκυστικό και ισορροπημένο. Δουλεύουμε σε κάποια πράγματα πάνω στο πλάνο που έχουμε».

Για το ματς που έρχεται με τον Ατρόμητο:

«Ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ, όποτε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξεκινήσουμε με νίκη».

Για το συμβόλαιο 1+2 χρόνια:

«Δεν δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο ή κάθε συμβόλαιο. Με ενδιαφέρει η επιτυχία της ομάδας. Δεν έχω σκεφτεί για το δικό μου συμβόλαιο».

Για το pressing και πόσο σημασία δίνει σ’ αυτό ο κ. Γιαννίκης:

«Το πρέσινγκ είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού μας. Έχω πει ότι η ποιότητα και το ταλέντο των παικτών θα ορίσει ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Στον ΠΑΣ ήταν ένα κομμάτι το πρέσινγκ. Δουλειά μας είναι να εξελίσσουμε την ομάδα στο πλάνο και να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίζουμε παιχνίδια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ