Δώστε στον ΠΑΟΚ πέναλτι – Τριπλάσια από τον Ολυμπιακό, διπλάσια από την ΑΕΚ στην εποχή Κλάτενμπεργκ και… συνεχίζεται (vids)

Δώστε στον ΠΑΟΚ πέναλτι – Τριπλάσια από τον Ολυμπιακό, διπλάσια από την ΑΕΚ στην εποχή Κλάτενμπεργκ και… συνεχίζεται (vids)

Στην εποχή Κλάτενμπεργκ ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 18 πέναλτι, τριπλάσια από τον Ολυμπιακό που έχει πάρει μόλις 6 και διπλάσια από την ΑΕΚ, που έχει πάρει 9!

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσηκώσει η 6η αγωνιστική της Superleague σχετικά με τα πέναλτι που είτε δόθηκαν είτε όχι από τους Έλληνες ρέφερι. Στα παιχνίδια Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ οι διαιτητές έδειξαν την άσπρη βούλα, με τους ερυθρόλευκους να είναι οι μοναδικοί εκ των τριών που η ποινή ήταν εις βάρος τους.

Συγκεκριμένα, στους «Ζωσιμάδες» ο διαιτητής Ευαγγέλου με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού έδειξε ένα πέναλτι κατά της ομάδας του Μαρτίνς, αλλάζοντας ακόμη και τον κανονισμό για το χέρι στήριξης. Ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσια με τον Εραμούσπε, όμως ο συνήθης ύποπτος Γιουσέφ Ελ Αραμπί καθάρισε και έδωσε ένα πολύτιμο διπλό στους πρωταθλητές στο «μπλόκο» των Ιωαννίνων, φέρνοντας τους και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην Τούμπα σε ένα απίστευτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο ήρθαν ισόπαλοι με το εντυπωσιακό 4-4, με την ομάδα της Μαγνησίας να κάνει μια μυθική ανατροπή και να σκοράρει τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά ο ρέφερι Καραντώνης με το σκορ στο 4-3, έδωσε μια μοναδική ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να σκοράρει από την άσπρη βούλα με ένα πέναλτι – φάντασμα, αλλά ο Κλέιμαν είχε διαφορετική άποψη. Το συγκεκριμένο σφύριγμα δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Τσοκάνη και όχι πέναλτι όπως μόνο ο Καραντώνης είδε και σφύριξε αμέσως. Ο Βιεϊρίνια όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Βόλου, που ισοφάρισε ένα λεπτό μετά και πήρε έναν σπουδαίο βαθμό.

Από εκεί και πέρα, πέναλτι είχαμε και στο ΟΑΚΑ στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Πέναλτι που κέρδισε ο Άμραμπατ και εκτέλεσε ο Τσούμπερ δυο φορές, αφού στην πρώτη ο Βράνιες μπήκε νωρίτερα. Την πρώτη αστόχησε τη δεύτερη όχι όμως και έκανε το 2-0. Η φάση που συζητήθηκε αρκετά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ένα πέναλτι που ζήτησε ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο για πτώση του Κλωναρίδη, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζεται», με τους Περιστεριώτες να είναι έξαλλοι με την απόφαση αυτή.

Κορυφαίος ο Ολυμπιακός, τελευταίος στα πέναλτι

Tην Κυριακή που πέρασε η συζήτηση για τα πέναλτι «άναψε» και πάλι με τον Ολυμπιακό να έχει δίκαια παράπονα για τον καταλογισμό ακόμη ενός εις βάρος του την τελευταία διετία. Οι ερυθρόλευκοι αποτελούν εδώ και δυο χρόνια αναμφίβολα ποιοτικά την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, που είχε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση την περσινή σεζόν.

Ποδοσφαιρικά και μόνο λοιπόν τα παράπονα του Ολυμπιακού για άνιση μεταχείριση από τη διαιτησία, ειδικά από την ημέρα που ανέλαβε και πάλι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχουν βάση, ενώ και οι αριθμοί και τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής από πέρσι είναι στο «κεφάλι» της ΚΕΔ και από τότε ο ΠΑΟΚ είναι ο «βασιλιάς» των πέναλτι είτε υπέρ είτε κατά.

Τι κι αν ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση (64 γκολ υπέρ) και την καλύτερη άμυνα (13 γκολ κατά) πέρσι; Τι κι αν οι ερυθρόλευκοι είναι κοινά αποδεκτό πως παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο εδώ και 1,5 χρόνο στη χώρα και έχουν την πιο συμπαγή άμυνα του πρωταθλήματος.

Στη Superleague προκύπτει το ιδιαίτερο στατιστικό πως ο Ολυμπιακός έχει σε όλους αυτούς τους μήνες μόλις 6 πέναλτι υπέρ του και 10 καταλογισμένα υπέρ των αντιπάλων του, μαζί με το τελευταίο χρονικά κόντρα στον ΠΑΣ. Αριθμοί που πάνε ενάντια στο ίδιο το ποδόσφαιρο από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που έχει κατά κύριο λόγο την μπάλα στα πόδια του στα περισσότερα ματς και που δύσκολα δέχεται φάσεις η άμυνα του.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στον Ολυμπιακό εκτός από το γεγονός ότι δίνονται συνεχώς κατά του παραβάσεις, δεν σφυρίζονται και πέναλτι που είναι… Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλές περιπτώσεις μέσα σε αντίπαλες περιοχές εδώ και 1,5 χρόνο που ζητούν πέναλτι, όμως οι διαιτητές δεν πτοούνται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που θα δείτε παρακάτω, στο 0-0 του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες έχασαν 2 βαθμούς, όμως έχουν παράπονα από τη διαιτησία για πέναλτι στον Βαλμπουενά που δεν σφυρίχτηκε, με τον ΠΑΟΚ να έχει την ίδια ώρα, στο ίδιο διάστημα τριπλάσια κερδισμένα πέναλτι.

Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Για να καταλάβει κανείς την τεράστια διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αρκεί να δει τις παραβάσεις που έχουν σφυριχτεί στην κάθε ομάδα από τις τρεις. Ο Ολυμπιακός έχει το απίστευτο -4 από την άσπρη βούλα (6 υπέρ – 10 κατά), την ώρα που ο Δικέφαλος του βορρά έχει το ανεπανάληπτο +12 (18 υπέρ και 6 κατά), ενώ η Ένωση έχει 0 (9 υπέρ – 9 κατά) σε αυτό τον 1,5 χρόνο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι πως και τα 18 πέναλτι που δόθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ είναι με το αποτέλεσμα ανοιχτό και το ματς να είναι τεντωμένο σε μια κλωστή, είτε αν μπήκε το πέναλτι είτε όχι. Για παράδειγμα κόντρα στον Βόλο ο ΠΑΟΚ πήρε το πέναλτι που έδωσε ο Καραντώνης με το σκορ στο 4-3 και ο Βιεϊρίνια αστόχησε. Παρόλα αυτά αν σκόραρε θα έκρινε το αποτέλεσμα.

Σε αντίθεση λοιπόν με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός από τα 6 κερδισμένα που έχει τα 2 πέναλτι τα πήρε με το σκορ να είναι υπέρ του 3-0 και το ένα στο 90ο λεπτό με το σκορ υπέρ του 2-0. Η τρίτη της λίστας είναι η ΑΕΚ, η οποία επίσης από τα 9 πέναλτι που έχει κερδίσει τα 8 τα έχει βάλει με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό. Μόνο ένα πέναλτι ήταν σε παιχνίδι που έχει κριθεί (αυτό με τον Βόλο στο Κύπελλο, με τον Ολιβέιρα να κάνει το 4-1.

ΠΑΟΚ, ο αγαπημένος της ΚΕΔ

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει κερδίσει 18 πέναλτι σε 14 μήνες στη Superleague. Η ΑΕΚ έρχεται δεύτερη με 9, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μόλις 6. Κι αν θεωρεί κανείς ότι είναι θέμα συγκυριών, ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή και στα εις βάρος του πέναλτι, καθώς έχει κατά του μόλις 6, ενώ η Ένωση έχει 9 και ο Ολυμπιακός είναι κάτι σαν… φτωχός συγγενής έχοντας 10 πέναλτι κατά. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως από τα 10 που έχουν δοθεί κατά των Πειραιωτών, τα 6 είναι με τα παιχνίδια να είναι ισόπαλα, τα 2 με το σκορ υπέρ του ρευστό (1-0) και το άλλο με το σκορ υπέρ του στο 2-0…

Αναλυτικά τα πέναλτι που έχουν κερδίσει Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επί Κλάτενμπεργκ:

2020-21
ΠΑΟΚ 16
ΑΕΚ 7
Ολυμπιακός 6

2021-22
ΠΑΟΚ 2
ΑΕΚ 2
Ολυμπιακός 0

Ο ΠΑΟΚ έχει 6 πέναλτι κατά
Η ΑΕΚ έχει 9 πέναλτι κατά
Ο Ολυμπιακός έχει 10 κατά

Όλα τα ματς Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τον τελευταίο 1,5 χρόνο που έχουν κερδίσει πέναλτι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρωτάθλημα 2020-21

Λαμία – Ολυμπιακός 0-6: Ο Σουντανί έκανε το 0-4
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0: Ο Βαλμπουενά έκανε το 3-0
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Βαλμπουενά έχασε πέναλτι στο 0-0
Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-0: Ο Φορτούνης έχασε πέναλτι στο 3-0
ΑΕΛ – Ολυμπιακός 1-3: Ο Χασάν έκανε το 0-1

Κύπελλο 2020-21

Ολυμπιακός ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ο Ελ Αραμπί έκανε το 1-0

Τα πέναλτι κατά του Ολυμπιακού

Πρωτάθλημα 2020-21

Ολυμπιακός – Βόλος 4-1: Ο Μπαριέντος έκανε το 0-1
Λαμία – Ολυμπιακός 0-6: Ο Ντέλετιτς έχασε πέναλτι στο 0-3
Ολυμπιακός – Άρης 1-1: Ο Μήτρογλου έκανε το 1-1

Κύπελλο 2020-21

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Γκάμα σκόραρε με πέναλτι το γκολ του Άρη
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1: Ο Εραμούσπε σκόραρε με πέναλτι το γκολ του ΠΑΣ
Τελικός: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Βιεϊρίνια σκόραρε με πέναλτι κάνοντας το 0-1

Play off 2020-21

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: O Μακέντα έκανε το 0-1
Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Γκάμα έκανε το 1-1
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-4: Ο Βιγιαφάνες έχασε πέναλτι στο 0-2

Πρωτάθλημα 2021-22

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2: Ο Εραμούσπε ισοφάρισε σε 1-1

ΠΑΟΚ

Πρωτάθλημα 2020-21

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3: Ο Τσόλακ έκανε το 1-3
Απόλλων Σμύρνης ΠΑΟΚ 1-3: Δυο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ και εύστοχες εκτελέσεις από Σβαμπ και Αουγκούστο
ΠΑΟΚ – Αστέρας 2-0: Ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0
ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Βιεϊρίνια σκόραρε το γκολ του ΠΑΟΚ
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 3-2: Ο Τζόλης έχασε πέναλτι στο 0-0
ΠΑΟΚ – Βόλος 3-1: Ο Σβαμπ έκανε το 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2: Ο Σβαμπ έκανε το 0-2, ενώ έχασε πέναλτι ο Βιεϊρίνια στο 0-0
ΠΑΟΚ – Άρης 2-2: Ο Βιεϊρίνια έκανε το 2-2

Play off 2020-21

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Σβαμπ έκανε το 0-2
ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Σβαμπ έκανε το 1-0

Κύπελλο 2020-21

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Σβαμπ έχασε πέναλτι στο 1-0
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1: Ο Βιεϊρίνια έχασε πέναλτι στο 0-0
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Βιεϊρίνια έκανε το 0-1

Πρωτάθλημα 2021-22

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-1: Ο Βιεϊρίνια έκανε το 0-1 με πέναλτι
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Ο Κούρτιτς έκανε το 2-0
ΠΑΟΚ – Βόλος 4-4: Ο Βιεϊρίνια έχασε πέναλτι στο 4-3

ΑΕΚ

Πρωτάθλημα 2020-21

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Ο Ανσαριφάρντ έκανε το 0-1
ΑΕΚ – Ατρομητος 2-1: Ο Ολιβέιρα έκανε το 1-0
ΑΕΛ – ΑΕΚ 2-4: Ο Ολιβέιρα έκανε το 0-1
Άρης – ΑΕΚ 1-3: Οι Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ σκόραραν με 2 πέναλτι
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Τάνκοβιτς σκόραρε με πέναλτι

Κύπελλο 2020-21

ΑΕΚ – Βόλος 4-2: Ο Ολιβέιρα έκανε το 4-1

Πρωτάθλημα 2021-22

ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0: Ο Αμραμπατ έκανε το 2-0
ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0: Ο Τσούμπερ έκανε το 2-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ