Βαλμπουενά στη δίκη του Μπενζεμά – «Ντροπή που δεν ήρθε» (vids, pics)

Βαλμπουενά στη δίκη του Μπενζεμά – «Ντροπή που δεν ήρθε» (vids, pics)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη του Καρίμ Μπενζεμά, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να δίνει το παρών και να καταθέτει, λέγοντας πως είναι ντροπή που δεν ήταν εκεί ο φορ της Ρεάλ.

Η πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη του Καρίμ Μπενζεμά στο δικαστήριο των Βερσαλλιών στο Παρίσι ολοκληρώθηκε, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να δίνει το παρών και να καταθέτει, σε αντίθεση με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μπενζεμά ήταν απόντας και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, με τη δικαιολογία πως είχε και έχει αυτή τη βδομάδα δυο πολύ σημαντικά ματς (με Σαχτάρ και Μπαρτσελόνα), με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να μεταβεί στο Παρίσι για τη δίκη. Αυτός ήταν και ο λόγος που εξοργίστηκε ο Βαλμπουενά και οι δικηγόροι του, τονίζοντας να το εκλάβει το δικαστήριο στην απόφαση που θα βγάλει, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού βγαίνοντας από την αίθουσα τόνισε ότι είναι ντροπή να μη δίνει το παρών.

Από εκεί και πέρα στην κατάθεση του ο Βαλμπουενά όπως διαβάσατε και νωρίτερα στο «10», είπε ότι ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ ανέφερε και το χρονικό της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται πως ο Μπενζεμά κατηγορείται ότι υποκίνησε τον Βαλμπουενά να πληρώσει τρία άτομα τα οποία τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν ότι θα αποκαλύψουν ένα sex tape και εφόσον καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση 5 ετών αλλά και χρηματικό πρόστιμο 75.000 ευρώ. Παράλληλα υπάρχει μια συζήτηση ανάμεσα σε Βαλμπουενά και Μπενζεμά με τον Γάλλο της βασίλισσας να λέει στον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού: «Ματιέ πρόσεχε διότι είναι επικίνδυνοι εγκληματίες». Αυτή είναι και η συζήτηση-κλειδί της υπόθεσης και που θα ληφθεί υπόψιν από το δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να κρατήσει τρεις ημέρες και μαζί με τον Μπενζεμά κατηγορούνται άλλα 4 άτομα, ενώ το παρών έδωσε στην αίθουσα και η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαλμπουενά και οι κατηγορούμενοι:

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μπλόφα. Μετά κατάλαβα ότι έλεγαν αλήθεια. Δεν σκέφτηκα ποτέ να δώσω τα χρήματα για να μη βγει στη δημοσιότητα το βίντεο. Από την πρώτη φορά που με πήραν τηλέφωνο, επικοινώνησα με τις αρχές για να κάνω καταγγελία. Ένιωσα ότι κινδυνεύω. To ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Ήξερα ότι αν γινόταν γνωστό το βίντεο θα ήταν δύσκολα τα πράγματα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Το είδαμε και με όσα ακολούθησαν» είπε στην κατάθεσή του ο Βαλμπουενά. «Ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ αυτός που με ενημέρωσε για την ύπαρξη του βίντεο» ανέφερε, επίσης. Δικηγόρος των κατηγορουμένων ρώτησε τον Βαλμπουενά αν στα τηλεφωνήματα του ζητήθηκε συγκεκριμένο ποσό: «Όχι ακριβώς» ήταν η απάντηση.

Μετά τον Βαλμπουενά κατέθεσε ένας εκ των κατηγορουμένων για τον εκβιασμό, Γιουνές Χουάς. Στην κατάθεση του τόνισε πως: Ποτέ δεν ζήτησα χρήματα για να μην βγει το βίντεο στη δημοσιότητα. Με κάλεσε τον Μάιο του 2015 ο Ζουαουί (άλλος κατηγορούμενος) και μου είπε ότι έχει βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου ενός παίκτη της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Μου είπε ότι ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού. Μερικές εβδομάδες αργότερα μου είπε πως ήταν του Βαλμπουενά».

O πρόεδρος ρώτησε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο: «Για ποιο λόγο μπλεχτήκαμε ενώ δεν γνωρίζατε καν τον κύριο Βαλμπουενά; Σταματήστε να προσπαθείτε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι είσαστε η μητέρα Τερέζα. Και τον ενημερώσατε χωρίς να θέλετε κάτι ως αντάλλαγμα». Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ένας εκ των κατηγορουμένων «πολλοί παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας αλλά δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός».

Ένας άλλος κατηγορούμενος τόνισε στο δικαστήριο ότι είχε το βίντεο στα χέρια του. Ο Αξέλ Ανγκότ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχα ένα χρέος 25.000 ευρώ και σκέφτηκα πως το ερωτικό βίντεο θα ήταν ένας τρόπος για να το πληρώσω» είπε συμπληρώνοντας πως πήρε το βίντεο από ένα κινητό τηλέφωνο του Βαλμπουενά το 2014. Διέψευσε, ωστόσο, ότι προσπάθησε να το πουλήσει σε βρετανικά ΜΜΕ.

Μετά από τον Ανγκότ ρωτήθηκε ο Βαλμπουενά σχετικά με το βίντεο και απάντησε: «Όταν έμαθα για τη διαρροή του βίντεο προσπαθούσα να σκεφτώ ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στην τηλεφωνική συσκευή μου. Ο Ανγκότ ήταν στο περιβάλλον αρκετών ποδοσφαιριστών. Τελικά διαπιστώθηκε ότι το βίντεο υπεκλάπη όταν ο Βαλμπουενά ζήτησε από τον Ανγκότ να μεταφέρει τα αρχεία σε άλλη συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως μάρτυρας που κατέθεσε για τους κατηγορούμενους Μουσταφά Ζουαουί και Ανγκότ τους αποκάλεσε «Σατανά και Διάβολο» που έψαχναν μπελάδες. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πρώτη μέρα, ο Βαλμπουενά βγήκε από την αίθουσα και έκανε δηλώσεις λέγοντας πως είναι ντροπή να μην έχει πάει ο Μπενζεμά στο δικαστήριο και να έχει στείλει τους δικηγόρους του.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη δίκη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ