Άρης – Παναιτωλικός 5-1: Μπαλάρα από τον… Άρη

Άρης – Παναιτωλικός 5-1: Μπαλάρα από τον… Άρη

Mε πρωταγωνιστές τους Καμαρά και Μπερτόλιο ο Άρης διέλυσε τον Παναιτωλικό με 5-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης,πραγματοποιώντας εμφάνιση από... άλλο πλανήτη.

Ένας καταιγιστικός Άρης συνέτριψε με 5-1 τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης, έδειξε να αφήνει πίσω του την αγωνιστική «κοιλιά» και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Με ηγέτη έναν καταπληκτικό Καμαρά, που σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε δυο ασίστ και άξιο συμπαραστάτη του τον Μπερτόλιο, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καταπληκτική, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σημείωσε τέσσερα γκολ, τα τρία εκ των οποίων μέσα σε ένα δεκάλεπτο (34΄, 37΄και 43΄). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι σημείωσαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι όσα γκολ είχαν σημειώσει σε όλα μαζί τα προηγούμενα του πρωταθλήματος.

Ο Παναιτωλικός, που είχε πολύ δύσκολο έργο με τις πολλές απουσίες που είχε, είχε την ατυχία να …πέσει και στον καλύτερο Άρη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μετά τον τραυματισμό του Βαρόνε, μάλιστα, στο 22ο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου «κατέρρευσε» αγωνιστικά. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε τέσσερα πέναλτι στο σημερινό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, τρία υπέρ του Άρη και ένα για τον Παναιτωλικό.

Στον πάγκο ο Σάσα

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τον Σάσα, που επέτρεψε στην αποστολή μετά την τιμωρία του για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει , ενώ νέο πρόσωπο στα χαφ ήταν ο Εντιαγέ που ξεκίνησε δίπλα στον Τζέγκο. Ακόμα, ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε τον Ματέο Γκαρσία από τον Μανσίνι , με τον Αργεντινό, πάντως, να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Γιάννης Αναστασίου ,ο οποίος αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα απουσιών- ανάμεσα στις οποίες οι Χουχούμης, Ντίας, Μπαρμπόσα και Μεντόσα-,παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τους Ντουάρτε, Μόρσεϊ και Βέργο στην επίθεση.

Δυνατό ξεκίνημα ο Άρης

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ανάπτυξη των γηπεδούχων ήταν κυρίως από την δεξιά πλευρά, με τον Σούντγκρεν να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παναιτωλικού. Με πιο χαρακτηριστική αυτή στο 5΄όταν μετά από πάσα του Σουηδού, ο Γκάμα μπήκε στη μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, όμως, ο Μελίσσας απέκρουσε σε κόρνερ. Οι κιτρινόμαυροι ήταν «ευάλωτοι» στην άμυνα και δέχτηκαν δύο φάσεις με ισάριθμα σουτ των Μόρσεϊ και Τσιγγάρα στο 13΄και στο 15΄, αντίστοιχα.

Γκολ ο Καμαρά (1-0)

Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπερτόλιο μπήκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει τον Λούι, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καμαρά, ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ που σημείωσε με την φανέλα του Άρη ο επιθετικός από την Μαυριτανία, μετά από αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Αποχώρησε με κλάματα ο Βαρόνι

Σαν να μην έφτανε για τον Γιάννη Αναστασίου το γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ, ήρθε και ο τραυματισμός του Βαρόνε. Ο Ιταλός μέσος χτύπησε στο γόνατο σε μια ανύποπτη στιγμή και έπεσε στο έδαφος, χωρίς να μπορεί να συνεχίσει. Αποχώρησε, μάλιστα, κλαίγοντας από τον πόνο πάνω στο φορείο που τον μετέφερε, ενώ η πρώτη διάγνωση του ιατρικού τιμ των φιλοξενούμενων έκανε λόγο για πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Ο Μπελεβώνης πήρε τη θέση του στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 32ο λεπτό ο Παναιτωλικός απείλησε την εστία του Κουέστα, με σουτ του Βέργου μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

«Χάθηκε» η μπάλα και 2-0

Ο Άρης ήταν καλύτερος και στο 34ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα του, με γκολάρα του Μπερτόλιο. Μετά από μια καταπληκτική εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Μπερτόλιο, Γκαρσία και Καμαρά, ο τελευταίος έδωσε «μαγικά» και πάλι τη μπάλα στον Μπερτόλιο, που με μια καταπληκτική εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Σούντκρεν, Γκάμα και …4-0

Ο Άρης ήταν καταιγιστικός και σημείωσε ακόμα δυο γκολ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 37΄, μετά από μια «μαγική» ασίστ – η δεύτερη του στο παιχνίδι- του Καμαρά, ο Σούντγκρεν μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή και με πλασέ σημείωσε το 3-0. Στο 43΄ο Μπελεβώνης τράβηξε τον Μπερτόλιο και τον έριξε στο έδαφος, μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι με το οποίο ο Γκάμα αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 4-0 για τους γηπεδούχους.

Ξεκίνημα στο ίδιο μοτίβο και 5-0

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα γκολ, αυτή τη φορά από στημένη φάση. Μετά από κόρνερ του Γκάμα από αριστερά και κεφαλιά πάσα του Φαμπιάνο, ο Εντιαγέ από κοντά με προβολή έστειλε για πέμπτη φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Μείωσε με πέναλτι ο Παναιτωλικός

Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και τις αλλαγές που έκανε ο Μάντζιος, οι παίκτες του Άρη έριξαν τον ρυθμό τους. Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν, με πεναλτι του Βέργου, μειώνοντας σε 5-1. Μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Φλόρες από δεξιά, με τη μπάλα να περνάει από πολλούς παίκτες μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη και να χτυπάει, όπως υπέδειξε και ο διαιτητής Κουτσιαύτης μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, στο χέρι του Τζέγκο.

Ο Μελίσσας κέρδισε τον Ιτούρμπε

Στο 78΄μετά από σέντρα του Ιτούρμπε από δεξιά, ο Μπράμπετς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενώ στην επαναφορά ο Φαμπιάνο σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντουάρτε -υπήρχε και η σχετική επιβεβαίωση από το VAR- και ο διαιτητής υπέδειξε το τέταρτο πέναλτι στο παιχνίδι. Το πρώτο χαμένο, όμως, καθώς ο Μελίσσας νίκησε τον Ιτουρμπε και έσωσε την εστία του. O τερματοφύλακας του Παναιτωλικού πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και σε τετ α τετ με τον Μανσίνι στο 86΄. Στις καθυστερήσεις ο Μελίσσας πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μανσίνι, διατηρώντας το τελικό 5-1.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ντιαγέ (60’ Σάσα), Μπερτόγλιο (59’ Μανσίνι), Ματέο Γκαρσία (82’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (59’ Ιτούρμπε) , Καμαρά (82’ Μάνος)

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Μελισσάς, Λούι (46’ Αποστολάκης), Κορνέλιους, Μαλής (88’ Μπακαδήμας), Αντούνες, Βαρόνε (23’ Μπελεβώνης), Φλόρες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Βέργος (71’ Καρέλης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ