Ο… τρίτος της βαθμολογίας Άρης και το ΟΑΚΑ που το έχει μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι του

Ο… τρίτος της βαθμολογίας Άρης και το ΟΑΚΑ που το έχει μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι του

Πριν τρία χρόνια ακριβώς έφυγε από το ΟΑΚΑ με σκυμμένο το κεφάλι. Εκείνη η τεσσάρα από την ΑΕΚ του άλλαξε το... τσιπάκι. Και το στάτους. Ο Άρης πηγαίνει για ένα ντέρμπι σε μια έδρα που την έχει κάνει... σπίτι του την τελευταία διετία.

Είναι ακριβώς τρία χρόνια από εκείνο το «βαρύ κι ασήκωτο» 4-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Στην επιστροφή του Αρη στη Superleague και στην πρώτη του… κάθοδο στην Αθήνα για ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η «Ενωση» έδειχνε στους Θεσσαλονικείς πως η επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία θα έχει δυσκολίες.

Την 28η Οκτωβρίου 2018 με τα γκολ του Μπογιέ, του Λιβάγια και τα δύο του Πόνσε διαγραφόταν εκείνο το ΑΕΚ – Αρης 4-0. Στον Αρη πήραν βαριά εκείνη την ήττα, άλλωστε τέσσερα γκολ είναι πολλά ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι που εκτός από τη βαθμολογία, παίζει ρόλο και το γόητρο. Και άλλαξε από εκείνο το βράδυ. Οχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε νοοτροπία. Σαν να σφράγισαν κάπου καλά εκείνο το 4-0 και να αποφάσισαν ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά τέτοια βραδιά όπως εκείνη.

Το αποτέλεσμα; Ακριβώς τρία χρόνια μετά από εκείνη τη… σφαλιάρα, ο Αρης πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ έχοντας ως «παρακαταθήκη» πλέον ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων. Οχι μόνο δεν έφυγε ξανά από την έδρα της Ενωσης με πολλά γκολ στη… βαλίτσα του, αλλά δεν έφυγε καν ηττημένος ξανά από εκεί. Τέσσερις αναμετρήσεις με απολογισμό μία νίκη και τρεις ισοπαλίες.

Το 1-1 της 24ης Νοεμβρίου 2019. Το 2-2 της 20ης Ιουνίου του 2020. Το υπέρ του 2-0 της 7ης Φεβρουαρίου 2021. Και το 0-0 της 16ης Μαΐου 2021 για τα πλέι οφ της περσινής σεζόν. Ουδείς θυμάμαι εκείνο το 4-0 στην πρώτη – μετά από χρόνια – επίσκεψη του Αρη στο «σπίτι» της ΑΕΚ. Κι αν κάποιος αναζητήσει τις λεπτομέρειες; Θα δει πως εκείνο το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου του 2018 δεν έκανε τελικά πολύ μεγάλη ζημιά στους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης. «Επένδυσαν» σε αυτό, αν μπορεί να θεωρηθεί σωστή η λέξη. Είδαν τα λάθη τους, τα κενά τους, τις ανάγκες τους. Αρχισαν σταδιακά να αλλάζουν, να διαφοροποιούνται, να βάζουν πιο ψηλά τον πήχη. Και μετά από τρία χρόνια μονάχα τέσσερις από τους 14 που αγωνίστηκαν σε εκείνο το ματς του ΟΑΚΑ είναι ακόμα στο ρόστερ του Αρη. Ενα ρόστερ σαφώς πιο ποιοτικό στο «σήμερα», με ορισμένα μεγάλα αστέρια, τύπου Καμαρά και Ιτούρμπε.

Κουέστα, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια και Ματέο Γκαρσία ήταν τότε και θα είναι και αύριο στο ΟΑΚΑ. Οι υπόλοιποι που είχαν παίξει ήταν οι Μαβράι, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης, Ντιγκινί, Μπάσα, Κολάζο, Σιώπης, Γιουνές, Σόουζα και Ναζλίδης. Τότε ήταν στον πάγκο ο Πάκο Ερέρα, σήμερα είναι ο Ακης Μάντζιος, ο οποίος πέρσι οδήγησε τον Αρη σε μια καταπληκτική σεζόν και στην έξοδο στην Ευρώπη. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει φέρνουν τους «κιτρινόμαυρους» ανάμεσα στα φαβορί για μια θέση στην πρώτη τετράδα και της φετινής σεζόν. Εκεί που θα βρίσκονταν ήδη αν δεν υπήρχε η αφαίρεση των έξι βαθμών στο ξεκίνημα.

Ο Αρης έχει στον βαθμολογικό πίνακα 8 βαθμούς, αλλά στο γήπεδο έχει κερδίσει 14. Αν δεν υπήρχε η ποινή τώρα θα βρισκόταν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και δύο πίσω από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει αύριο στο ΟΑΚΑ. Θα μιλούσαμε για ένα ντέρμπι κορυφής.

Και μάλιστα σε μια περίοδο που και οι δύο ομάδες δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ΑΕΚ πέρασε με άνεση από τον Βόλο, ο Αρης μοιάζει να έχει βρει για τα καλά τη φόρμα του και να εξαπολύει την αγωνιστική του αντεπίθεση, περιμένοντας ταυτόχρονα το CAS προκειμένου να δει αν θα πάρει πίσω τους έξι βαθμούς.

Απέναντι στον Παναιτωλικό η ομάδα του Μάντζιου έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο και σημείωσε πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ: Καμαρά, Μπερτόλιο, Σούντγκρεν, Μπρούνο Γκάμα και Εντιαγέ. Ο Αρης επιστρέφει αύριο στον… τόπο του εγκλήματος για να συνεχίσει το σερί του απέναντι στην ΑΕΚ. Και για να υπενθυμίσει πως εκείνη η προ τριετίας «τεσσάρα» του άλλαξε το… τσιπάκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ