Η σταθερότητα του Ολυμπιακού, το -3 των Δικεφάλων και ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός

Η σταθερότητα του Ολυμπιακού, το -3 των Δικεφάλων και ο απογοητευτικός Παναθηναϊκός

H Superleague βρίσκεται στο 1/3 της κανονικής διάρκειας και to10.gr συγκρίνει τη βαθμολογική συγκομιδή του Big 5 σε σχέση με πέρσι. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, το -3 των Δικεφάλων και οι χαμηλές... πτήσεις του Παναθηναϊκού.

Η Superleague οδηγήθηκε στην τρίτη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και έχει συμπληρωθεί περίπου το 1/3 του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 23 βαθμούς έχοντας μόνο δυο απώλειες μέχρι στιγμής (δυο ισοπαλίες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη) και οδηγεί την κούρσα για τον τίτλο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν το απόλυτο εκτός έδρας, έχουν βγάλει τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και αντιμετωπίζουν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη 10η αγωνιστική. Η Ένωση βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο -3 (20 βαθμοί), κάτι που δείχνει και τη σημασία του επερχόμενου ντέρμπι των δυο ομάδων.

Ένα βαθμό πίσω από τους κιτρινόμαυρους βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με 19 βαθμούς, ενώ όσον αφορά τους έτερους δυο του Big 5, Άρη και Παναθηναϊκό έχουν από 11 βαθμούς, με την υποσημείωση όμως ότι οι κίτρινοι έχουν και -6 από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι στο γήπεδο έχει 17 βαθμούς.

To10.gr λοιπόν με αφορμή τη συμπλήρωση 9 αγωνιστικών και την τρίτη διακοπή για τις εθνικές ομάδες συγκρίνει την πορεία των πέντε «μεγάλων» σε σχέση με πέρσι. Οι διαφορές δεν είναι πολλές, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να συνεχίζει τη σταθερή… κούρσα του για το τρίτο σερί πρωτάθλημα, παίρνοντας μάλιστα και πολύ σημαντικά τρίποντα σε γήπεδα όπου άφησε βαθμούς έναν χρόνο πριν (ΠΑΣ Γιάννινα) και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να έχουν μαζέψει τρεις βαθμούς λιγότερους φέτος, αλλά τον Δικέφαλο του βορρά να έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Από την άλλη, ο Άρης που πέρσι ήταν πρωτοπόρος μετά από 9 αγωνιστικές έχοντας 25 βαθμούς και μόλις μια απώλεια, φέτος έχει 17 βαθμούς, που στη βαθμολογία όμως μετράνε για 11, μετά την τιμωρία για την υπόθεση Λασκόφ και το -6 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η μεγάλη απογοήτευση (για ακόμη μια χρονιά) είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπορεί να έχει δυο βαθμούς παραπάνω συγκριτικά με πέρσι στην 9η αγωνιστική, όμως η συγκομιδή του ήταν μόλις 9 βαθμοί και σίγουρα οι 11 που έχει φέτος δεν αποτελούν επιτυχία.

Οι πράσινοι έχουν καταφέρει να πάρουν μόλις 3 νίκες και αυτές εντός έδρας, ενώ ακόμη αγνοούν το τρίποντο μακριά από τη Λεωφόρο. Σε μια σεζόν μάλιστα όπου ξεκίνησαν με πολύ υψηλότερες βλέψεις σε σχέση με την περασμένη αλλά και τις προηγούμενες, ενώ ενισχύθηκαν και σημαντικά. Πάντα με βάση τα δεδομένα του συλλόγου.

Οι βαθμολογίες μετά από 9 αγωνιστικές:

Πρωτάθλημα 2020-21

Ολυμπιακός 24
ΑΕΚ 23
ΠΑΟΚ 22
Άρης 25
Παναθηναϊκός 9

Πρωτάθλημα 2021-22

Ολυμπιακός 23
ΑΕΚ 20
ΠΑΟΚ 19
Άρης 11 (+6)
Παναθηναϊκός 11

Το «know how» του Ολυμπιακού και ο βελτιωμένος ΠΑΟΚ

Όπως θα δείτε και παρακάτω, ο Ολυμπιακός κάνει και φέτος πορεία πρωταθλητισμού, παρότι η εικόνα του δεν είναι ίδια με πέρσι. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει το «know how», οι παίκτες του το ίδιο και ο Ολυμπιακός έχει πάρει σημαντικές νίκες σε δύσκολες έδρες (Ζωσιμάδες, Τρίπολη, Αγρίνιο, Λαμία), αλλά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να βρίσκεται στο -2 αναλογικά με πέρσι αλλά σε ένα πρωτάθλημα σαφώς πιο ποιοτικό και δύσκολο…

Από την άλλη μπορεί να πει κανείς για τον Δικέφαλο του βορρά ότι είναι στο -3 σε σχέση με τη περσινή συγκομιδή, όμως η αλήθεια είναι ότι κόντρα στους ίδιους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει φέτος είχε λιγότερους βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ είχε πιο δύσκολο πρόγραμμα από ότι τη σεζόν 2020-21 στις πρώτες 9 αγωνιστικές.

Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά οι ασπρόμαυροι έχουν φέτος 19 πόντους, όμως πέρσι κόντρα στις ίδιες ομάδες είχε μόλις 14. Είναι δηλαδή σαφώς βελτιωμένος και έχει +5 βαθμούς. Μπορεί να πει κανείς ότι και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει ο Ολυμπιακός.

Η σταθερότητα ΑΕΚ και Άρη και η πτώση του Παναθηναϊκού

Αν βάλουμε στην άκρη το γεγονός ότι η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν 20 και 11 (+6) βαθμούς φέτος και λογαριάσουμε όπως με τον ΠΑΟΚ, τα αντίστοιχα ματς που έχουν δώσει φέτος, να τα είχαν δώσει και πέρσι, τότε η Ένωση είναι στο +1 και οι κίτρινοι στο -+0.

Η ΑΕΚ στα ίδια ακριβώς παιχνίδια πέρσι είχε 19 βαθμούς, ενώ φέτος έχει 20, ενώ ο Άρης και πέρσι και φέτος θα είχε 17 βαθμούς. Βέβαια για τους Θεσσαλονικείς υπάρχει και αυτή η βαριά τιμωρία που τους πάει πίσω, αφού τυπικά χωρίς αυτή θα ήταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Με τη λογική των 9 αγωνιστικών με τους ίδιους αντιπάλους πέρσι και φέτος, έρχεται και η κατακόρυφη πτώση του Παναθηναϊκού που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο τριφύλλι και το φέρνει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Οι πράσινοι πέρσι με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο τους είχαν σε 9 παιχνίδια με όσες ομάδες έχουν παίξει και φέτος 16 βαθμούς, ενώ πλέον μετράνε μόλις 11. Δηλαδή καταλαβαίνει κανείς ότι μπορεί στις επόμενες αγωνιστικές να συνεχιστούν οι χαμηλές… πτήσεις των πράσινων και να χαθεί ακόμη και το «τρένο» της τετράδας, που είναι ο μίνιμουμ στόχος του Ιβάν Γιοβάνβιτς.

Οι βαθμοί του Big 5 κόντρα στις ομάδες που έχουν παίξει φέτος:

Πρωτάθλημα 2020-21

Ολυμπιακός 25
ΑΕΚ 19
ΠΑΟΚ 14
Άρης 17
Παναθηναϊκός 16

Πρωτάθλημα 2021-22

Ολυμπιακός 23
ΑΕΚ 20
ΠΑΟΚ 19
Άρης 17
Παναθηναϊκός 11

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ