Μπαντού Εντιαγέ – Ο κυρίαρχος μέσος της Superleague (vids)

Μπαντού Εντιαγέ – Ο κυρίαρχος μέσος της Superleague (vids)

Ο Μπαντού Εντιαγέ αποτελεί τη σημαντικότερη φετινή μεταγραφή του Άρη, τον παίκτη που ανέβασε επίπεδο τη μεσαία γραμμή των κίτρινων, αλλά και τον πιο κυρίαρχο χαφ του πρωταθλήματος

Ο Άρης το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη αρκετούς παίκτες από το πάνω «ράφι». Ποδοσφαιριστές όπως ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με τη μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, ο Χουάν Ιτούρμπε, ο Φαμπιάνο και φυσικά ο Μπαντού Εντιαγέ, ο οποίος ήρθε στους κίτρινους με τρομερές παραστάσεις στα 31 του χρόνια.

Ο Σενεγαλέζος μέσος αποκτήθηκε από τον Άρη με ένα ποσό της τάξεως των 2.700.000 ευρώ, υπογράφοντας κλειστό συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια με ένα και μόνο σκοπό. Να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή των κίτρινων και να ανεβάσει με το παιχνίδι του επίπεδο την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Ο Εντιαγέ είναι ο παίκτης που έλειπε από τον Άρη, ένας παίκτης – βαρόμετρο, που έχει καταφέρει να επισκιάσει όλες τις υπόλοιπες καλοκαιρινές κινήσεις του Άρη με την ηγετική παρουσία του στο γήπεδο.

Το γεγονός ότι βρίσκεται στα 31 του χρόνια δεν φαίνεται καθόλου στον αγωνιστικό χώρο, τουναντίον αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι, γιατί ο Άρης έβγαλε από τα ταμεία του ένα τόσο σημαντικό ποσό για να τον αποκτήσει. Ο Αφρικανός χαφ είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Άκη Μάντζιου στις πρώτες αγωνιστικές και όπως διαβάσατε και από to10.gr είναι ένα από τα πέντε πρόσωπα που «λάμπουν» στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο πιο κυρίαρχος μέσος της Superleague

Ο Εντιαγέ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Στόουκ για να κάνει ακριβώς ότι κάνει μέχρι και σήμερα. Τη διαφορά. Έχει την ικανότητα να παίζει είτε σαν αμυντικό χαφ, είτε σαν κεντρικός μέσος, είτε σαν box to box και να απελευθερώνει τον Άκη Μάντζιο, ενώ πατάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που κόβει και ράβει στον αγωνιστικό χώρο, είναι ανίκητος σε προσωπικές μονομαχίες και έχει τρομερή φυσική κατάσταση. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, έχει την απίστευτη αντίληψη, ενώ μπορεί και να σκοράρει αλλά και να πασάρει. Οι αριθμοί του εξάλλου μιλούν από μόνοι τους και λένε πολύ απλά ότι είναι ο πιο κυρίαρχος μέσος του πρωταθλήματος.

Στις πρώτες 9 αγωνιστικές είναι ο Νο. 1 σε γκολ (2), κερδισμένες μονομαχίες (με 6.15 ανά 90′), ενώ είναι 18ος σε πάσες με 51. Από εκεί και πέρα είναι πολύ ψηλά και σε τελικές προσπάθειες αφού είναι 13ος με 14 σε 9 ματς. Εκτός αυτών έχει περίπου 3 κλεψίματα ανά παιχνίδι και συνολικά 24, ενώ έχει και 2 αποκρούσεις και όλα αυτά σε σύνολο 678 λεπτών.

Τα στατιστικά λοιπόν δείχνουν του λόγου το αληθές, αλλά και πως μπαίνει σε μια ιδιαίτερη λίστα με τους 2-3 μέσους που κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Παίκτες όπως ο Μαντί Καμαρά, ο Γιαν Εμβιλά, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Αντρέ Σιμόες, ο Στέφαν Σβαμπ, Ρούμπεν Πέρες, αλλά και ο Γιασμίν Κούρτιτς βρίσκονται κάτω από τον παίκτη του Άρη που δείχνει στη φετινή Superleague γιατί έχει κάνει τόσο σπουδαία καριέρα.

Το τέλειο ματς με τον Βόλο

Ο διεθνής Σενεγαλέζος στο ματς με τον Βόλο την περασμένη Κυριακή έδειξε πως πρέπει να… διδάσκεται πλέον η θέση του κεντρικού μέσου. Ή πιο ορθά το box to box μέσου που βρίσκεται από τη μια περιοχή στην άλλη. Στην αναμέτρηση με την ομάδα της Μαγνησίας δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Βασικά το γκολ είναι το ελάχιστο…

Ο Εντιαγέ ήταν αλάνθαστος, «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα και τους μέσους του Βόλου με την παρουσία του. Ο ταχυδυναμικός χαφ του Άρη δεν έκανε ούτε λάθος σε πάσα, ενώ μην ξεχνάμε ότι οι δυο ομάδες έπαιζαν για σχεδόν 80 λεπτά με τις καθυστερήσεις με 10 παίκτες. Είχε 3 πετυχημένες ντρίμπλες, στο επιθετικό μισό ήταν επίσης αλάνθαστος, ενώ είχε και 6 κλεψίματα, συν φυσικά το γκολ που ήρθε για να επιβεβαιώσει μια σπουδαία βραδιά, αλλά και πως ο Εντιαγέ είναι στον Άρη για να κάνει τη διαφορά.

Μόνο τυχαία δεν είναι τα 25.000.000

Η καριέρα του Εντιαγέ μιλάει από μόνη της. Ξεκίνησε από τη Νορβηγία και την Μπόντο Γκλιμτ το 2012 και μέσα σε 10 χρόνια έχει αγωνιστεί σε 326 ματς, όπου μετράει 63 γκολ και 47 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Για εκείνον έχουν δώσει ομάδες περίπου ένα ποσό κοντά στα 25.000.000 ευρώ.

Ο Σενεγαλέζος έχει στοιχίσει στη Στόουκ ένα ποσό που ξεπέρασε τα 16.000.000 ευρώ το 2018, ενώ έναν χρόνο πριν η Γαλατασαράι δαπάνησε 7.500.000 ευρώ. Ο Άρης για να τον αποκτήσει έδωσε 2.700.000 περίπου, ένα ποσό που στο γήπεδο φαίνεται λίγο… Η εμπειρία του και η παρουσία του τα λένε όλα, ενώ το γεγονός ότι είναι διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης σε 32 παιχνίδια (έχει και 2 γκολ) αποδεικνύει και την ποιότητα του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ