Τα πέντε πρόσωπα που «λάμπουν» ήδη στους Big 5

Τα πέντε πρόσωπα που «λάμπουν» ήδη στους Big 5

Άλλοι ήρθαν αθόρυβα και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία κι άλλοι προκάλεσαν αίσθηση με τον ερχομό τους και δικαιώνουν ήδη τον ντόρο γύρω από το όνομά τους.

Το ένα τέταρτο του πρωταθλήματος συμπληρώθηκε (συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ) και μια πρώτη εικόνα για ομάδες και πρόσωπα έχει ήδη διαμορφωθεί. Σε ένα καλοκαίρι όπου μάλλον ανέλπιστα το πάρε-δώσε των ελληνικών ομάδων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως είναι λογικό οι νέοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στα μέρη μας τράβηξαν λίγο παραπάνω την προσοχή. Ποιοι από αυτούς όμως έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν και να κάνουν τη διαφορά στις ομάδες τους;

Αγκιμπού Καμαρά 

Ο Ολυμπιακός συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να βρίσκει «διαμαντάκια» σε χώρες και αγορές που πιθανότατα είναι άγνωστες στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και να τους εξελίσσει σε βασικά γρανάζια της ομάδας του τα οποία αργότερα του αποφέρουν και πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Αγκιμπού Καμαρά. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν ήταν μεν ανακάλυψη από κάποιο… εξωτικό πρωτάθλημα, αφού ανήκε στην Λίλ και αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα της πρωταθλήτριας Γαλλίας ωστόσο ασφαλώς και δεν ήταν εύκολο να εντοπισθεί αλλά και να αποκτηθεί από τους Πειραιώτες.

Η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, λίγους θα ενθουσίασε αφού δεν προοριζόταν για βασικός στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Μέσα σε λίγους μήνες ωστόσο ο μεσοεπιθετικός από την Γουινέα έχει εξελιχθεί ίσως στο πιο σημαντικό γρανάζι της ομάδας. Στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί στα οκτώ από τα εννιά παιχνίδια έχοντας τρία γκολ και δύο ασίστ. Συνολικά έχει καταγράψει 16 συμμετοχές με τα «ερυθρόλευκα» σημειώνοντας τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Μόλις στα 20 του χρόνια, μόλις στην πρώτη του σεζόν σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Σαν έτοιμος από καιρό. Με (ποδοσφαιρικό) θράσος που θα ζήλευαν πολύ μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι από εκείνον ποδοσφαιριστές.

Στίβεν Τσούμπερ

Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομά του στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, εκεί στα μέσα του Αυγούστου, η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της Ένωσης αντιμετώπισε την είδηση σαν ανέκδοτο. Ελάχιστοι πίστεψαν ότι θα μπορούσε αυτός ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα, πόσω μάλλον στην ΑΕΚ μετά την καταστροφική χρονιά που προηγήθηκε και μετά τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό τον Ιούλιο. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον πρώτο σε ασίστ στο περασμένο Euro και τον MVP ίσως της Ελβετίας στη διοργάνωση. Κι όμως, οι «κιτρινόμαυροι» τα κατάφεραν και τον έφεραν στην Ελλάδα για λογαριασμό τους.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο για να καταλάβουν οι φίλοι της ΑΕΚ ότι ο συγκεκριμένος είναι παίκτης διαφοράς για το ελληνικό πρωτάθλημα και πως δεν έχει έρθει για αγγαρεία όπως άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ντεμπούτο ως αλλαγή στην πρεμιέρα κόντρα στον Ιωνικό και γκολ με το… καλημέρα. Μέσα σε 45 λεπτά είχε προλάβει να κλέψει τις καρδιές των οπαδών της νέας του ομάδας που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Ακολούθησαν ακόμη τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στα επόμενα οκτώ ματς, για τον πιο κομβικό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Κι ακόμα είμαστε στην αρχή…

Γιάσμιν Κούρτιτς

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα από τους πέντε που κινήθηκε σε πιο ρηχά νερά μεταγραφικά το περασμένο καλοκαίρι. Τα κενά του ρόστερ δεν καλύφθηκαν σε απόλυτο βαθμό, κάτι που στοιχίζει ήδη στην ομάδα, ωστόσο υπήρξε μία προσθήκη που ήταν ουσίας αλλά έφερε ενθουσιασμό και στον κόσμο. Ο λόγος για τον Γιάσμιν Κούρτιτς με τη μεγάλη θητεία στην Serie A και τις διεθνείς συμμετοχές με την εθνική Σλοβενίας. Ο 32χρονος χαφ μπορεί να μετράει μόλις λίγους μήνες στην Τούμπα, παίζει όμως σαν να βρίσκεται χρόνια στην ομάδα.

Ανεβάζει επίπεδο τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και μεταμορφώνει προς το καλύτερο τους «ασπρόμαυρους» με την παρουσία του. Καλύτερη απόδειξη τα παιχνίδια που έλειψε και ο Λουτσέσκου δεν κατάφερε να αναπληρώσει σε καμία περίπτωση το κενό του. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και πολύ καλά στημένα που προσφέρουν λύσεις επιθετικά στον ΠΑΟΚ. Σε 14 συμμετοχές με τον Δικέφαλο ο Κούρτιτς μετρά ήδη τέσσερα γκολ και μία ασίστ αλλά πιο σημαντική κι από τα νούμερα είναι η επιρροή του στο παιχνίδι.

Μπαντού Εντιαγέ

Μπορεί ο Αμπουμπακάρ Καμαρά να έκανε τον μεγαλύτερο κρότο από τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Άρη αφού ήταν η ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου ωστόσο ο Μπαντού Εντιαγέ είναι αυτός που θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί μέχρι στιγμής τον πολυτιμότερο για τον Άκη Μάντζιο. Σε μία μεσαία γραμμή που έτσι κι αλλιώς ήταν το δυνατό σημείο για τον Άρη πέρσι, η απόκτηση του Σενεγαλέζου χαφ ήρθε για να την εκτοξεύσει.

Με εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα όπως αυτό της Αγγλίας και της Τουρκίας, ο Εντιαγέ δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Εχει εξελιχθεί σε βασικό και αναντικατάστατο παίκτη για τον Άρη ενώ στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι μπορεί να δώσει λύσεις ακόμη και στο σκοράρισμα. Όπως έκανε στο τελευταίο ματς με τον Βόλο αλλά και κόντρα στον Παναιτωλικό. Γρήγορος, ευέλικτος, δυνατός, ένας κανονικός box του box χαφ που με την ίδια ευκολία μπορεί να ανταποκριθεί ως εξάρι και ως οκτάρι.

Ρούμπερ Πέρεθ 

Το «μυαλό» του φετινού Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός χαφ κάνει την περισσότερη δουλειά εντός αγωνιστικού χώρου και συνήθως περνάει απαρατήρητος. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει χρησιμοποιήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στα δέκα 90λεπτα της σεζόν μέχρι τώρα (εννιά στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο), χωρίς να έχει βγει καν σαν αλλαγή. Αυτό και μόνο μιλάει από μόνο του.

Μπορεί ο Βιτάλ και ο Παλάσιος να ενθουσίασαν τον κόσμο του «τριφυλλιού» που έχει apriori λατρεία με τους Λατινοαμερικάνους αλλά ο 32χρονος μέσος με την πλούσια θητεία στα ισπανικά γήπεδα είναι μέχρι στιγμής αυτός που ξεχωρίζει. Από τα πόδια του περνάει η μπάλα τις περισσότερες φορές μέσα στο παιχνίδι, αυτός γυρίζει για να πάρει την πρώτη πάσα και να προωθήσει το παιχνίδι. Είναι από τις μεταγραφές που μπορεί να μην στέλνουν τον κόσμο στο αεροδρόμιο όταν έρχονται αλλά αποδεικνύονται λίρα εκατό στο γήπεδο. Εκεί δηλαδή που κρίνονται όλοι και τα ονόματα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ