Μάνταλος σερβίρει, Καρλίτος εκτελεί

Μάνταλος σερβίρει, Καρλίτος εκτελεί

Την περσινή σεζόν απαξιώθηκαν και τη φετινή αποθεώνονται όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Καρλίτος και Μάνταλος έχουν κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα, δίνοντας ένα καλό... μάθημα σε όσους έσπευσαν να τους ξεγράψουν.

Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Τη μια στιγμή ένας παίκτης απαξιώνεται και την άλλη αποθεώνεται. Δεν απέχει πολύ η μία κατάσταση με την άλλη. Ετσι είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο και καλείται συνεχώς να δίνει… απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι στιγμής, εννιά αγωνιστικές έχουν παιχτεί στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα, με το ποδοσφαιρικό κοινό να έχει πλέον στα… χέρια του ένα ικανό και ασφαλές δείγμα για όλους τους συλλόγους. Σε αυτές τις πρώτες αναμετρήσεις δύο παίκτες ξεχωρίζουν στις ομάδες τους και είναι άξιοι αναφοράς, καθώς έχουν έναν κοινό… παρανομάστη.

Ο λόγος για τους Καρλίτος και Μάνταλο, που βλέπουν πλέον τις θετικές απόψεις για τις ικανότητές τους να αυξάνονται κατακόρυφα. Δύο παίκτες που την περσινή αγωνιστική περίοδο πέρασαν δύσκολα, ευρισκόμενοι στο επίκεντρο της κριτικής. Τη φετινή σεζόν όμως, το τοπίο μοιάζει και είναι διαφορετικό, με τους δυο άσους να παίρνουν από το… χεράκι τις ομάδες τους. Τόσο ο Καρλίτος, όσο και ο Μάνταλος έχουν περάσει πλέον στο… στάδιο της αποθέωσης, με τους αριθμούς να μαρτυρούν πολλά για την συνεισφορά τους στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Καρλίτος για… MVP

Η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον Καρλίτος, με τον Ισπανό επιθετικό να ψάχνει τα πατήματά του. Η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στα περισσότερα ματς, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο «τριφύλλι» μοιραία επηρέαζε και τον 31χρονο φορ.

Βεβαίως, δεν ήταν μόνο το παιχνίδι των «πρασίνων» που έκανε κακό στον Καρλίτος. Ο Ισπανός επιθετικός είχε διάφορα εξωαγωνιστικά θέματα που είχαν αντίκτυπο στη «δουλειά» του μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως το όνομα του 31χρονου φορ βρισκόταν συνεχώς στα… μανταλάκια, με τη λέξη «πώληση» να καταντάει συχνό φαινόμενο στην καθημερινότητα του.

Ο Καρλίτος έκλεισε τα αυτιά του στις… σειρήνες, δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα σενάρια περί πώλησής του και με τη γυναίκα του να έρχεται πλέον για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα, δείχνει άλλος άνθρωπος στο γήπεδο.

Εχει πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό και είναι συνεχώς μέσα τους «πράσινους» διακριθέντες. Ο 31χρονος φορ είναι η αιχμή του επιθετικού δόρατος της ομάδας του Ίβαν Γιοβάνοβιτς, κάνοντας παπάδες στον αγωνιστικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό, πως πέρυσι σε 34 αγώνες, βρήκε δίχτυα μόλις 6 φορές και φέτος, μετά από 10 ματς, έχει ήδη φτάσει τα 9 γκολ! Ειναι πρώτος σκόρερ στην Super League με 8 τέρματα, με τους οπαδούς των «πρασίνων» να πίνουν πλέον νερό στο όνομά του.

Καρλίτος - «Δεν μπορούμε χωρίς τους οπαδούς μας» (vid) - to10.gr

Από τις αποδοκιμασίες, στην κορυφή των ασίστ

Ο Πέτρος Μάνταλος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, κάνοντας restart μετά την καταστροφική περσινή σεζόν. Μια σεζόν που θέλουν να ξεχάσουν στην ΑΕΚ, καθώς το ένα κάζο διαδεχόταν το άλλο, με την εικόνα της ομάδας να χαρακτηρίζεται ως τραγική και αποκρουστική.

Ο Έλληνας άσος δε θα μπορούσε να διασωθεί από το περσινό… ναυάγιο της Ένωσης. Μάλιστα, βρέθηκε αρκετές φορές στο επίκεντρο, με τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπό του να δίνουν και να παίρνουν. Άλλωστε, μην πάμε μακριά, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στον ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη Βελέζ.

Από το ματς με τους «Βόσνιους» όμως, ο διακόπτης γύρισε για τον Μάνταλο ο οποίος και διανύει το καλύτερο ποδοσφαιρικό του… φεγγάρι. Σε 8 αναμετρήσεις ελληνικού πρωταθλήματος, ο Πέτρος Μάνταλος έχει… σερβίρει 6 γκολ στους συμπαίκτες του και είναι πρώτος στην σχετική λίστα των ασίστ της Super League. Και είναι εντυπωσιακό το γεγονός, καθώς πέρυσι, σε 24 ματς της κανονικής διάρκειας, σταμάτησε στις 6 τελικές πάσες. Χρειάστηκε μόλις 8 αγώνες φέτος για να ισοφαρίσει αυτήν την επίδοση. Από τα πόδια του 30χρονου μεσοεπιθετικού περνάει το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», με τον Μάνταλο να κερδίζει ξανά τόσο την εμπιστοσύνη του κόουτς, όσο και τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ο Γέβτιτς… ελευθέρωσε τον Μάνταλο | to10.gr

Καρλίτος και Μάνταλος φωνάζουν παρών την εφετινή σεζόν, αφήνοντας πίσω τους τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Με τις εμφανίσεις τους, έχουν κερδίσει (ξανά) το ζεστό χειροκρότημα των οπαδών, δείχνοντας έτοιμοι να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επίτευξη των στόχων τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ