Η πρώτη εξεταστική του Γιαννίκη

Η πρώτη εξεταστική του Γιαννίκη

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα βρει τον Ολυμπιακό στον δρόμο της ΑΕΚ και του Γιαννίκη. Το πρώτο, δυνατό τεστ για τον Έλληνα τεχνικό πλησιάζει.

Εννιά αγωνιστικές έχουν συμπληρωθεί στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, με την ΑΕΚ να φιγουράρει στα υψηλά διαζώματα της βαθμολογικής κατάταξης. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη προχωρήσει στην… καθιερωμένη αλλαγή στην άκρη του πάγκου, με τον Αργύρη Γιαννίκη να αντικαθιστά τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε το δύσκολο φορτίο, επαναφοράς του… καραβιού σε ήρεμα νερά, με τα πρώτα δείγματα να είναι θετικά και άκρως ενθαρρυντικά.

Μέχρι στιγμής, ο πρώην κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα έχει καθοδηγήσει τον Δικέφαλο σε 4 αναμετρήσεις, έχοντας απολογισμό 3 νικών και μιας ισοπαλίας. Μια ισοπαλία που… πόνεσε με τον τρόπο που ήρθε. Με την ΑΕΚ να αδυνατεί να «τελειώσει» τον Απόλλωνα, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Το πρώτο τεστ

Οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και η διακοπή των πρωταθλημάτων δίνουν τον κατάλληλο χρόνο στον Αργύρη Γιαννίκη, έτσι ώστε να προετοιμάσει την ΑΕΚ για το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί. Με την επανέναρξη της Super League, ο Έλληνας προπονητής πέφτει στα… βαθιά, καθώς η Ένωση υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Ενα πρώτο κρας τεστ για τον Αργύρη Γιαννίκη και μια ευκαιρία για την ΑΕΚ να πιάσει τους «ερυθρολεύκους» στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Κατά τη θητεία του στην ομάδα των Ιωαννίνων, ο Έλληνας προπονητής έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, έχοντας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 4 συναντήσεις με τους Πειραιώτες. Ο Γιαννίκης γνωρίζει καλά την κρισιμότητα του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής και αποτελεί και για τον ίδιο μια πρόκληση να οδηγήσει την ΑΕΚ στην πρώτη της νίκη επί του Ολυμπιακού μετά από 3.5 χρόνια.

ΑΕΚ - «Σημάδεψε» δύο παίκτες για Γενάρη ο Γιαννίκης - to10.gr

Εκεί πετάει και εκεί πονάει

Σε αυτά τα πρώτα ματς με τον Αργύρη Γιαννίκη στην άκρη του κιτρινόμαυρου πάγκου, μπορούν να βγουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για το παιχνίδι της Ένωσης. Σε κάποιους τομείς ο Δικέφαλος παρουσιάζει εκπληκτική εικόνα, ενώ άλλοι τομείς χρήζουν βελτίωσης.

Στα θετικά και ενθαρρυντικά, είναι το γεγονός πως η ΑΕΚ παίρνει επιτέλους κάτι από τα στημένα. Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύονται πλέον τις στατικές φάσεις, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα με Άρη και Απόλλωνα, όπου η Ένωση σκόραρε με Μήτογλου και Λιβάι Γκαρσία, έπειτα από εκτέλεση φάουλ και κόρνερ.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός με το… καλημέρα, άνοιξε το ρόστερ της ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή, ο Γιαννίκης ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως όσοι δείχνουν καλή εικόνα στις προπονήσεις, θα κερδίζουν και το… εισιτήριο για την ενδεκάδα. Κάπως έτσι, Σίμος Μήτογλου και Λάζαρος Ρότα βγήκαν στην επιφάνεια, δείχνοντας τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Αλλωστε, μην ξεχνάμε, πως με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οι δύο βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Πάμε και στα στοιχεία όπου η ΑΕΚ καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ο κύριος… πονοκέφαλος για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι η άμυνα. Μπορεί η Ένωση να μη δέχεται γκολ με την ίδια ευκολία, ωστόσο ακόμα δεν εμπνέει απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια στα μετόπισθεν. Τρανό παράδειγμα το ματς της Ριζούπολης, όπου ο Δικέφαλος δέχτηκε δύο τέρματα από μόλις δύο φάσεις του Απόλλωνα.

Με 10 γκολ σε 9 ματς, η Ένωση συγκαταλέγεται στη λίστα με τις χειρότερες άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι δεδομένο πως ο Δικέφαλος θέλει… δουλειά σε αυτό το θέμα, έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Παράλληλα, ο Ελληνας τεχνικός καλείται να βρει… γιατρειά στην «κοιλιά» που παρουσιάζει η ΑΕΚ στις αναμετρήσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν διάρκεια, παρουσιάζοντας αρκετά «νεκρά» διαστήματα τα οποία και… πληρώνουν ακριβά.

Το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον Αργύρη Γιαννίκη στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Με τον Έλληνα τεχνικό να έχει στα χέρια του την ευκαιρία να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ