Το αδιανόητο 18-1 που αλλοιώνει την ιστορία της ΑΕΚ (vids)

Το αδιανόητο 18-1 που αλλοιώνει την ιστορία της ΑΕΚ (vids)

Ο τραγικός απολογισμός της ΑΕΚ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που φανερώνει την αλλαγή στο DNA της Ένωσης και προκαλεί θλίψη στον κόσμο της.

Εχει καταντήσει ρουτίνα πλέον μετά από κάθε αποτυχία της ΑΕΚ σε ντέρμπι η καταγραφή του σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που όλο και μεγαλώνει. Δεν αποτελεί καν είδηση πια. Μπορεί να ακουστεί σκληρό, αλλά η αλήθεια είναι πως εδώ και τρία χρόνια τα παιχνίδια της Ένωσης κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχουν πάψει να αποτελούν ντέρμπι.

Αφήνουμε έξω τον Παναθηναϊκό και εστιάζουμε στους άλλους δύο που αυτή την τριετία είναι οι διεκδικητές τίτλων στην Ελλάδα και θα καταλάβετε γιατί τα ματς της ΑΕΚ κόντρα στους συγκεκριμένους δύο αντιπάλους, μόνο ντέρμπι δεν είναι πια. Αρχικά αξίζει να σημειωθεί πως μετά και την ήττα των «κιτρινόμαυρων» από τον Ολυμπιακό την Κυριακή, θα συμπληρωθούν τέσσερα ολόκληρα χρόνια στα οποία η ΑΕΚ δεν θα έχει ούτε μία νίκη κόντρα στους Πειραιώτες.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2018 εκείνο το 2-1 στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο ήταν η τελευταία της νίκη κι αν υποθέσουμε για την οικονομία της συζήτησης ότι θα κάνει διπλό στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον δεύτερο γύρο, θα έχουν περάσει έτσι κι αλλιώς τα τέσσερα χρόνια ημερολογιακά. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αποτυχίας της ΑΕΚ, η προηγούμενη φορά που υπήρξε αντίστοιχα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νίκη επί του Ολυμπιακού, ήταν όταν συμπλήρωσε 5,5 σχεδόν χρόνια (από Νοέμβρη του 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016), με τα δύο από αυτά ωστόσο να βρίσκεται στις μικρότερες κατηγορίες.

Και τώρα έχοντας επιστρέψει, χωρίς οικονομικά και διοικητικά προβλήματα όπως στο παρελθόν, έχει αυτά τα αποτελέσματα που μόνο ντροπή μπορούν να αποτελούν για την ιστορία της γιατί πέρα από τις ήττες, κάποια σκορ ήταν και ιδιαίτερα βαριά (βλέπε 1-5, 4-1, 3-0). Όλα αυτά για την ομάδα που ιστορικά αποτελεί τον αντίπαλο που έχει κερδίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό (57 έχει η ΑΕΚ, 54 ο ΠΑΟΚ και 40 ο Παναθηναϊκός).

Κόντρα στον Ολυμπιακό λοιπόν, από το 2018 κι έπειτα τα εννιά ματς που έληξαν με νικητή, η ΑΕΚ τα έχει χάσει όλα. Και τα εννιά. Για την ακρίβεια τα παιχνίδια είναι 12 στο σύνολο καθώς υπάρχουν και τρεις ισοπαλίες. Αν μη τι άλλο πρόκειται για σοκαριστικό αριθμό. Από τύχη και μόνο ένα ματς θα το έπαιρνες. Αλλά δεν…

Και πάμε τώρα και στον ΠΑΟΚ. Την ομάδα που έχει νικήσει η ΑΕΚ περισσότερες φορές από κάθε άλλη στην ιστορία της. 73 για την ακρίβεια, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει νικήσει η Ένωση τόσες φορές. Στο μακρινό παρελθόν βέβαια γιατί από το 2018 κι έπειτα, σε δέκα ματς που υπήρξε νικητής μεταξύ τους η Ένωση πανηγύρισε μόνο μία φορά.

Εννιά ήττες (εκ των οποίων οι πέντε σερί) και μόλις μία νίκη ο αποκαρδιωτικός απολογισμός της. Η μοναδική νίκη είναι ένα 2-0 στην Τούμπα για τα πλέι οφ το 2020, η οποία στο τέλος δεν είχε και αντίκρισμα βαθμολογικά.

Όσο για το σύνολο; Σε 19 ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η ΑΕΚ έχει χάσει 18 φορές!!! κι έχει νικήσει μόλις μία. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια που σε 19 ματς κόντρα αυτές τις δύο ομάδες έχει 18 ήττες και μία νίκη. Μιλάμε για ντροπή και μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΚ που όμοιά της δεν έχει υπάρξει και πιθανότατα δεν θα υπάρξει ξανά. Για να μην υπάρξει βέβαια, πρέπει για αρχή να σταματήσει το τρέχον σερί και να αρχίσει η Ένωση να παίρνει νίκες σε αυτά τα ματς.

Γιατί καλό το νέο γήπεδο και οι υποδομές, εννοείται ότι είναι το Α και το Ω σε μία ομάδα, αλλά όταν μιλάμε για έναν σύλλογο του μεγέθους της ΑΕΚ, είναι τραγικά αυτά τα νούμερα που δεν αρμόζουν ούτε σε… Λεβαδειακό. Αλλοιώνουν το DNA και μία ιστορία που γράφεται εδώ και δεκαετίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ