Ρόνι Λόπες εμπιστευτικό – «Εγώ φταίω για όλα. Εχω αλλάξει…»

Ρόνι Λόπες εμπιστευτικό – «Εγώ φταίω για όλα. Εχω αλλάξει…»

To10.gr «ανέκρινε» τον Ρόνι Λόπες και ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να κάνει σκληρή αυτοκριτική. Αναλύει τις δικές του ευθύνες, την «κακή κατάσταση» στην αρχή της σεζόν, την εντυπωσιακή αλλαγή και εξηγεί γιατί αισθάνεται υποχρέωση στον Ολυμπιακό.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός νίκη σε τη Φενέρμπαχτσε και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Αλλά παράλληλα… εμφάνισε έναν ποδοσφαιριστή που από εδώ και στο εξής ίσως αρχίσει να λογίζεται ως μεταγραφή… Νοεμβρίου. Διότι ο Ρόνι Λόπες, στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε, έκανε όσα δεν είχε κάνει όλους τους προηγούμενους μήνες με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος. Και υπόσχεται ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ο 25χρονος εξτρέμ, σε μια πολύ ξεχωριστή συζήτηση με to10.gr, κάνει σκληρή αυτοκριτική. Παραδέχεται πως ο μόνος που ευθύνεται για την εικόνα που είχε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν ο ίδιος. Αλλά παράλληλα επιβεβαιώνει πως μέσα από τη δουλειά και τη βοήθεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού, κατάφερε να αλλάξει τελείως το σώμα του, τη φυσική του κατάσταση και να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Και πως είναι έτοιμος να ανταποδώσει την αγάπη και την προστασία που του παρέχει ο σύλλογος!

«ΑΞΙΖΑΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΝΙΚΗ…»

Αρχικά, η κουβέντα με τον Ρόνι Λόπες πήγε στη μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Μια νίκη που όλοι στον Ολυμπιακό την ήθελαν και την κυνήγησαν ως το τέλος: «Ήταν μία ιδιαίτερη νίκη. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και το ότι το κάναμε στο τελευταίο λεπτό, το έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερο. Χαρίσαμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θα το απολαύσουμε για λίγο και θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα άξιζε τη νίκη, μια τέτοια νίκη, που έδωσε χαρά σε όλους».

Ο Ολυμπιακός, από «σίγουρος» δεύτερος στον όμιλό του, πλέον έχει ελπίδες ακόμη και για την πρωτιά, εάν νικήσει την Αντβερπ στο Βέλγιο και η Φενέρ επικρατήσει της Εϊντραχτ στο άλλο παιχνίδι στην Τουρκία. Για τον Ρόνι Λόπες, όμως, αυτό που μετράει είναι να κάνει τη δουλειά της η ομάδα του: «Το αποτέλεσμα στο Εϊντραχτ – Αντβερπ (2-2) ήταν καλό, αν και οι Γερμανοί ήταν τυχεροί στο τέλος, όμως εμείς συγκεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε, πάντα αυτό κάνουμε. Και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει. Όμως το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το δικό μας παιχνίδι. Εχουμε δείξει πως όταν εμείς είμαστε καλά, ορίζουμε τη μοίρα μας. Και αυτό ισχύει και για τα επόμενα παιχνίδια στο Europa League. Οποια ομάδα κι αν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».

«ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ»

Μοιραία η κουβέντα πήγε και στη δική του απόδοση στο 45λέπτο του αγώνα με τη Φενέρ. Ένα 45λεπτο που έδειξε ότι κάτι έχει αλλάξει στον Ρόνι. Και ο ίδιος μας εξηγεί τι ήταν αυτό: «Δουλεύω σκληρά. Ξέρω πολύ καλά, ότι όταν ήρθα εδώ δεν έπαιζα καλά. Ηταν λίγο δύσκολο για εμένα. Δεν ήμουν καλά και μπορούσες να το δεις. Ομως ο σύλλογος με στήριξε. Με τη βοήθεια της ομάδας, του τεχνικού επιτελείου και των προπονητών φυσικής κατάστασης, δουλεύω σκληρά για να δώσω στους φιλάθλους μας αυτό που θέλουν. Γιατί ξέρω ότι οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από εμένα και θέλω να τους δώσω αυτό που τους αρέσει να βλέπουν. Θα συνεχίσω να δουλεύω για να δώσω περισσότερες νίκες την ομάδα. Πλέον, είμαι καλά. Το σώμα μου έχει αλλάξει, έχω χάσει κιλά, έχω πάρει μυϊκή μάζα, είμαι πολύ καλά. Είμαι έτοιμος να προσφέρω όποτε μου το ζητήσει ο προπονητής».

Συνεχίζοντας την αυτοκριτική του, ο Ρόνι δεν κρύβεται: «Ξέρω πολύ καλά τι μπορώ να κάνω. Δεν μπορώ να αδικήσω κάποιον επειδή δεν έπαιζα. Ηταν αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Δούλεψα σκληρά και θα δουλέψω ακόμη περισσότερο. Γιατί θέλω να δείξω την ευγνωμοσύνη μου στον Ολυμπιακό, που πάλεψε για να με αποκτήσει το καλοκαίρι, με εμπιστεύθηκε. Νιώθω πολύ καλά εδώ, η ομάδα είναι καταπληκτική, οι άνθρωποι του συλλόγου μας προσφέρουν τα πάντα, πρέπει λοιπόν κι εγώ να ανταποδώσω κάτι».

ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Επόμενο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον επικίνδυνο Βόλο, το μεσημέρι (15:00) της Κυριακής. Ένα ματς στο οποίο ο Ρόνι Λόπες είναι πιθανό να επανεμφανιστεί ως βασικός, μετά από σχεδόν έναν μήνα (σ.σ. 30/10, 54’ στο 2-1 με τον Παναιτωλικό) και για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο, όταν είχε γίνει αλλαγή στο ημίχρονο. «Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα και να παίξω μπροστά σε αυτόν τον απίθανο κόσμο. Η ατμόσφαιρα (με τη Φενέρ) ήταν εκπληκτική. Το να παίζεις σε ένα γήπεδο πως αυτό, με αυτούς τους φιλάθλους, σου κάνει ακόμα πιο εύκολο το παιχνίδι.  Αισθανόμαστε σαν να έχουμε περισσότερους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ