ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2 : «Απόδραση» στο 90′ με Σάκχοφ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2 : «Απόδραση» στο 90′ με Σάκχοφ

Για τρίτο σερί ματς η ΑΕΚ φλέρταρε με απώλεια βαθμών, αλλά ο Εβγκέν Σάκχοφ που είχε περάσει αλλαγή έδωσε τη λύση και τη νίκη με 2-1 για την ομάδα του κόντρα στον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα.

Βαθιά ανάσα για την ΑΕΚ στα Γιάννενα! Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ένωση η οποία με τη… σέντρα βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, τελειώσε ιδανικά χάρη στο buzzer beater του Εβγκέν Σάκχοφ στο 90′. Ο Ουκρανός είχε περάσει έντεκα λεπτά νωρίτερα στο ματς και έδωσε τη νίκη με 2-1 στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη που τα βρήκε σκούρα απέναντι στον – για ακόμη μία φορά – εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με εξαίρεση τον Γκαρντάφσκι, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, η ενδεκάδα του ΠΑΣ ήταν η ίδια με αυτή της πεντάρας κόντρα στον Άρη. Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου, Περέα ήταν οι επιλογές του Ηρακλή Μεταξά.

Από την άλλη, ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε κι αυτός σε μία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αφού ο Άμραμπατ πήρε τη θέση του Γκαρσία. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μισελέν, Μήτογλου, Βράνιες και Μοχαμάντι τετράδα στην άμυνα, με τους Σιμόες και Σιμάνσκι στα χαφ. Ο Αραούχο ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Άμραμπατ, Μάνταλο και Τσούμπερ από πίσω του.

Déjà vu

Tο πάθημα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έγινε μάθημα για την ΑΕΚ που βρέθηκε εκτεθειμένη στα 15 δευτερόλεπτα απέναντι στον ΠΑΣ. Ο Περέα έφυγε στην πλάτη του Μήτογλου που δεν μπόρεσε να τον σταματήσει εκτός περιοχής, με τον αμυντικό της Ένωσης να μαρκάρει και εντός αυτής τον άσο του ΠΑΣ και τον Καραντώνη να δίνει πέναλτι. Το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων και ο Εραμούσπε ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 στο 5’.

Αμεση απάντηση με Άμραμπατ

Η ΑΕΚ ευτύχησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ των γηπεδούχων με τον Άμραμπατ που επέστρεψε μετά από καιρό στην ενδεκάδα και σκόραρε με τρομερό σουτ στην κίνηση για το 1-1 στο 9’. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν τεράστιες ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ.

Από μία μεγάλη ευκαιρία

Πρώτα η ΑΕΚ όταν στο 18’ ο Άμραμπατ πέρασε κάθετα για τον Αραούχο που σούταρε, αλλά είδε τον Λοντίγκιν να αποκρούει και στην επαναφορά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έκανε ίσως την επέμβαση της χρονιάς στο σουτ του Τσούμπερ.

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει, με τον Μιλιντσεάνου από κοντά να αστοχεί σε προβολή πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Ένωσης. Μετά το πρώτο 25λεπτο ο ρυθμός έπεσε, αλλά το ματς δεν έχασε το ενδιαφέρον του με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Αραούχο είχε ακόμη μία καλή στιγμή (37’), αλλά και πάλι ο Λοντίγκιν τον σταμάτησε διώχνοντας σε κόρνερ.

Κακός ρυθμός, υπεροχή ΠΑΣ

Μετά από το εξαιρετικό πρώτο μέρος, το ματς στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με όσα είχαν προηγηθεί. Καθόλου ρυθμός, μηδέν φάσεις και αρκετά φάουλ από τις δύο ομάδες. Η στιγμή που άλλαξε το παιχνίδι ήταν στο 60ο λεπτό όταν ο Σιμάνσκι βγήκε από τρο γήπεδο για να περάσει ο Ανσαριφάρντ και η ΑΕΚ κόπηκε στα δύο. Ο ΠΑΣ έβγαινε κατά κύμματα στην κόντρα, με την Ένωση να μοιάζει χαμένη. Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΣ απείλησε μόνο μία φορά με ένα σουτ του Μπρένερ στο 66′.

Σάκχοφ ο λυτρωτής

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει και το κατάφερε όταν στο 79′ μπήκε στο παιχνίδι ο Σάκχοφ αντί του Μάνταλου. Μία αλλαγή που έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» τη δυνατότητα να κρατήσουν και πάλι μπάλα και να μπορέσουν να δημιουργήσουν. Ο Ανσαριφάρντ στο 83′ είχε ένα καλό σουτ και ακολούθησε ένα δίλεπτο όπου η Ένωση έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Από σέντρα σουτ του Καρίμ ο Εραμούσπε έδιωξε μπροστά από την γραμμή και από το κόρνερ η ΑΕΚ «άγγιξε» το 1-2 αλλά ο Κάργας έσωσε ξανά πάνω στην γραμμή και ο Σάκχοφ μόνος του από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πίεση της ΑΕΚ έγινε αφόρητη και με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ήρθε η λύτρωση. Από προσπάθεια του Ανσαριφάρντ, η μπάλα έφτασε στον Σάκχοφ που έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος και την κόντρα πάνω σε αμυντικό των γηπεδούχων. Έτσι η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό – ανάσα από τα Γιάννενα και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί αποτυχίες.

Το δεκάρι: Ο Νόρντιν Άμραμπατ έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά με τη γενικότερη παρουσία του στο ματς.

Το κλειδί: Το γκολ ο Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μπήκε και έδωσε τη λύση σε ένα κομβικό ματς για την ΑΕΚ ενώ συνολικά στα λεπτά που έπαιξε βοήθησε στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας του.

Γιατί κόουτς: Η αλλαγή του Σιμάνσκι με τον Ανσαριφάρντ είχε σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΚ, αλλά την έκοψε στα δύο με τον ΠΑΣ να φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Στον πάγκο: Ο Τσόυμπερ για ακόμη ένα ματς τον τελευταίο καιρό ήταν κάκιστος και δεν βοήθησε καθόλου, με τον Γιαννίκη να τον βγάζει εκτός παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (69′ Μορέιρα), Σνάιντερ (84′ Παντελάκης), Μιλιντσεάνου (46′ Λώλης), Περέα

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Μισελέν (79′ Ρότα), Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Μάνταλος (79′ Σάκχοφ), Τσούμπερ (69′ Λιβάι Γκαρσία), Άμραμπατ, Αραούχο

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ