Κλείσιμο
Con-Troll: Προπόνηση στα πέναλτι κάνουν καθημερινά οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απίστευτο – Ο ΠΑΟΚ τα βάζει με τον παρατηρητή και την αστυνομία – «Ήταν σε σύγχυση, πρωτοφανές να γίνονται συλλήψεις»

Απίστευτο – Ο ΠΑΟΚ τα βάζει με τον παρατηρητή και την αστυνομία – «Ήταν σε σύγχυση, πρωτοφανές να γίνονται συλλήψεις» | to10.gr
03/12/2021 12:11

«Ελάχιστοι ήταν 10-15 που έκαναν τα επεισόδια και 3-4 συνελήφθησαν. Πρωτοφανές, δεν γίνονται συλλήψεις σε αυτές τις καταστάσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Λάμπρος Μπίρδας, δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απίστευτα πράγματα στην απολογία του ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Άρη και την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Οι δικηγόροι της ΠΑΕ κάνουν λόγο για… σύγχυση του παρατηρητή, αναφέρουν πως τα επεισόδια έγιναν από 10-15 (!) άτομα και τόνισαν πως είναι… πρωτοφανές που έγιναν συλλήψεις.

«Ελάχιστοι ήταν 10-15 που έκαναν τα επεισόδια και 3-4 συνελήφθησαν. Πρωτοφανές, δεν γίνονται συλλήψεις σε αυτές τις καταστάσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Λάμπρος Μπίρδας, δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απέναντι σε ένα κατηγορητήριο – κόλαφος για τον ΠΑΟΚ, από τον δικέφαλο ζητούν να τιμωρηθούν με τη μικρότερη προβλεπόμενη ποινή, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πρόστιμο και τιμωρία έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το κατηγορητήριο, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με:

– 2-4 αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο που ξεκινάει από 50.000 ευρώ μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ για τα επεισόδια που ακολούθησαν την εισβολή των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο, στις καθυστερήσεις

– Έως δύο αγωνιστικές που λόγω υποτροπής διπλασιάζονται, για ρίψη αντικειμένων στις καθυστερήσεις του αγώνα.

– Τουλάχιστον μια αγωνιστική, για καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω ανάμματος πυρσών σύμφωνα με τον παρατηρητή.

Και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δεν θα τη γλιτώσει, παρά το γεγονός πως οι νομικοί εκπρόσωποι της ομάδας θέλησαν να τα βάλουν με τον παρατηρητή όσον αφορά τα καπνογόνα, λέγοντας πως ήταν σε σύγχυση λόγω της έντασης του αγώνα, ενώ κάνουν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό σύλληψης οπαδών. Να σημειωθεί πως ήδη ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με διοικητική ποινή, που αφορά το κλείσιμο της θύρας 4 για μία αγωνιστική λόγω μη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπαν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ:

Λάμπρος Μπίρδας: «Οι οπαδοί ουσιαστικά στρέφονταν κατά της ομάδας. Εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Να εκτιμήσουμε ψύχραιμα και όχι με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Να τιμωρηθούμε γι’ αυτά που πρέπει. Δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε ούτε για το άναμμα, ούτε για τη ρίψη, Στο άναμμα των πυρσών, το φύλλο αγώνα που είναι «Ευαγγέλιο» λέει για ρίψη. Μία ποινή πρέπει να μας επιβληθεί για τη διακοπή στο 92’ που οφείλονταν στην είσοδο των φιλάθλων μας και όχι για ρίψεις.

Η προσήκουσα ποινή είναι με το 4β του 15 (σ.σ. που προβλέπει ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικές), δεν μπορούμε να έχουμε τρεις ποινές, ουσιαστικά για το ίδιο αδίκημα. Δεν φταίνε η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών… Στο 92’ όταν έγινε η είσοδος, από τις υπόλοιπες θύρες, όλο το γήπεδο τους έβριζαν.

Τι παραπάνω να κάνει η ομάδα, σε αυτό τον αγώνα προσέλαβε 120 σεκιούριτι παραπάνω από αυτούς που ήταν υποχρεωμένη. Έβαλε μπροστά στην Θύρα 4 και την 4α, 53 σεκιούριτι. Ελάχιστοι ήταν 10-15 που έκαναν τα επεισόδια και 3-4 συνελήφθησαν. Πρωτοφανές, δεν γίνονται συλλήψεις σε αυτές τις καταστάσεις. Αν πάει σεκιούριτι εκεί…

Ευτυχώς δεν υπήρχε ούτε βιαιοπραγία, ούτε τραυματισμός, ακόμα και στην τελευταία πράξη. Να ληφθεί υπόψη αυτό στην επιμέτρηση.

«Ήταν σε σύγχυση ο παρατηρητής»

Αχιλλέας Μαυρομμάτης: «Βιώσαμε συμβάντα που δεν είναι ευχάριστα και τα καταδικάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να μην φτάσουμε στο σημείο η όποια κύρωση επιβληθεί να ξεπεράσει κάποια όρια.

Ας εξετάσουμε αν η καθυστέρηση στο ξεκίνημα του αγώνα οφείλεται σε άναμμα ή ρίψη. Στο φύλλο αγώνα γίνεται αναφορά για ρίψη, όχι για άναμμα. Είναι αναμφισβήτητο, η καθυστέρηση έναρξης οφείλεται σε ρίψη. Ο παρατηρητής προφανώς σε σύγχυση αναφέρεται ότι η καθυστέρηση στο ξεκίνημα είναι το άναμμα. Σας προσκομίζουμε το βίντεο όπου φαίνεται ότι η ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα είναι καθαρή. Η καθυστέρηση οφείλεται στη ρίψη πυρσών, δεν τίθεται ζήτημα καθυστέρησης της έναρξης του αγώνα λόγω ανάμματος πυρσών.

Ο παρατηρητής ήταν σε σύγχυση λόγω της έντασης του αγώνα και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκε να κάνει συμπληρωματική έκθεση. Ζητάμε να επιβληθούν οι μικρότερες δυνατές οικονομικές κυρώσεις»

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Απίστευτο – Ο ΠΑΟΚ τα βάζει με τον παρατηρητή και την αστυνομία – «Ήταν σε σύγχυση, πρωτοφανές να γίνονται συλλήψεις»