Αργύρης Γιαννίκης, ο κακός… δαίμονας του Παναθηναϊκού

Αργύρης Γιαννίκης, ο κακός… δαίμονας του Παναθηναϊκού

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει (19:30) τον Παναθηναϊκό, με τον Αργύρη Γιαννίκη να ξυπνάει άσχημες μνήμες στο «τριφύλλι».

Η ηρεμία έχει επανέλθει στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, με την ΑΕΚ να προέρχεται από το διπλό στους Ζωσιμάδες επί του ΠΑΣ. Μια νίκη αρκετά σημαντική, για ψυχολογικούς και βαθμολογικούς λόγους, καθώς η Ένωση μετρούσε δύο συνεχόμενα ματς μακριά από το τρίποντο.

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού στην Κρήτη δημιουργεί έξτρα πίεση στον Δικέφαλο, καθώς πλέον βρίσκεται στο -9 από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται (19:30) τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και θέλουν αφενός να μειώσουν τη διαφορά από τους «ερυθρολεύκους» και αφετέρου, να πανηγυρίσουν μετά από καιρό ένα τρίποντο σε μεγάλο ματς.

Αυτή θα είναι η 7η συνάντηση του Αργύρη Γιαννίκη με τον Παναθηναϊκό, με τον κόουτς της ΑΕΚ να έχει πάρει τον… αέρα των «πρασίνων». Το τριφύλλι τα βρίσκει… σκούρα με τον Έλληνα τεχνικό, καθώς στα προηγούμενα έξι ματς, ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε νικητής τέσσερις φορές, με τον Παναθηναϊκό να μετράει δύο θετικά αποτελέσματα.

Η αρχή για τη θετική παράδοση του Αργύρη Γιαννίκη, έγινε στις 8 Ιανουαρίου του 2020. Ο ΠΑΣ βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία, με την κληρωτίδα του Κυπέλλου Ελλάδος να τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Παναθηναϊκό στους 16 του θεσμού. Με γκολ του Παμλίδη, οι Γιαννιώτες… σόκαραν το «τριφύλλι», επικρατώντας με 1-0.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με το «τριφύλλι» να νικάει τον ΠΑΣ του Γιαννίκη με 3-1. Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να γυρίζουν… τούμπα το ματς, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8».

Την επόμενη χρονιά, ο Αργύρης Γιαννίκης ανέβασε τον ΠΑΣ στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει νικητής στην πρώτη τους… μάχη. 2-0 στη Λεωφόρο για το «τριφύλλι», με τον Έλληνα τεχνικό να παίρνει την εκδίκησή τους εις… τριπλούν στη συνέχεια.

Το… τρελό σερί για τον Αργύρη Γιαννίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε στις 18 Φλεβάρη του 2021. ΠΑΣ και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους Γιαννιώτες να αποκλείουν τους «πρασίνους» με συνοπτικές διαδικασίες!

Νίκη στο Αγρίνιο (δεν είχε γίνει στους Ζωσιμάδες το ματς) με 2-1 και διπλό στη Λεωφόρο (1-2), με τον ΠΑΣ του Γιαννίκη να πανηγυρίζει ιστορική πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Ο Ελληνας τεχνικός στα… ουράνια και ο Παναθηναϊκός στο καναβάτσο.

Το τελειωτικό… χτύπημα του Γιαννίκη στον Παναθηναϊκό ήρθε στις 6 Μαρτίου. Με γκολ του Μιλεντσεάνου, ο ΠΑΣ νίκησε την τότε ομάδα του Λάζλο Μπόλονι και ο Έλληνας τεχνικός πανηγύρισε την 4η επιτυχία του στις συναντήσεις με το «τριφύλλι».

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Παναθηναϊκό, με τον Έλληνα κόουτς να μην αφήνει σε… ησυχία τους «πρασίνους». Απόψε, ο Έλληνας κόουτς ευελπιστεί και στο πρώτο του θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο «τριφύλλι» ως κόουτς της ΑΕΚ. Αναμφίβολα, ένα τρίποντο κόντρα στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα ανεβάσει τις μετοχές του 41χρονου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ