Οι οχτώ παραλλαγές της επίθεσης του Παναθηναϊκού – Τι θα επιλέξει απόψε ο Γιοβάνοβιτς;

Οι οχτώ παραλλαγές της επίθεσης του Παναθηναϊκού – Τι θα επιλέξει απόψε ο Γιοβάνοβιτς;

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει έως τώρα χρησιμοποιήσει οχτώ διαφορετικές τριάδες στην επίθεση. Ποιους θα προτιμήσει σήμερα, πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ;

Είναι δεδομένο πως η φετινή μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού είναι περισσότερο ποιοτική από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στα χέρια του ένα υλικό στο οποίο μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Και να βρίσκει επιλογές σε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, είτε παίζει με 4-3-3, είτε με 4-4-2. Γι’ αυτό και από το ξεκίνημα της σεζόν έχουμε δει πολλές παραλλαγές της επιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού. Της «τριάδας» στην επίθεση.

Στο τελευταίο παιχνίδι, αυτό με τον Βόλο την περασμένη Τετάρτη για το Κύπελλο, την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Αϊτόρ (δεξιά), Παλάσιος (αριστερά) και Μακέντα στην κορυφή. Και δεν θα ήταν θέμα συζήτησης αν αυτή η τριάδα δεν ήταν η όγδοη τη φετινή σεζόν. Την όγδοη σε 12 αγώνες. Βιτάλ, Αϊτόρ, Παλάσιος, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος, Μακέντα, Ιωαννίδης δίνουν τη δυνατότητα στον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει τριάδες ανάλογα με τα προβλήματα που έχει ή με τις συνθήκες του κάθε αγώνα. Για παράδειγμα, στα δύο τελευταία παιχνίδια απουσιάζουν οι Ιωαννίδης και Καρλίτος λόγω τραυματισμού. Ο Μακέντα πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στο ματς με τον Παναιτωλικό τους Αϊτόρ και Βιτάλ δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα και σε αυτό με τον Βόλο τους Παλάσιος και Αϊτόρ δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.

Ο Σέρβος προπονητής, μάλιστα, αφήνει την πόρτα της ενδεκάδας ανοιχτή για όλους τους παίκτες. Ακόμα και για όσους δεν φαινόταν πως θα επιστρέψουν, όπως ο Αϊτόρ, που είχε χάσει τη θέση του αλλά είναι βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Παναιτωλικό και Βόλο. Και κέρδισε αυτή τη θέση όταν μπήκε απέναντι στη Λαμία, έδειξε διάθεση, έβγαλε ενέργεια και έκανε τη διαφορά. Ο Γιοβάνοβιτς αποδίδει δικαιοσύνη, κάτι που εκτιμούν όλοι οι ποδοσφαιριστές και προσπαθούν για το καλύτερο. Ακόμα και ο Παλάσιος, ο οποίος δεν έχει πείσει ακόμα πως αξίζει να πάρει τη θέση κάποιου άλλου, επιβραβεύεται για τη δουλειά του, την προσπάθειά του, την όρεξή του.

Ο Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τριάδα τους Αϊτόρ, Βιτάλ και Καρλίτος, οι οποίοι αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές με Απόλλωνα και ΠΑΣ Γιάννινα. Ακολούθησαν οι Βιτάλ – Χατζηγιοβάνης – Αϊτόρ στα ματς με Αρη και Βόλο, ενώ στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό έπαιξαν οι Βιτάλ και Χατζηγιοβάνης στα άκρα και οι Παλάσιος και Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης. Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος έπαιξαν απέναντι στον Ιωνικό, ενώ ο Παλάσιος μπήκε αντί του Ισπανού στο επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Απέναντι στον Ατρόμητο για το Κύπελλο είδαμε τους Παλάσιος, Χατζηγιοβάνη και Ιωαννίδη, λίγες μέρες μετά με τον ΟΦΗ ο Βιτάλ μπήκε αντί του Παλάσιος και κόντρα στον ΠΑΟΚ έπαιξαν οι δύο λάτιν μαζί με τον Ιωαννίδη στην κορυφή. Με τη Λαμία έπαιξε ο Καρλίτος, έχοντας τους Βιτάλ και Χατζηγιοβάνη στις άκρες, σε ένα ματς που ο Ισπανός τραυματίστηκε και ο Μακέντα μπήκε αντί αυτού στα δύο επόμενα ματς. Απέναντι σε Παναιτωλικό, με Βιτάλ και Αϊτόρ στις άκρες και απέναντι στον Βόλο, με τον Ισπανό να διατηρεί τη θέση του και τον Παλάσιος να μπαίνει αντί του Βραζιλιάνου.

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι θα επιλέξει σήμερα ο προπονητής του Παναθηναϊκού για να ξεκινήσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ με μία μόνο απουσία απ’ όλη τη μεσοεπιθετική του γραμμή, αυτή του Ιωαννίδη. Ο Καρλίτος επιστρέφει στην αποστολή, αλλά ο Μακέντα φαίνεται να είναι το φαβορί για την κορυφή της επίθεσης. Όσο για τα δύο άκρα; Καλύτερα να περιμένουμε καθώς υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές που διεκδικούν τις δύο θέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ