Η τελευταία ευκαιρία του Τσιντώτα

Η τελευταία ευκαιρία του Τσιντώτα

Από ήρωας τη χρονιά του πρωταθλήματος, μετατράπηκε σε... μαύρο πρόβατο την περσινή σεζόν. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας έχει την τελευταία του ζαριά με τα κιτρινόμαυρα.

 Η επέμβαση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς δεν αποτελεί είδηση, με το πρόβλημα για τον Αυστριακό τερματοφύλακα να είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο άναψαν το… πράσινο φως για τον «καθαρισμό» του 29χρονου, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να περνάει σήμερα την πόρτα του χειρουργείου.

Όπως είναι λογικό, ο Στάνκοβιτς θα μείνει στα πιτς μέχρι το τέλος του 2021, με τον Αυστριακό να χάνει τα ματς με Αστέρα Τρίπολης, Ιωνικό και ΟΦΗ, αλλά και τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Όσον αφορά την επιστροφή του στη δράση, στην Ένωση έχουν… κυκλώσει την 5η Ιανουαρίου και την αναμέτρηση με τη Λαμία, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Με τον Αυστριακό στην εξέδρα, τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα περνάνε στον Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο Έλληνας γκολκίπερ επανέρχεται στο προσκήνιο και άπαντες περιμένουν με αγωνία να δουν ποια θα είναι η κατάστασή του. Θα είναι ο Τσιντώτας της πρωταθληματικής σεζόν, ή ο Τσιντώτας της περσινής, προβληματικής χρονιάς;

Η συμβολή του στο πρωτάθλημα του 2018

Τη σεζόν 2017-2018, που η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν στην πρώτη γραμμή. Κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ. Αγωνίστηκε στα 15 ματς του πρωταθλήματος και σήκωσε το μεγαλύτερο… βάρος της «κιτρινόμαυρης» επιτυχίας. Σταθερός σε όλη την διάρκεια της χρονιά, έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση της κορυφής.

Σε 15 ματς πρωταθλήματος, κατέγραψε 9 clean sheets, ενώ δέχθηκε μόλις 7 γκολ. Προσέφερε ασφάλεια με την παρουσία του κάτω από το τέρμα της ΑΕΚ, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην πρόκριση της Ένωσης στους 32 του Europa League. Με τον Έλληνα γκολκίπερ να κρατάει όρθια την ΑΕΚ στη Βιέννη και το ματς με την Αούστρια.

Το ναυάγιο της περσινής σεζόν

Η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική για την ΑΕΚ. Σε όλους τους τομείς. Με την Ένωση να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Ο Δικέφαλος γινόταν η… χαρά του κάθε αντιπάλου, με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται από τη μέση και πίσω. Εκεί που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πολλά, αθεράπευτα προβλήματα.

Μερίδιο ευθύνης είχε και ο Παναγιώτης Τσιντώτας, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να βρίσκεται αρκετές φορές στο επίκεντρο της κριτικής. Σε 29 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ο 28χρονος γκολκίπερ δέχθηκε 37 (!) γκολ, ενώ κατέγραψε μόλις 7 clean sheets.

Βεβαίως, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποκαρδιωτική αμυντική λειτουργεία της ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να δέχονται γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Ο Τσιντώτας δεν είχε τη σταθερότητα της πρωταθληματικής σεζόν, ενώ αρκετές φορές είχε υποπέσει σε γκάφες. Παρόλα αυτά, ο 28χρονος είχε βγει… νικητής στη μονομαχία με τον Γιώργο Αθανασιάδη για τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ, με τον νεαρό τερματοφύλακα να επιλέγει τον δρόμο της εξόδου στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Μια απόφαση που τον δικαίωσε, καθώς λατρεύεται σαν… Θεός στην Μολδαβία, με την Σέριφ να κάνει θαύματα στο Champions League (νίκες με Σαχτάρ και Ρεάλ Μαδρίτης).

Επίσης, μην ξεχνάμε, πως ο Τσιντώτας ήταν παρών και στο… κάζο της ΑΕΚ στο Μόσταρ, με την Ένωση τελικά να αποκλείεται από την άσημη Βελέζ.

Η επέμβαση του Στάνκοβιτς δίνει την ευκαιρία στον Τσιντώτα να εξιλεωθεί για την περσινή σεζόν. Η κατάσταση του Έλληνα τερματοφύλακα αποτελεί γρίφο για την ΑΕΚ και τον Αργύρη Γιαννίκη, με τον 28χρονο να θέλει να εμφανίσει το… πρόσωπο της πρωταθληματικής χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ