Τον χρόνο δεν τον νίκησε ποτέ κανένας…

Τον χρόνο δεν τον νίκησε ποτέ κανένας…

Ο ΠΑΟΚ αντί για ομάδα, θέλησε να φτιάξει επικοινωνιακό μηχανισμό. Που ανακάλυπτε εχθρούς εκεί που δεν υπήρχαν. Και τώρα πληρώνει αυτές τις αποφάσεις του.

«Σταματήστε να ζείτε με τις αναμνήσεις. Οι αναμνήσεις είναι για να τις διηγούμαστε στα εγγόνια, εδώ είμαστε για να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ». Τάδε έφη Μάκης Γκαγκάτσης. Πριν από λίγες μέρες, ενώπιον των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Ήταν εκεί για να τους τα ψάλει για την πορεία τους και για την ήττα από τον Άρη. Σαν να τους χρεώνει όλα όσα περνάει ο φετινός ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά και μη.

Ήταν unfair η κίνηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΠΑΟΚ. Ύψωσε το δάχτυλο και το κουνούσε στους παίκτες. Ναι στους ίδιους παίκτες που έδωσαν στον ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα, πριν από μερικά χρόνια. Αλλά τα χρόνια περνούν. Και δεν γυρίζουν πίσω. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να νικήσεις πολλά και πολλούς. Τον χρόνο δεν τον κέρδισε ποτέ κανείς.

Στο ποδόσφαιρο επίσης μπορεί να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο. Ή λίγους για πολύ. Ποτέ όλους για πάντα. Ο Μάκης Γκαγκάτσης και η υπόλοιπη διοικητική ομάδα του ΠΑΟΚ θέλησαν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στους ποδοσφαιριστές, κατηγορώντας τους πως ζουν με… αναμνήσεις. Αλλά για μισό λεπτό. Ποιοι αλήθεια είναι αυτοί που ζουν με τις αναμνήσεις; Ποιοι αποφάσισαν να αφήσουν «γυμνό» το ρόστερ του ΠΑΟΚ, ελπίζοντας πως οι ίδιοι παίκτες θα παίζουν σαν… 20χρονα παιδιά; Ποιος αποφάσισε πως μια ομάδα εξελίσσεται όταν δεν έχει την τεχνογνωσία να βρει έναν προπονητή που θα την πάει στο επόμενο στάδιο και απ’ όλο τον κόσμο εμπιστεύεται μόνο έναν;

Με τη λογική που ο ΠΑΟΚ λειτούργησε το καλοκαίρι, θα έπρεπε η ΑΕΚ να πάρει πάλι τον Χιμένεθ για να είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Και ο Παναθηναϊκός τον Νίκο Νιόπλια, που τον οδήγησε στο τελευταίο του πρωτάθλημα το μακρινό 2010.

Με τη λογική που ο ΠΑΟΚ λειτούργησε το καλοκαίρι, θα πρέπει οι ομάδες να μην επενδύουν τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία τους, αλλά να τα έχουν να… κάθονται. Γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις των Τζόλη και Γιαννούλη το καλοκαίρι και επένδυσε… 500 χιλιάδες ευρώ για να πάρει δανεικούς και ελεύθερους.

Με τη λογική που ο ΠΑΟΚ λειτούργησε το καλοκαίρι, θα πρέπει κάθε ομάδα να μην έχει τμήμα σκάουτινγκ, αλλά να… πηγαινοφέρνει – όχι μόνο προπονητές αλλά και – ποδοσφαιριστές που γνωρίζει. Γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε τον βασικό του επιθετικό με τραυματισμό (Ολιβέιρα) κι αντί να δει πως θα τον αντικαταστήσει, πήρε πίσω ως δανεικό τον Άκπομ, που τον είχε πουλήσει έναν χρόνο πριν επειδή δεν σκόραρε πολύ. Αλλά τον πήρε για… σκόρερ!

Στον ΠΑΟΚ αντί για ομάδα, επιχείρησαν να φτιάξουν έναν επικοινωνιακό μηχανισμό που θα ανακαλύπτει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, που θα τα βγάζει όλα… ρόδινα, που θα προσπαθεί να κοροϊδέψει όσους έχουν απομείνει να τους πιστεύουν ακόμα. Μέχρι που ήρθε ο καθρέφτης του γηπέδου να τους δώσει τη μεγαλύτερη σφαλιάρα. Αυτή του αληθινού ποδοσφαίρου, στο οποίο τα ίδια media δεν επένδυσαν ποτέ.

Στον ΠΑΟΚ αγνόησαν εντελώς την ποδοσφαιρική λογική. Και αντί να κοιταχτούν στον καθρέφτη για την κατρακύλα της ομάδας που φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της διοίκησης και προσωπικά του Ιβάν Σαββίδη, φορούν μια μάσκα και δείχνουν με το δάχτυλο τους ποδοσφαιριστές.

Ποιους; Τον 33χρονο Πασχαλάκη. Τον 34χρονο Βαρέλα. Τον 34χρονο Κρέσπο. Τον 36χρονο Βιεϊρίνια. Τον 31χρονο Σβαμπ. Τον 33χρονο Κούρτιτς. Τον 32χρονο Ελ Καντουρί. Τον 34χρονο Μπίσεσβαρ. Τους «άδειασαν» με τις πρώτες… στραβές. Σε μια άνευ προηγουμένου ομιλία σαν αυτή του Μάκη Γκαγκάτση πριν από λίγες μέρες. Μια ομιλία που, όπως αναμενόταν, δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν στον ΠΑΟΚ. Μετά απ’ αυτή ο «δικέφαλος» ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Λάρισα, ισοφαρίζοντας με φάουλ που δεν υπήρχε και ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 3-2.

Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όταν βγάζεις από πάνω σου τις ευθύνες που σε βαραίνουν και τις φορτώνεις σε άλλους, εκείνοι δε θα σου δώσουν ιδιαίτερη σημασία. Άλλωστε τόσο μπορούν, τόσο παίζουν. Η ευθύνη δεν είναι δική τους. Είναι του Μάκη, του Giorgis, του Καρυπίδη. Και κυρίως του Ιβάν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ