Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-3: Ο Θρύλος του Ελ Αραμπί…

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-3: Ο Θρύλος του Ελ Αραμπί…

Με τον Ελ Αραμπί να πετυχαίνει χατ-τρικ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και πλέον βρίσκεται στο +11 από την ΑΕΚ – Θρύλος ο Μαροκινός επιθετικός, που έφτασε τα τέσσερα χατ-τρικ με τα ερυθρόλευκα και έπιασε τον Τζιοβάνι.

Ασταμάτητος. Ο Ολυμπιακός με χατ-τρικ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί επικράτησε στο Περιστέρι του Ατρομήτου με 3-0 για την 14η αγωνιστική της Superleague και με 9η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα αύξησε τη διαφορά στους 11 πόντους από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο Μαροκινός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 36’ με πέναλτι και στο 50’ διπλασίασε τα τέρματα των πρωταθλητών, με τον έμπειρο στράικερ να στο 62’ να ολοκληρώνει το χατ-τρικ από την άσπρη βούλα και να σφραγίζει το τρίποντο της νίκης για την ομάδα του Πειραιά.

Με τα τρία γκολ που σκόραρε στο Περιστέρι έφτασε συνολικά τα 50 στο πρωτάθλημα, με τον Αφρικανό στράικερ να πετυχαίνει το τέταρτο χατ-τρικ με τα ερυθρόλευκα και να φτάνει τον θρυλικό Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα. Ο Ελ Αραμπί έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο παιχνίδι και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια ακόμα νίκη στη φετινή Superleague.

Οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι στο Περιστέρι και στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς που ακολουθεί με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη (19/12, 15:00), για την 15η αγωνιστική της Superleague, ενώ ο Ατρόμητος παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (18/12, 19:30).

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά και Ρόνι Λόπες πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε τον Ατρόμητο με την εξής 11άδα: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Χατζηισαϊα, Μαυρομμάτη, Καστελάνο, Νάτσο, Ντένιτς, Χαρίση, Σπιριντόνοβιτς και Κουλούρη.

Χαμηλό τέμπο

Το πρώτο 20άλεπτο κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή, αλλά οι γηπεδούχοι με διπλή ζώνη άμυνας είχαν κλείσει τους χώρους προς την εστία του Πίριτς. Μετά το 20άλεπτο οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμούς και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 23’ οι πρωταθλητές δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος βρήκε χώρο, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του πορτιέρο του Ατρομήτου.

Πέναλτι με Αγκιμπού, 0-1 με Ελ Αραμπί

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιβηρας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, σούταρε, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει στόχο. Στο 34’ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Λαλά έκανε την κάθετη πάσα στον Αφρικανό, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, έφτασε απέναντι από τον Πίριτς, με τον διεθνή σέντερ μπακ να τον ανατρέπει και τον Καραντώνη να δίνει πέναλτι.

Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και με στυλ α λα Πανένκα έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Μαροκινός στράικερ δεν λάθεψε και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στο 38’ μάλιστα ο Αφρικανός επιθετικός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν απέφυγε εξαιρετικά τον Μαυρομμάτη, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και τέσσερα λεπτά μετά την ευκαιρία του Ελ Αραμπί απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Λαλά έκανε την κάθετη από δεξιά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, γύρισε, αλλά ο Πίριτς μπλόκαρε.

Οι πρωταθλητές βρήκαν το γκολ στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου με τον Ελ Αραμπί και έκλεισαν το πρώτο μέρος μπροστά στο σκορ με 1-0.

Χατ-τρικ ο Ελ Αραμπί

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γιώργος Παράσχος έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, βάζοντας τον Μουνίθ στη θέση του Ντένιτς. Στο 47’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Εμβιλά έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κουλούρης πήρε μια ακόμα κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Ατρόμητος απείλησε πρώτος, αλλά αυτός που έβαλε το δεύτερο γκολ ήταν ο Ολυμπιακός, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Αγκιμπού Καμαρά με τρομερή κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μαροκινό στράικερ και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-0 για τους Πειραιώτες.

Στο 61’ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Χατζηισαϊα. Ο αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου βρήκε την μπάλα με το χέρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Καραντώνης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και με χατ- τρικ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το 50ο γκολ του Μαροκινού με τα ερυθρόλευκα στο πρωτάθλημα και το τέταρτο χατ-τρικ με τα χρώματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Μετά το τρίτο γκολ του Ελ Αραμπί ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μαντί Καμαρά στις θέσεις των Ρόνι Λόπες και Γιαν Εμβιλά. Στο 69ο λεπτό, μάλιστα, ο Μαροκινός επιθετικός παραλίγο να σκοράρει τέταρτη φορά στο αποψινό παιχνίδι, αλλά η κεφαλιά που έκανε μετά τη σέντρα του Μαντί Καμαρά έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Τικίνιο και Βρουσάι στις θέσεις των Ελ Αραμπί και Μασούρα, ενώ στο 76’ ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Ανδρούτσο αντί του Ρέαμπτσιουκ. Στο 86’ ο Ατρόμητος απείλησε με τον Μπεντινέλι. Ο Βραζιλιάνος σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με το τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό με 3-0 και στο +11 από την δεύτερη ΑΕΚ.

Το δεκάρι: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Ανοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο «σφράγισε» τη νίκη των Πειραιωτών. Εκανε επίσης έκανε ιστορικό ρεκόρ, με τον Αφρικανό να φτάνει τον σπουδαίο Τζιοβάνι.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Ο Ατρόμητος στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου μπήκε δυνατά, άγγιξε την ισοφάριση στο 47’ με τον Κυριακό Παπαδόπουλο και πίστεψε ότι μπορεί να πάρει κάτι από το αποψινό παιχνίδι. Το γκολ του Ελ Αραμπί στο 50’, ωστόσο, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων.

Γιατί κόουτς: Ο Ατρόμητος δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Οι Περιστεριώτες παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και το Σάββατο πηγαίνουν στο Αγρίνιο για να δώσουν μια μεγάλη μάχη με τον Παναιτωλικό. Ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, με τον Παράσχο να νιώθει την πίεση, αφού παρά το γεγονός ότι είναι αρκετές εβδομάδες στον Ατρόμητο, η εικόνα της ομάδας παραμένει απογοητευτική.

Στον πάγκο: Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Εκανε το πέναλτι στον Αγκιμπού, με το οποίο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, ενώ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς – Βασιλαντωνόπουλος (65’ Κιβρακίδης), Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο – Νάτσος, Χαρίσης, Ντένιτς (46’ Μουνίθ), Σπιριντόνοβιτς (66’Μπεντινέλι) – Κουλούρης (84’ Τζαβίδας)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ (76’ Ανδρούτσος)- Εμβιλά (65’ Μ. Καμαρά), Μπουχαλάκης – Λόπες (65’ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (72’ Βρουσάι) – Ελ Αραμπί (71’ Τικίνιο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ