ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-2 : Τον έσωσαν τα πέναλτι, ως συνήθως…

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-2 : Τον έσωσαν τα πέναλτι, ως συνήθως…

Με το γνωστό σύστημα... πέναλτι, ο ΠΑΟΚ έστησε δύο φορές την μπάλα στην άσπρη βούλα και πήρε τη νίκη με 3-2 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, γλιτώνοντας στο 90' από ακόμη μία γκέλα.

Τρίτη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ στη Super League με… χορηγό την άσπρη βούλα. Ο Δικέφαλος τα βρήκε σκούρα κόντρα στον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης που προηγήθηκε νωρίς στην Τούμπα, αλλά έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με 3-2 χάρη σε δύο πέναλτι του Κούρτιτς. Έφτασαν τα οκτώ πέναλτι στο πρωτάθλημα φέτος οι «ασπρόμαυροι», που γλίτωσαν στο 90′ από νέα γκέλα και παραμένουν στο -13 από τον Ολυμπιακό.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 και τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ ενώ οι Σίντκλεϊ, Κρέσπο, Μιχάι και Λύρατζης αποτελούσαν την τετράδα στην άμυνα. Κούρτιτς και Τσιγγάρας ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης και τους Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο τριάδα πίσω από τον Άγγλο φορ.

Από την άλλη ο Αστέρας παρατάχθηκε με 4-4-2 και τον Τσιφτσή στο τέρμα. Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο και Άλβαρες ήταν στην άμυνα, με τους Μουνάφο, Βαλιέντε, Κρέσπι και Σίτο στη μεσαία γραμμή και τους Σονί, Μπαράλες στην επίθεση.

Πιο δυνατά ο ΠΑΟΚ, γκολάρα ο Αστέρας

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 2’ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Κρέσπο να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Άκπομ από κοντά με νέα κεφαλιά να αστοχεί. Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου απείλησε και με ένα σουτ του Ζίβκοβιτς, αλλά το γκολ το πέτυχε ο Αστέρας.

Στην πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι, η ομάδα του Ράσταβατς άνοιξε το σκορ όταν στο 13’ ο Καρμόνα έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά παράλληλα με την περιοχή, έδωσε για τον Σονί ο οποίος από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη με δυνατό σουτ.

Δεν έγινε το 0-2 και ήρθε η ισοφάριση

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο του ματς κλείνοντας τους χώρους ενώ ήταν και πολύ επικίνδυνος στην κόντρα με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Σονί. Ένα φάουλ του Κούρτιτς στο 19’ δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη ενώ στο 29’ οι Αρκάδες έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, με το διαγώνιο σουτ του Κρεσπί από την κάθετη του Σονί να φεύγει πλάγια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας είχε και νέα ευκαιρία όταν ο Κρεσπί έπιασε το σουτ και ο Πασχαλάκης απέκρουσε χαμηλά στην εστία του. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει έχοντας ουσιαστικά μόνο την ευκαιρία στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, μέχρι το 43’.

Τότε ο Άκπομ με προσωπική ενέργεια και υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Τσιφτσή κι έκανε το 1-1 για τους «ασπρόμαυρους» σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Λύση από την άσπρη βούλα

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουτσιαύτης έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουνάφο στον Αουγκούστο, ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για το 2-1 στο 49′ . Παρά το γκολ που δέχθηκε, ο Αστέρας δεν πτοήθηκε και συνέχισε να είναι απειλητικός, με τον Κρέσπι στο 54′ να φεύγει στην κόντρα και τον Κούρτιτς που είχε επιστρέψει να προλαβαίνει και να κόβει πριν η μπάλα φτάσει στον Τιλίκα.

Απάντηση με Χριστόπουλο, κοντά το 3-2 ο ΠΑΟΚ

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Αστέρας βρήκε την ισοφάριση. Αφού στο 59′ η εκτέλεση φάουλ του Τιλίκα σταμάτησε στο τείχος, στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν νέο φάουλ, σε θέση για σέντρα. Από το φάουλ που εκτέλεσε ο Άλβαρες, ο Χριστόπουλος έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 2-2 στο 60′. Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ άγγιξε το τρίτο γκολ με διπλή ευκαιρία, αλλά πρώτα ο Τσιφτσής «είπε» όχι στον Αουγκούστο και στη συνέχεια το σουτ του Μπίσεσβαρ κόντραρε στα σώματα.

Ροντέο και λύτρωση ξανά με πέναλτι

Οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, με τον ρυθμό να πέφτει μέχρι και το 79′ όταν άρχισε ένα επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΟΚ. Ο Σβαμπ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Αουγκούστο έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα, σούταρε, αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε. Στο 82′ ήρθε και τρίτη σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ όταν ο Σίντκλει έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αστέρας είχε μεγάλη ευκαιρία στο 85′, με τον Τιλίκα να φεύγει στην κόντρα και τον Ριέρα να σουτάρει έξω και τρία λεπτά μετά έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Κουτσιαύτης έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρούμπερ Γκαρσία στον Κρέσπο, ο Κούρτιτς νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσιφτσή και με το δέκατο φετινό του γκολ έκανε το 3-2 για τον ΠΑΟΚ που πήρε τη νίκη με την ψυχή στο στόμα.

Το κλειδί: Η ισοφάριση του ΠΑΟΚ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, σε ένα σημείο του ματς που το 0-1 ήταν μάλλον κολακευτικό για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Το δεκάρι: Ο Κούρτιτς για ακόμη μία φορά έσωσε τον ΠΑΟΚ, έστω και από το σημείο του πέναλτι ο Σλοβένος, έδειξε ότι είναι εκεί για τα δύσκολα και δίνει τη λύση.

Γιατί κόουτς: Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ο Αστέρας έδωσε πολλές ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ και το πλήρωσε με το πέναλτι στον Κρέσπο.

Στον πάγκο: Για ακόμη ένα ματς η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα, δέχθηκε δύο γκολ ενώ θα μπορούσε να έχει δεχθεί ακόμη περισσότερα κι έφτασε τα 20 παθητικό συνολικά στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Μιχάι (71’ Ίνγκασον), Κρέσπο, Σίντκλεϊ (86’ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (71’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (71’ Μουργκ), Ακπομ (86’ Σφιντέρσκι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε (91’ Ιγκλέσιας), Ρεγκίς (82’ Γκαρσία), Σίτο (46 Τιλίκα), Σόνι, Μπαράλες (68’ Ριέρα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ