Το τελευταίο οχυρό της Superleague – Μόνο η «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ (vids)

Το τελευταίο οχυρό της Superleague – Μόνο η «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ (vids)

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μη δίνει δικαιώματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η μάχη για τον πρώτο σκόρερ της Superleague έχει «ανάψει» για τα καλά.

Ο Ολυμπιακός σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν αποτελεσματικός και κυνικός, επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη, έφτασε τις 10 σερί νίκες και ξέφυγε 11 βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ που γνώρισε «κάζο» στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ (1-2).

Οι ερυθρόλευκοι με τον συνήθη ύποπτο, Γιουσέφ Ελ Αραμπί έφτασαν σε ακόμη ένα τρίποντο, παρέμειναν φυσικά αήττητοι και έδειξαν σε ακόμη μια αναμέτρηση πως τα πάντα στο ελληνικό πρωτάθλημα εξαρτώνται από εκείνους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει να πάρει μια διαφορά ασφαλείας από την Ένωση, να μην απειλείται ουσιαστικά και να «καθαρίζει» αγωνιστική με την αγωνιστική την υπόθεση για το τρίτο σερί πρωτάθλημα και 47ο συνολικά.

Την ώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός δείχνει να «ξεμακραίνει» και να είναι το μεγάλο φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει δώσει καν το παραμικρό δικαίωμα στην ΑΕΚ, η «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ της Superleague έχει φουντώσει για τα καλά…

Το τελευταίο οχυρό που μοιάζει να έχει μείνει ανοιχτό (και θα μείνει μέχρι τέλους) είναι αυτό του κορυφαίου σκόρερ, αφού υπάρχουν πέντε παίκτες σε κοντινή απόσταση και στην κορυφή γίνεται ένας χαμός. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με το γκολ κόντρα στη Λαμία και το χατ-τρικ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο μεσοβδόμαδα έφτασε αισίως τα 9 τέρματα και φουλάρει για τρίτο σερί «χρυσό παπούτσι» της Superleague, ενώ μαζί του με τον ίδιο αριθμό τερμάτων είναι πλέον και ο Γιασμίν Κούρτιτς, χάρη στα δυο πέναλτι που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-2.

Από εκεί και πέρα 9 γκολ έχει και ο Καρλίτος, ο οποίος μάλιστα δεν σκόραρε καν αυτή την αγωνιστική, ενώ 8 γκολ έχει ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Βόλου. Λίγο πιο πίσω, αλλά με μια ιδιαιτερότητα είναι και ο Σέρχιο Αραούχο, που έχει πετύχει μεν 6 τέρματα, αλλά κανένα με πέναλτι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της λίστας πλην Καρλίτος.

Η «μάχη» του πρωταθλήματος λοιπόν μπορεί να ξεκαθαρίζει, χάρη στην ποιότητα και την κυνικότητα του Ολυμπιακού, όμως η «μάχη» των σκόρερ έχει πάρει «φωτιά» και ακόμα βρισκόμαστε στη 15η αγωνιστική της Superleague.

Οι πρώτοι σκόρερ της Superleague:

Τα γκολ του Ελ Αραμπί με την ΑΕΚ

Το γκολ του Καρλίτος με Ατρόμητο

Το χατ τρικ του Καρλίτος με Ιωνικό

Το πρώτο γκολ του Κούρτιτς με Παναθηναϊκό

Το δεύτερο γκολ του Κούρτιτς με τους πράσινους

Το γκολ του Αραούχο με Απόλλωνα

Τα γκολ του Αραούχο με Ολυμπιακό

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ