Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν είναι εκτός εξάδας

Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν είναι εκτός εξάδας

Ο ΠΑΟΚ χρωστάει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Γιάσμιν Κούρτιτς, γιατί αν δεν ήταν αυτός...

Την ώρα που το 2021 βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου και το 2022 έρχεται να πάρει τη θέση του, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο -13 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Δηλαδή με λίγα λόγια εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κανείς πως τα πράγματα δεν έχουν πάει και πολύ καλά για τον Δικέφαλο του βορρά.

Ωστόσο, θα μπορούσαν να είχαν πάει και πολύ χειρότερα. Θα μπορούσε να μην είναι απλά μια κακή χρονιά για τους «ασπρόμαυρους» με σερί 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες σε 15 αναμετρήσεις, αλλά μια καταστροφική σεζόν, που θα έδιναν… μάχη όχι για τη δεύτερη θέση, αλλά για την 4άδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο λόγος που έχει αποφευχθεί αυτό και οι Θεσσαλονικείς παλεύουν στα ίσια με την ΑΕΚ για τη 2η θέση και δεν παλεύουν με τους Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Άρη για το ευρωπαϊκό εισητήριο έχει όνομα. Γιασμίν Κούρτιτς. Ναι, ο 32χρονος κεντρικός μέσος έχει καταφέρει να κρατήσει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μακριά από την καταστροφή.

Πως; Με τα πολλά και κρίσιμα τέρματα του. Αρχικά, ο Σλοβένος άσος παρότι δεν αγωνίζεται στην τριπλέτα της επίθεσης, αυτή τη στιγμή είναι πρώτος σκόρερ της Superleague με 9 γκολ, μαζί με τους Καρλίτος και Ελ Αραμπί. Ναι, δεν είναι σέντερ φορ, δεν είναι καν εξτρέμ και σε 13 ματς έχει βρει 9 φορές δίχτυα, ενώ έχει μοιράσει και μία ασίστ.

Ο έμπειρος χαφ, που έχει στο βιογραφικό του «γεμάτες» σεζόν στο καμπιονάτο, καθώς έχει αγωνιστεί στις Πάρμα, Παλέρμο, Σασουόλο, Τορίνο, Φιορεντίνα, Αταλάντα και ΣΠΑΛ, έχει αποδειχτεί λίρα εκατό για τον Δικέφαλο του βορρά. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται το εξής ερώτημα:

Αν δεν ήταν αυτός, τι;

Σε αυτό το υποθετικό σενάριο η κατάσταση για τον ΠΑΟΚ θα ήταν… θρίλερ. Συγκεκριμένα, χωρίς τον Γιάσμιν Κούρτιτς, οι Θεσσαλονικείς κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονταν εκτός εξάδας! Αυτό γιατί κάποια από τα 9 γκολ που έχει πετύχει ο Σλοβένος κεντρικός μέσος, έχουν χαρίσει νίκες στην ομάδα του. Και νίκες = βαθμοί.

Αναλυτικότερα, ο 32χρονος άσος έχει πάρει από το χέρι τους «ασπρόμαυρους» και τους έχει οδηγήσει σε νίκη σε τρία παιχνίδια. Με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-3), όπου βρήκε δίχτυα δις, με Λαμία στην Τούμπα (2-1), όπου «υπέγραψε» την ολική ανατροπή και στο εντός έδρας ματς με Αστέρα, όπου πέτυχε δύο γκολ.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Γιάσμιν Κούρτιτς να πετύχει αυτά τα 5 γκολ, η ιστορία που θα είχε γραφτεί στα εν λόγω τρία παιχνίδια θα ήταν πολύ διαφορετική. Αντί για τρεις νίκες, θα είχε μετρήσει δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Άρα αντί για 9 βαθμούς, που έβαλε στο σακούλι του, θα είχε βάλει 2.

Και κάπως έτσι θα βρισκόταν στην 7η θέση με 21 βαθμούς και στο -20 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Επιπλέον, χάρη σε δικό του γκολ στο 95ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς απέφυγαν την ήττα στο πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ. Και μαζί με την ήττα απέφυγαν και τους μπελάδες.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» λοιπόν το οφείλουν οι άνθρωποι και οι φίλοι του Δικεφάλου στον Κούρτιτς, γιατί αν δεν ήταν αυτός, ο ΠΑΟΚ θα γύρναγε πολλά χρόνια πίσω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ