Δεν φταίει μόνο η άμυνα – Αυτός είναι ο διπλός λόγος της καθίζησης της ΑΕΚ

Δεν φταίει μόνο η άμυνα – Αυτός είναι ο διπλός λόγος της καθίζησης της ΑΕΚ

ΑΕΚ και χαρούμενα Χριστούγεννα... αρνούνται να συναντηθούν. Η Ένωση προβλημάτισε κόντρα στον ΟΦΗ, με τους Τσούμπερ-Αραούχο να κινούνται και πάλι σε ρηχά νερά.

Η… κατάρα των Χριστουγέννων έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα από τον ΟΦΗ.

Για ακόμη μια φορά, η Ένωση κέρασε… πίκρα τους οπαδούς της, στο τελευταίο ματς πριν τις γιορτές, μένοντας πλέον έντεκα ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Γκρίνια και εσωστρέφεια βρίσκονται στο «κιτρινόμαυρο» κατώφλι, με τον Αργύρη Γιαννίκη να καλείται να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση.

Σε άλλο ένα ματς την εφετινή σεζόν, οι «κιτρινόμαυροι» σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών, με τον Όγκνιεν Βράνιες να σημειώνει το μοναδικό τέρμα.

Στο χθεσινό ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αντιμετώπισε πολλά αμυντικά προβλήματα, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που ο Δικέφαλος έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Μαρούσι. Κόντρα στους Κρητικούς, Στίβεν Τσούμπερ και Σέρχιο Αραούχο πρωταγωνίστησαν με την… αστοχία τους, δείχνοντας και πάλι πως αμφότεροι, δε βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

Σίγησαν τα… κανόνια

Ήταν 24 Οκτωβρίου, όταν η ΑΕΚ έκανε… παρέλαση στο Πανθεσσαλικό, με τον Στίβεν Τσούμπερ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Ο Ελβετός έκανε τα πάντα στον Βόλο, σημειώνοντας ένα τέρμα, ενώ είχε σερβίρει και δύο γκολ στους συμπαίκτες του.

Δύο μήνες μετά και ο σταρ της Ένωσης, παραμένει επί της ουσίας… άφαντος. Στα τελευταία οχτώ ματς πρωταθλήματος, ο Ελβετός παίκτης βρίσκεται μακριά από τα δίχτυα, συμπαρασέρνοντας και την ΑΕΚ με την απόδοσή του. Ο 30χρονος κινείται σε ρηχά νερά το τελευταίο διάστημα, με την κατάστασή του να προβληματίζει.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα των 5 γκολ και 2 ασίστ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έχει δώσει πλέον τη σκυτάλη στο απόλυτο μηδέν. Οι χαμηλές… πτήσεις του Τσούμπερ έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, με τον Ελβετό να ψάχνει τον καλό του εαυτό.

Κόντρα στους Κρητικούς, ο 30χρονος παίκτης δε βρέθηκε και πάλι σε καλό βράδυ, με τον Αργύρη Γιαννίκη να τον αποσύρει στον πάγκο, την στιγμή που η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Αυτή η κίνηση του Έλληνα τεχνικού, υποδηλώνει πολλά σχετικά με την παρουσία του Τσούμπερ στα τελευταία ματς.

Εκτός από τον Στίβεν Τσούμπερ, σε κακή κατάσταση βρίσκεται και ο Σέρχιο Αραούχο. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι μακριά από τον καλό του εαυτό στα τελευταία ματς, έχοντας χάσει την στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σκόραρε δύο γκολ και έκτοτε, μετράει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στην Superleague, δίχως να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Παρόλο που βρίσκεται μέσα στις φάσεις και παλεύει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο Αργεντινός δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Ο 29χρονος φορ δίνει και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, με την αφλογιστία όμως να παραμένει.

Προβληματισμός και γκρίνια θα συνοδεύσουν τους «κιτρινόμαυρους» στις διακοπές των Χριστουγέννων. Το -11 φέρνει σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ και ο Αργύρης Γιαννίκης καλείται να βρει λύση στον… γρίφο Τσούμπερ-Αραούχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ