Χαμός για τη 2η θέση – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και στο… βάθος Άρης

Χαμός για τη 2η θέση – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και στο… βάθος Άρης

Η ήττα της ΑΕΚ από τον ΟΦΗ και το +11 του Ολυμπιακού έχει περιορίσει τη «μάχη» του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση, που θα κριθεί ανάμεσα σε Ένωση, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη...

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να είναι αήττητος στη φετινή Superleague μετά από 15 αγωνιστικές (13-2-0) και να βρίσκεται πριν τα Χριστούγεννα στο +11 από τη δεύτερη θέση και την ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν για ακόμη μια φορά να «τελειώσουν» ουσιαστικά την υπόθεση-τίτλος στην Ελλάδα μέσα σε 3-4 μήνες και το υπόλοιπο του πρωταθλήματος να μοιάζει με διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και η ποιότητα των Πειραιωτών συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ μεγάλη και αποτυπώνεται και στη βαθμολογία.

Μπορεί όμως ο Ολυμπιακός να έχει καθαρίσει την πρωτιά, παρόλα αυτά αναμένεται μεγάλη «μάχη» στις 11 αγωνιστικές που απομένουν για την κανονική διάρκεια συν τις 10 των play off για τη δεύτερη θέση και το «καλό» εισιτήριο (αν υπάρξει) για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Η βαθμολογία, αλλά και η εικόνα των ομάδων δείχνει ότι θα έχουμε «μάχη» τεσσάρων ομάδων για τη δεύτερη θέση, αλλά και συνολικά για τα 3 ευρωπαϊκά εισιτήρια. Συγκεκριμένα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης λέει η λογική ότι θα παλέψουν για τρία εισιτήρια και τη δεύτερη θέση παρά το γεγονός ότι ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία. Οι Κρητικοί και οι Ηπειρώτες όπως όλα δείχνουν θα προσπαθήσουν μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης να «τρυπώσουν» στην πρωτη εξάδα και τα play off και από εκεί και πέρα να παλέψουν για ότι καλύτερο.

Όσον αφορά τη δεύτερη θέση η ΑΕΚ μοιάζει να έχει ένα προβάδισμα από το γεγονός ότι έχει μαζέψει 30 βαθμούς, όμως ο ΠΑΟΚ (28 βαθμούς) και ο Παναθηναϊκός (23 βαθμούς και 1 ματς λιγότερο) καραδοκούν. Στους 22 είναι ΠΑΣ και ο ΟΦΗ, ενώ ακολουθεί και ο Άρης με 21 βαθμούς, αλλά και το -6 που κουβαλάει από την υπόθεση Λάσκοφ. Μια υπόθεση που είναι στο CAS και αν δικαιωθεί φτάνει αισίως τους 27 και μπαίνει γερά στο «κόλπο» της δεύτερης θέσης. Τα πάντα θα κριθούν στα play off και στα μεταξύ τους παιχνίδια για τη δεύτερη θέση, αλλά και για την πρώτη τετράδα και το ποιος θα μείνει εκτός Ευρώπης, όμως με τα τωρινά δεδομένα και την εικόνα των ομάδων, ο Παναθηναϊκός δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους.

Οι πράσινοι εντός έδρας είναι εντυπωσιακοί, παίζουν την καλύτερη μπάλα από τους υπόλοιπους και αν καταφέρουν και πάρουν βαθμούς και μακριά από τη Λεωφόρο τότε ίσως και να γίνουν φαβορί για τη δεύτερη θέση. Από την άλλη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ περνάνε δύσκολες μέρες και θέλουν χρόνο αλλά και μεταγραφές, με την Ένωση ωστόσο να μοιάζει να έχει το ποιοτικότερο ρόστερ εκ των τεσσάρων, αλλά και 2 παραπάνω βαθμούς που αναμφίβολα θα παίξουν τον ρόλο τους στο φινάλε.

Τέλος, ο Άρης είναι κι εκείνος μια ομάδα που έχει εξαιρετικό ρόστερ, πολύ καλό υλικό και καλό προπονητή, όμως πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με την τιμωρία και -6 που έχει στις πλάτες του. Αν η ποινή δεν σβηστεί από το CAS, τότε οι κίτρινοι όχι δεν θα προλάβουν τη δεύτερη θέση, αλλά θα πρέπει να κάνουν «ντεμαράζ» νικών για να βρεθούν στην πρώτη τετράδα, να πάρουν το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference και παράλληλα, να αφήσουν εκτός έναν εκ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό.

Η βαθμολογία της Superleague

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ