ΑΕΚ – Μετά τον Γιόχανσον, το… χάος

ΑΕΚ – Μετά τον Γιόχανσον, το… χάος

Έναν νέο... Γιάκομπ ψάχνει η ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια, το ένα μεταγραφικό λάθος διαδέχεται το άλλο, με τους «κιτρινόμαυρους» να αναζητούν την «κολώνα» του κέντρου.

Η ΑΕΚ πέταξε… λευκή πετσέτα στην μάχη του τίτλου, μένοντας έντεκα ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Η εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ, στην τελευταία… στροφή του 2021, φαίνεται πως έβαλε τέλος στα όνειρα και στις ελπίδες των «κιτρινόμαυρων» για κάτι καλό στην εφετινή Superleague.

Η Ένωση αφήνει πίσω της ότι έγινε και με το βλέμμα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο ρόστερ της. Είναι προφανές, πως μερίδιο ευθύνης για την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» δεν έχει μόνο η άμυνα. Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με την ΑΕΚ να ψάχνει τον παίκτη που θα πάρει στις… πλάτες του το κέντρο.

Κονέ και Παπαδημητρίου σκανάρουν την αγορά το τελευταίο διάστημα, καθώς το μεταγραφικό παράθυρο είναι προ των πυλών. Στο μπλοκάκι τους υπάρχουν αρκετά ονόματα (Μπαρμπόσα της Παλμέιρας), με τον Δικέφαλο να ψάχνει ουσιαστικά έναν νέο… Γιόχανσον. Τα τελευταία χρόνια, οι «κιτρινόμαυροι» αποτυγχάνουν στις περισσότερες επιλογές τους για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα, με την ΑΕΚ να μην έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο παίκτη για αυτό το νευραλγικό σημείο.

Ψάχνοντας τον Γιόχανσον

Το καλοκαίρι του 2014, η ΑΕΚ της Β΄ Εθνικής, πέτυχε… διάνα με την απόκτηση του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ενας παίκτης που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, με την στάση του εντός και εκτός γηπέδων. Μια… ήρεμη δύναμη στον χώρο του κέντρου, που έκοβε και έραβε με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Σουηδός έδινε και την ψυχή του στο γήπεδο και αποχώρησε από τον Δικέφαλο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το 2018.

Επτά χρόνια μετά, οι άνθρωποι της Ένωσης ψάχνουν έναν παίκτη που να διαθέτει ταχύτητα, ένταση και ικανότητα στο passing game. Ουσιαστικά, αυτό που θέλει η ΑΕΚ είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Σκανδιναβού χαφ. Κάποιον που θα παίζει με άνεση τόσο στο «6» όσο και στο «8», έχοντας την ταυτότητα του box to box και του παίκτη που θα έχει την δυνατότητα να πατήσει περιοχή και να σκοράρει.

Από τον Αϊντάρεβιτς μέχρι και τον Κρίστιτσιτς

Ο μόνος χαφ που έχει στεριώσει στην ΑΕΚ μετά τον Γιόχανσον είναι ο Αντρέ Σιμόες. Με τον Πορτογάλο μέσο να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα και να εξελίσσεται σε βασική κολώνα του «κιτρινόμαυρου» κέντρου.

Από εκεί και πέρα, οι αποτυχίες είναι πολλές για τον Δικέφαλο, με τα παραδείγματα να να είναι αρκετά. Πρώτος στη λίστα, ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, που ήρθε από την σουηδική Έρεμπρο. Δεν κατάφερε ποτέ να κάνει την διαφορά στην ΑΕΚ, αποχωρώντας το 2019 και μετά από 51 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Ερικ Μοράν, με την ΑΕΚ να δίνει 130.000 ευρώ στην Λεγκανές για την αγορά του. Ενας παίκτης που πέρασε και δεν… ακούμπησε από την Ελλάδα και τον Δικέφαλο, με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν τα πάντα για να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του.

Στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Ένωση προχώρησε στην απόκτηση του Αλεφ από την Μπράγκα με τη μορφή δανεισμού. Λίγα πράγματα και από τον Βραζιλιάνο χαφ, που κατέγραψε 36 συμμετοχές με 2 γκολ.

Πάμε και στον παίκτη για τον οποίο υπήρξαν μεγάλες προσδοκίες, με τα αποτελέσματα όμως να είναι άκρως απογοητευτικά. Ο λόγος για τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα μετά βαϊων και κλάδων. Έχοντας στο βιογραφικό του τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ερυθρό Αστέρα σε πρωτάθλημα και Champions League, πήρε τον… δρόμο για την ΑΕΚ τον Γενάρη του 2019. Παρόλα αυτά, η μεταγραφή αποδείχθηκε ηχηρή μόνο στα…χαρτιά, με τον Σέρβο να μην δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 500 χιλιάρικα που έδωσε η Ένωση στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Ο 31χρονος χαφ δεν κόλλησε ποτέ με τον Δικέφαλο, με τις τάσεις φυγής να είναι μονίμως στο μυαλό του. Δυόμιση χρόνια αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ και επέστρεψε στον Ερυθρό το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Παρελθόν από την ΑΕΚ ο Κρίστιτσιτς | to10.gr

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το όνομα του Νταβίντ Σιμάο, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να τον φέρνει στην Ελλάδα, μετά από υπόδειξη του Μιγκέλ Καρντόσο. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν από τα ταμεία τους και 400.000 ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Αντβέρπ, ενώ και το συμβόλαιό του ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να ξεχάσουν αυτήν την κίνηση, καθώς αποδείχθηκε μια… τρύπα στο νερό. Μεγάλο και κοστοβόρο λάθος, με την ΑΕΚ να ζημιώνεται και τον Σιμάο να έχει απογοητευτική εικόνα και στις 7 συμμετοχές του. Μια από τις πιο άστοχες μεταγραφικές επιλογές της Ένωσης, με τον Πορτογάλο χαφ να αποχωρεί μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων».

Επίσημο – Τέλος από την ΑΕΚ ο Σιμάο | to10.gr

Το… πάζλ των μεταγραφικών λαθών, φαίνεται πως ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του Νταμιάν Λε Ταλέκ. Ενας μεταγραφικός πόθος του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που όμως δεν έχει δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τις υψηλές αποδοχές του. Ο Γάλλος χαφ δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τα σενάρια για το μέλλον του είναι πολλά.

Λε Ταλέκ – «Η Ντόρτμουντ θα είναι για πάντα στην καρδιά μου» | to10.gr

Με τον Κώστα Γαλανόπουλο στα πιτς και τους Σιμάνσκι-Σάκχοφ να μην έχουν σταθερή απόδοση, μοιάζει επιβεβλημένη η μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ στον χώρο του κέντρου. Οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν ένα λαβράκι με ολοκληρωμένο πακέτο, που θα κουμπώσει άρτια στο παιχνίδι της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη. Πολλές οι δυσκολίες βεβαίως, με τις ευκαιρίες τον Γενάρη να είναι λιγοστές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ