Απίθανα πράγματα: «Μάρτυρας-κλειδί» ο υπάλληλος του ΠΑΟΚ;

Απίθανα πράγματα: «Μάρτυρας-κλειδί» ο υπάλληλος του ΠΑΟΚ;

Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ θα συμπεριλάβει στο υπόμνημα που θα καταθέσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο ένορκη κατάθεση του (υπαλλήλου του) γιατρού του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ ο ίδιος ήδη έχει βεβαιώσει τον τραυματισμό του Γκαρθία!

Η πληροφορία είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Και επιβεβαιώνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος να κάνει χρήση κάθε μέσου για να αποτρελάνει τους πάντες. Ακολουθώντας πιστά τη γνωστή ρήση του Αμερικανού συγγραφέα Αντονι Ρόμπινς, «το θέμα δεν είναι να ξέρεις τι κάνεις, το θέμα είναι να κάνεις αυτό που ξέρεις».

Και ο ΠΑΟΚ κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Προσπαθεί με νομικές ντρίμπλες, αστήρικτες εικασίες, αλλά και με τη δημιουργία εντυπώσεων (συν το… αόρατο «χέρι του Θεού») να «δημιουργήσει» κι άλλα δικαστικά εκτρώματα. Οπως εκείνο που προκάλεσε την πειθαρχική έρευνα εναντίον του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Δημήτρη Σκουτέρη, με τη μεταμεσονύκτια έκδοση απόφασης για την επιστροφή των τριών βαθμών στους Θεσσαλονικείς και το «σβήσιμο» της τιμωρίας της έδρας.

Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, λοιπόν, στο υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει έως την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ενημέρωσε ότι θα συμπεριλαμβάνει τη μαρτυρία του γιατρού του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Του κ. Γιάννη Ουσαντζόπουλου. Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ο εν λόγω γιατρός θα επισκεφθεί συμβολαιογραφικό γραφείο για να δώσει ένορκη κατάθεση σχετικά με όσα έγιναν το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου στην Τούμπα.

«Πρόκειται για μάρτυρα-κλειδί», κατά τον δικηγόρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Μαυρομάτη. Τόσο… κλειδί, που η έδρα δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να τον εμφανίσουν ως μάρτυρα υπεράσπισής τους, καθώς η… μαρτυρία του υπάρχει ήδη στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης. Τότε που ο ίδιος γιατρός είχε επιβεβαιώσει τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία.

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, δεν είναι αυτό. Το χειρότερο στην υπόθεση είναι ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί με το ζόρι (και με… πλάτες;) να παρουσιάσει ως κομβικής σημασίας τη μαρτυρία ενός υπαλλήλου του. Διότι ο κ. Ουσαντζόπουλος μπορεί να είναι ένας εξαίρετος γιατρός, μπορεί να είναι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά ποιο σοβαρό δικαστήριο θα λάμβανε υπόψη τη μαρτυρία του ως αξιόπιστη, όταν έχει πολυετή έμμισθη, υπαλληλική σχέση με τον ΠΑΟΚ; Και αυτό δεν είναι ένα ακόμη νομικό εφεύρημα του επιτελείου του Δικεφάλου, είναι η πραγματικότητα.

Βεβαίως, αυτό δεν απασχολεί διόλου τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ. Διότι από τη στιγμή που καταλύθηκε κάθε νόμος, κάθε κανονισμός και διασύρθηκε έως και η ελληνική γλώσσα για να μειωθεί η πρωτόδικη τιμωρία του, είναι λογικό να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να παρουσιάσουν μια δική τους πραγματικότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε. Εξάλλου, ακόμη και η παρουσία του κ. Ουσαντζόπουλου στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι καραμπινάτη αυθαιρεσία και φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει προκαλέσει επιπρόσθετη τιμωρία του ΠΑΟΚ, καθώς ο ΚΑΠ αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο γιατρός δεν μπορεί να έχει υπαλληλική σχέση με τη γηπεδούχο ομάδα. Ο κ. Ουσαντζόπουλος έχει και παραέχει.

Και για να τελειώνουμε. Στη συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου σημειώνεται ξεκάθαρα για τον Ουσαντζόπουλο ότι παραδέχθηκε τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία στο πρόσωπο. Για την ακρίβεια, μεταξύ άλλων ο Αρετόπουλος σημειώνει τα εξής: «…στο εν λόγω παιχνίδι υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου ομάδας, όπως μας διαβεβαίωσε και ο ιατρός του αγώνα, συγκεκριμένα του κ. GARCIA JUNEYT OSCAR που προήλθε από ρίψη αντικειμένου από θεατή…».

Επίσης, για να προλάβουμε τους γνωστούς «εξυπνάκηδες», έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τη συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου ζήτησε η Αθλητική Δικαστής, κα Μαρία Σκολαρίκη και αποδέχθηκαν, τόσο ο κ. Σκουτέρης (ναι, έγινε και αυτό) όσο και το Διαιτητικό Δικαστήριο, που αρνήθηκε να εξετάσει τον Ουσαντζόπουλο ως μάρτυρα.

Εξάλλου, τι διαφορετικό μπορεί να πει ο γιατρός του αγώνα; Μήπως θυμήθηκε κάτι άλλο; Μήπως τώρα θυμήθηκε ότι μπορεί να μην τραυματίστηκε ο Γκαρθία; Ή μήπως τώρα αποφάσισε ότι δεν είπε ποτέ στον Αρετόπουλο για τον τραυματισμό του Γκαρθία και ότι ο διαιτητής λέει ψέματα; Πού ακριβώς έγκειται η χρησιμότητα του «μάρτυρα-κλειδί» κατά τους νομικούς του ΠΑΟΚ; Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες και σαφείς. Και είναι μέρος αυτού που αναφέρουμε στον πρόλογο: «Το θέμα δεν είναι να ξέρεις τι κάνεις, το θέμα είναι να κάνεις αυτό που ξέρεις»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ