Ολυμπιακός – Ο… βιονικός, ο «βράχος» και οι σταθερές αξίες

Ολυμπιακός – Ο… βιονικός, ο «βράχος» και οι σταθερές αξίες

Ο έλεγχος των Πειραιωτών για το πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν – Ποιοι έχουν τις περισσότερες συμμετοχές, ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ και ποιος έχει δώσει τις πιο πολλές ασίστ - Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία των πρωταθλητών.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2021 ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League και στο +11 από την δεύτερη ΑΕΚ, στον επόμενο γύρο του Europa League, αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι Ερυθρόλευκοι παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν πολύ νωρίς την προετοιμασία τους, λόγω των προκριματικών του Champions League και παρότι είχαν ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και να κλείσουν με ιδανικό τρόπο το 2021.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται μέσα και στους τρεις στόχους τους, με τον Πέδρο Μαρτίνς να οδηγεί την ομάδα του προς την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Του τρίτου συνεχόμενου και συνολικά 47ου στην ιστορία της. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και το νέο έτος, ενώ οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται επίσης στους «8» του Κυπέλλου.

To10.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τα στατιστικά στοιχεία των παικτών της ομάδας του Πειραιά από την αρχή της σεζόν μέχρι το πρόσφατο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για τα Κύπελλο.

Οι πρώτες σε συμμετοχές                             

Ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν έχει δώσει 29 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους Παπέ Αμπού Σισέ και Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ να είναι οι δύο ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές. Τόσο ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός όσο και ο Μολδαβός μπακ έχουν παίξει από 27 παιχνίδια, ενώ στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Αγκιμπού Καμαρα και Μαντί Καμαρά, οι οποίοι έχουν καταγράψει από 25 συμμετοχές.

Με 20+ συμμετοχές υπάρχουν επίσης άλλοι εννιά ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Ανδρέα Μπουχαλάκη (24 συμμ.), Γιουσέφ Ελ Αραμπί (24 συμμ.), Τόμας Βατσλίκ (23 συμμ.), Γιώργος Μασούρας (23 συμμ.), Τικίνιο Σοάρες (23 συμμ.), Γιαν Εμβιλά (22 συμμ.), Κένι Λαλά (21 συμμ.), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (21 συμμ.) και Χένρι Ονιεκούρου (21 συμμ.).

Οσον αφορά στον χρόνο συμμετοχής, πρώτος στη σχετική λίστα με τα περισσότερα λεπτά είναι ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ με 2.423, ενώ ακολουθεί ο Παπέ Αμπού Σισέ με 2.170 λεπτά. Πάνω από 2.000 έχει ο Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος μετράει 2.070. Την πεντάδα ολοκληρώνουν οι Αγκιμπού Καμαρά (1.885’) και Σωκράτης Παπασταθόπουλος (1.756’).

Ο Ρέαμπτσιουκ είναι… βιονικός, με τον Μολδαβό να έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού, ενώ ο Σισέ κάνει την καλύτερη σεζόν του με τον Ολυμπιακό, με τον Σενεγαλέζο να είναι ανεβασμένος και να αποδεικνύει ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τους Πειραιώτες.

Ελ Αραμπί, ως… συνήθως

Μια ακόμα σεζόν στον Πειραιά, μια ακόμα χρονιά που είναι πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός έχει βάλει 14 γκολ σε 24 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι στην πρώτη θέση του «ερυθρόλευκου» πίνακα των σκόρερ.

Συγκεκριμένα, τα 9 από τα 14 τα έχει βάλει στο πρωτάθλημα, τα 3 στο Europa League, ενώ από ένα σκόραρε στα προκριματικά του Champions League και στα αντίστοιχα του Europa League. Ο Αφρικανός μάλιστα φέτος έφτασε τα τέσσερα χατ-τρικ με τη φανέλα των πρωταθλητών και έπιασε στη σχετική λίστα τον σπουδαίο, Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο έτερος σέντερ φορ του Ολυμπιακού, Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος έχει 8 γκολ σε 23 συμμετοχές. Τα τέσσερα από αυτά τα έχει βάλει στο πρωτάθλημα, ενώ από δύο έχει πετύχει σε Europa League και Κύπελλο. Στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Γιώργος Μασούρας (6 γκολ), Παπέ Αμπού Σισέ (5 γκολ) και Αγκιμπού Καμαρά (5 γκολ).

Ματιέ, σταθερή αξία…

Στον τομέα των ασίστ, τις περισσότερες για μια ακόμα χρονιά έχει ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός μπορεί να μην αγωνίζεται όσο πέρσι, έχοντας καταγράψει μόλις 775 λεπτά, αλλά παραμένει το ίδιο επιδραστικός στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο έμπειρος άσος έχει μοιράσει 6 ασίστ και είναι πρώτος στον σχετικό πίνακα. Οι δύο από αυτές είναι στο πρωτάθλημα, οι άλλες δύο ήταν στα προκριματικά του Champions League, ενώ μία είχε δώσει στα προκριματικά του Europa League και μία έχει βγάλει στο Κύπελλο.

Πίσω από τον Ματιέ Βαλμπουενά βρίσκονται οι Αγκιμπού Καμαρά και Γιώργος Μασούρας, με τους δύο μεσοεπιθετικούς να έχουν από 4 ασίστ, ενώ από τρεις έχουν οι Βρουσάι και Εμβιλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ