Ολυμπιακός – Δεν είναι η επιστροφή του Λοβέρα. Είναι το δικαίωμα σε μια «δίκαιη» δεύτερη ευκαιρία

Ολυμπιακός – Δεν είναι η επιστροφή του Λοβέρα. Είναι το δικαίωμα σε μια «δίκαιη» δεύτερη ευκαιρία

Ο Αργεντινός μπορεί σε λίγες ημέρες να φτιάξει ξανά βαλίτσες για αλλού. Μέχρι τότε όμως…

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά: Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση και η περίπτωση του Μάξι Λοβέρα (δεδομένα) δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο Αργεντινός όμως έχοντας χάσει το προηγούμενο τρένο επιστρέφει στον Πειραιά για να προλάβει το επόμενο. Και αν θέλει να τα καταφέρει; Θα πρέπει να έχει στο μυαλό του πως καμιά φορά φτάνει να αρπάξεις μια συνηθισμένη περίπτωση και να την κάνεις μεγάλη…

Η είδηση της «δεύτερης ευκαιρίας» του από τον Ολυμπιακό, έγινε με έναν τρόπο viral στην ποδοσφαιρική κοινωνία και δη στην ερυθρόλευκη παροικία της. Πρόσωπο της ημέρας, σχεδόν από ανάγκη. Άδειος ακόμη ο Ρέντης από την άδεια που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει παραχωρήσει στους ποδοσφαιριστές του. Δίχως εξελίξεις γενικώς ελέω Χριστουγέννων. Ο 22χρονος λοιπόν βρέθηκε ψηλά στην επικαιρότητα, παρότι οι περισσότεροι γνωρίζουν μια σειρά από συγκεκριμένες λεπτομέρειες στην υπόθεση του. Ότι επιστρέφει στον Ολυμπιακό, γιατί μόλις ολοκληρώθηκε ο ετήσιος δανεισμός του από την Ρασίνγκ Κλουμπ (36συμ, 6 ασίστ). Και ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ως το τέλος Γενάρη δεν αποκλείεται και να ξαναφύγει. «Γεμάτο» το ρόστερ του πρωταθλητή. Άρα καθόλου εύκολο να κερδίσεις μια θέση σε αυτό.

Γιατί λοιπόν τόση φασαρία για μια υπόθεση που μπορεί σε μερικές εβδομάδες να μην τη θυμάται κανείς; Μα για το timing που με έναν τρόπο φαντάζει «ιδανικό», στο «αν είναι να συμβεί» σενάριο. Οι Ερυθρόλευκοι στην season 4 διαδρομή τους και κυρίως χάρη στην προσαρμογή του Αγκιμπού Καμαρά επέστρεψαν στην 4-2-3-1 εκδοχή του σχηματισμού τους. Ειδικά στα ματς των εγχώριων διοργανώσεων ο Πέδρο Μαρτίνς δεν το διαπραγματεύεται.

Ο νεαρός από τη Γουινέα όμως φεύγει για το Africa Cup of Nations και ποιος ξέρει πότε ακριβώς θα γυρίσει. Ο Πιέρ Κουντέ που θα ήταν μια λύση, τον ακολουθεί στον δρόμο για το Καμερούν. Ο Κώστας Φορτούνης θέλει ακόμη χρόνο. Ο Ρόνι Λόπες που θα μπορούσε να πάρει τα κλειδιά της θέσης, μόλις κέρδισε ρόλο στις πτέρυγες. Ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Αυτό το κενό λοιπόν του «8-10» ταιριάζει γάντι στον Λοβέρα που όπως μάθαμε από την πρώτη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι προφανώς και δεν είναι winger αλλά ένας δημιουργός από τον άξονα που μπορεί να κάνει καλή δουλειά δίχως οι αριθμοί του να το φωνάζουν. Ένας παίκτης που πασάρει καλά, που δίνει ρυθμό αλλά που για να τα κάνει αυτά πρέπει πρωτίστως να βρει ρυθμό ο ίδιος. Ήταν η αδυναμία προσαρμογής; Ήταν η συγκυρία; Ήταν το ρόστερ και οι επιλογές;

Ήταν όλα μαζί; Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι στην πρώτη θητεία του ο Ολυμπιακός δεν του τον προσέφερε στον ενάμιση χρόνο που ήταν εδώ από τον Σεπτέμβρη του ΄19 ως τον Δεκέμβρη του ΄20, αυτόν τον ρόλο. Θα το κάνει τώρα; Θα δείξει. Σίγουρα όμως πρόκειται για μια από τις ιστορίες που αναμένεται να προκαλέσουν ενδιαφέρον τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Το καλοκαίρι επέστρεψε από δανεισμό ο Παπ Αμπού Σισέ. Δεν τον υπολόγιζε κανείς. Σήμερα είναι ο MVP της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Πριν από τρισίμιση χρόνια γύρισαν από δανεισμό και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με τον Κώστα Τσιμίκα. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει. Ακόμη και σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Αρκεί να τις διακρίνεις. Και να μπορείς να τις αρπάξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ