Ο Μάνταλος που φουλάρει για ρεκόρ και οι σταθερές του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ

Ο Μάνταλος που φουλάρει για ρεκόρ και οι σταθερές του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ

Ποιοι ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους στο πρώτο μισό της σεζόν για την ΑΕΚ...

Για ακόμη μία σεζόν η ΑΕΚ φαίνεται πως χάνει από νωρίς το τρένο του τίτλου αφού η διακοπή για τις γιορτές την βρήκε στο -11 από τον Ολυμπιακό, μία διαφορά που ειδικά στην Ελλάδα δεν καλύπτεται ούτε με… θαύμα. Μπορεί σαν εικόνα οι «κιτρινόμαυροι» να μην έχουν καμία σχέση με το χάλι που παρουσίασαν πέρσι, ωστόσο βαθμολογικά η κατάστασή τους είναι ακόμα χειρότερη κάτι που οφείλεται βέβαια και στην πορεία των Πειραιωτών.

Σε ατομικό επίπεδο πάντως, μετά από τις πρώτες 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και με τη συμπλήρωση σχεδόν του πρώτου μισού της σεζόν μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα. Γι’ αυτούς που ξεχωρίζουν όσον αφορά στις επιδόσεις τους κι εκείνους που αποτέλεσαν τα βασικά γρανάζια του Αργύρη Γιαννίκη, αλλά και του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο ξεκίνημα.

Οι κολώνες της 11άδας

Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρξαν δύο μεγάλες επιστροφές στην ΑΕΚ. Η μία από αυτές ήταν ο… νόστος του Όγκνιεν Βράνιες στα μέρη που ένιωσε πιο οικεία από οπουδήποτε αλλού. Ο Βόσνιος φόρεσε ξανά τη φανέλα της Ένωσης και αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή με τον περισσότερο – μακράν από τον δεύτερο – χρόνο συμμετοχής μέχρι τη διακοπή των γιορτών.

Ο 32χρονος στόπερ έχει καταγράψει ήδη 1470 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει δευτερόλεπτο στο πρωτάθλημα. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου με το απόλυτο στη Super League φέτος και μόνο ο Στάνκοβιτς θα μπορούσε να τον συναγωνιστεί αν δεν είχε μπει στο χειρουργείο μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τότε ο Αυστριακός τερματοφύλακας μετρούσε 12/12 στο πρωτάθλημα και όλα 90λεπτα.

Από εκεί και πέρα ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Αραούχο με 1256 λεπτά ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Τσούμπερ με 1203 λεπτά, Στάνκοβιτς με 1200 και Σιμάνσκι με 1124. Όσον αφορά στις συμμετοχές βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, με τον Σιμάνσκι να είναι ο πρώτος με 18, έχοντας χάσει μόνο το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, με την Κηφισιά στην Καισαριανή. Τον Πολωνό ακολουθούν οι Λε Ταλέκ, Ανσαριφάρντ, Αραούχο και Γκαρσία με 17 συμμετοχές ενώ στις 16 είναι οι Μάνταλος, Τσούμπερ και Βράνιες.

Λείπει το… βαρύ πυροβολικό

Η δεύτερη μεγάλη επιστροφή του καλοκαιριού ήταν εκείνη του Σέρχιο Αραούχο. Ο αγαπημένος των ΑΕΚτζήδων ήρθε για να μείνει αυτή τη φορά, υπογράφοντας συμβόλαιο ζωής με την Ένωση. Ο Αργεντινός οδηγεί την κούρσα του σκοραρίσματος για την ομάδα του, ωστόσο η έλλειψη σταθερότητας που παρουσιάζει, επηρεάζει και τον ίδιο, αλλά και την πορεία της ΑΕΚ.

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, ο «Τσίνο» πήρε φόρα στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 6 γκολ στις 10 πρώτες αγωνιστικές, αλλά στις επόμενες 5 έμεινε άσφαιρος κάτι που στοίχισε και στην ομάδα. Αυτά τα 6 γκολ (δεν τα λες και πάρα πολλά, ούτε και λίγα βέβαια) είναι πάντως αρκετά για να τον φέρουν στην πρώτη θέση από το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, με τον Τσούμπερ να ακολουθεί με 5 γκολ (επίσης όλα στο πρωτάθλημα) και μετά βρίσκουμε τον Ανσαριφάρντ με 4 και τους Βράνιες, Μάνταλο και Γκαρσία με 3 γκολ.

Φουλ για ρεκόρ ο Μάνταλος

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε πολύ περίεργα για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Με τις μεταγραφές στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και κυρίως με την προσθήκη του Ντάρκο Γέβτιτς ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον διεθνή άσο, φάνηκε πως ο ρόλος του θα είναι συμπληρωματικός, κατά βάση από τον πάγκο. Λίγο κάποιες απουσίες, λίγο η απόδοση του ίδιου του Μάνταλου όμως, τον έφεραν και πάλι όχι μόνο βασικό, αλλά σχεδόν αμετακίνητο από την 11άδα τόσο με τον Αργύρη Γιαννίκη όσο και με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο Μάνταλος είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο παραγωγικό κομμάτι από όλους τους συμπαίκτες του, αφού άμεσα ή έμμεσα έχει συμβάλει σε 11 γκολ, με τις 8 ασίστ και τα 3 γκολ που έχει πετύχει. Όσο για τις 8 ασίστ του είναι οι περισσότερες που έχει δώσει ποτέ σε 15 αγωνιστικές πρωταθλήματος και αν συνεχίσει έτσι είναι θέμα χρόνου να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ, με τις 12 ασίστ από τη σεζόν 2019-2020.

Χαρακτηριστικό της φόρμας του 30χρονου άσου είναι ότι πέρσι σε όλη τη σεζόν είχε 9 ασίστ και φέτος υπολείπεται μόλις μίας, έχοντας μπροστά του ακόμη περισσότερα ματς απ’ όσα έχει ήδη παίξει. Σε μία χρονιά που τα πράγματα δεν πηγαίνουν και πάλι καλά για την ΑΕΚ, εκείνος φωνάζει «παρών» και παρά την κριτική που δέχεται δείχνει πως παραμένει από τα σημεία αναφοράς των «κιτρινόμαυρων».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ