«Ενέσεις» ποιότητας για τον τέταρτο Άρη

«Ενέσεις» ποιότητας για τον τέταρτο Άρη

Οι περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις ανέβασαν επίπεδο τον Άρη, που μέσα στο γήπεδο θα έπρεπε να έχει 27 βαθμούς και να βρίσκεται στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι και ενίσχυσε σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του.

Ο Άρης έγινε πολύ ποιοτικός, με την προσθήκη παικτών όπως οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Εντιαγέ και Καμαρά και ακόμα και αν αδίκησε τον εαυτό του «πετώντας» βαθμούς σε αρκετά θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, θα έπρεπε να είναι στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ σε οτι αφορά την απόδοση ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τον Ολυμπιακό.

Κάποιες από τις κινήσεις που έγιναν τον βοήθησαν σημαντικά, ενώ άλλες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο 100%. Ακόμα και έτσι, όμως, μετά τις «ενέσεις» ποιότητας στο ρόστερ του ο Άρης θα έπρεπε να έχει στο γήπεδο 27 βαθμούς. Αν προσθέσει, δηλαδή, κανείς στους 21 που διαθέτει, τους έξι που του αφαιρέθηκαν άδικα από την υπόθεση Λάσκοφ και για τους οποίους περιμένει την απόφαση του CAS.

Όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη, βέβαια, δεν είχαν την ίδια συμβολή, στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους.

Ντένις

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αποκτήθηκε με πολύ καλές συστάσεις και με παραστάσεις από μεγάλες ομάδες της πατρίδας του, όπως η Σάο Πάολο, αλλά και από την Πορτογαλία με τη φανέλα της Ζιλ Βιθέντε.

Ξεκίνησε βασικός για αρκετά παιχνίδια, όμως, με εξαίρεση τρεις – τέσσερις περιπτώσεις, δεν έδειξε αυτό το κάτι παραπάνω που περίμενε ο Άρης και δεν απέδειξε ότι είναι καλύτερος από τον Κουέστα, που κέρδισε και πάλι θέση βασικού.

Μπράμπετς

Ο Άρης επένδυσε αρκετά χρήματα το καλοκαίρι για να φέρει στο Κλεάνθης Βικελίδης τον διεθνή Τσέχο αμυντικό της Βικτόρια Πλζεν και όπως αποδείχτηκε στο «χορτάρι», πολύ καλά έκανε. Ο Μπράμπετς ανέβασε ποιότητα την αμυντική γραμμή του Άρη, ενώ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα προσαρμογής.

Γρήγορος στις αντιδράσεις του και μαχητικός στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ απειλεί και τις αντίπαλες εστίες με τις προωθήσεις του στις στημένες φάσεις. Έγινε βασικός και αναντικατάστατος, πρώτος σε συμμετοχές (15) και φυσικά και ο παίκτης με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής (1429).

Φαμπιάνο

Ο Φαμπιάνο βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων του Άρη σε ότι αφορά την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας της ομάδας τους. Παρακολουθούσαν την περίπτωση του και μόλις έμεινε ελεύθερος από τη Ντενιζλίσπορ, έσπευσαν να τον αποκτήσουν.

Με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και με την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο να τους δικαιώνει απόλυτα για την επιμονή τους. Ο Άκης Μάντζιος ήθελε έναν αμυντικό που να είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια και αυτό ακριβώς κάνει ο Φαμπιάνο, από τα πόδια του οποίου ξεκινάει η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Μαζί με τον Μπράμπετς έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο.

Λούμορ

Κίνηση ουσίας αλλά και με προοπτικές αυτή της απόκτησης του 24χρονου Γκανέζου πλάγιου μπακ, που έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στις Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μαγιόρκα και Μόναχο 1860, από τον Άρη. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην αριστερή πλευρά της άμυνας, όσο και στη μεσαία γραμμή.

Με την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη να ξεκινάει με τραγωδία, καθώς το νεογέννητο παιδί του «έφυγε» από τη ζωή. Ακολούθησε ένας τραυματισμός, όμως δεν το έβαλε κάτω και το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άκη Μάντζιου και μια θέση στο βασικό σχήμα.

Εντιαγέ

Η πρώτη μεγάλη υπέρβαση για τον Άρη έγινε με την απόκτηση του Μπαντού Εντιαγέ. Ο διεθνής Σενεγαλέζος, για τον οποίο η Γαλατάσαράι είχε δαπανήσει 7.500.000 ευρώ και στην συνέχεια τον πούλησε στη Στόουκ έναντι 16.000.000 ευρώ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και «διδάσκει» σε κάθε παιχνίδι, πως θα πρέπει να αγωνίζεται ένας «Box to box» μέσος.

Ο Εντιαγέ μαρκάρει, κλέβει μπάλες, προωθεί το παιχνίδι του Άρη, «πατάει» στην αντίπαλη περιοχή και έχει ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Ιτούρμπε

Ένα από τα μεγάλα «μπαμ» της μεταγραφικής καλοκαιρινής περιόδου, ήταν η απόκτηση του διεθνούς Παραγουανού μεσοεπιθετικού από τον Άρη. Με θητεία στην Πόρτο και στην Ρόμα – η τελευταία το 2014 είχε δαπανήσει 24.500.000 ευρώ για να τον προσθέσει στο ρόστερ της-, η είδηση της μεταγραφής του έγινε σημείο αναφοράς.

Θέλει στον Άρη να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του. Άρχισε ορεξάτος, στη συνέχεια ένας τραυματισμός τον άφησε πίσω, όμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει ότι βρίσκει τον καλό εαυτό του και κερδίζει θέση στο βασικό σχήμα.

Χαϊροβιτς

Οι προσδοκίες των ανθρώπων του Άρη από την απόκτηση του διεθνούς Κροάτη μεσοεπιθετικού, με θητεία στο γερμανικό και στο ισπανικό πρωτάθλημα και τελευταίο σταθμό της καριέρας του την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Καλή τεχνική κατάρτιση και δυνατό σουτ, όμως, μέχρι εκεί. Ο Χαϊροβιτς δεν «κόλλησε» στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη και στη γρήγορη ανάπτυξη που θέλει ο Μάντζιος. Μετά από κάποιες ευκαιρίες που του δόθηκαν, φαίνεται πως, πλέον, δεν υπολογίζεται και δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Καμαρά

Ο παίκτης τον οποίο «κυνήγησε» περισσότερο από τον καθένα ο Θόδωρος Καρυπίδης την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και τελικά τον έφερε στη Θεσσαλονίκη. Ο επιθετικός από την Μαυριτανία αποτελεί την πιο ακριβή κίνηση στην ιστορία του Άρη, καθώς οι κιτρινόμαυροι κατέβαλαν στην Φούλαμ 3.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Πιστεύουν ιδιαίτερα στον ποδοσφαιριστή, που υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Καμαρά δεν είναι ο «κίλερ» μέσα στην αντίπαλη περιοχή, είναι, όμως, ποδοσφαιριστής μεγάλης ποιότητας, που κάνει τη διαφορά. Μαρκάρει, τραβάει παίκτες πάνω του, κρατάει τη μπάλα, δίνει ασίστ, εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του.

Αλί

Ο Μάντζιος ήθελε μετά την απόκτηση του Καμαρά και με τον Λόπεθ να είναι τραυματίας, ακόμα έναν ποδοσφαιριστή, που μαζί με τον Μάνο θα αποτελούσαν εναλλακτικές λύσεις για την κορυφή της επίθεσης.

Ο νεαρός διεθνής Ιρακινός Μοχανάντ Αλί, αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Αλ Ντουχαίλ. Στάθηκε, όμως, άτυχος, καθώς μετά από λίγες συμμετοχές, υπέστη ρήξη χιαστού και μηνίσκου και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, ενώ θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ