Χάρισε το ασημένιο παπούτσι και τη φανέλα της Μικτής Κόσμου στο Μουσείο της ΑΕΚ ο Μαύρος (pic)

Χάρισε το ασημένιο παπούτσι και τη φανέλα της Μικτής Κόσμου στο Μουσείο της ΑΕΚ ο Μαύρος (pic)

«Όλα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ» , ανέφερε η σημαία της ομάδας.

Ο Θωμάς Μαύρος αποτελεί… σημαία της ΑΕΚ, έχοντας γράψει ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο παλαίμαχος επιθετικός, που λατρεύεται σαν… Θεός από τους οπαδούς του Δικεφάλου, βρέθηκε στην «Αγιά Σοφιά», κάνοντας μια σπουδαία δωρεά στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ για το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας.

Ο Θρύλος του Δικεφάλου παρέδωσε το αργυρό παπούτσι που είχε κατακτήσει ως δεύτερος σκόρερ της Ευρώπης το 1979, αλλά και τη φανέλα που είχε φορέσει αγωνιζόμενος με τη Μικτή Κόσμου το 1984. Η τεράστια και συμβολική προσφορά του Μαύρου έγινε μέσα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, κάτω από τον πυλώνα με τη φωτογραφία του.

«Όταν ο μεγάλος Θωμάς μπήκε και πάλι στον τόπο των θριάμβων του! Εκεί όπου συμβολικά κάτω από τη φωτογραφία του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου μας παρέδωσε για το Μουσείο της ΑΕΚ τα πιο σημαντικά ενθύμια μίας σπουδαίας καριέρας. Μία δωρεά που είχε γίνει εδώ και καιρό από τον κορυφαίο Έλληνα σκόρερ όλων των εποχών και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ανάμεσά τους το ευρωπαϊκό ασημένιο παπούτσι του 1979 και η φανέλα με την οποία αγωνίστηκε με τη Μικτή Κόσμου 22 Ιουλίου του 1984.

«Όλα όσα κατακτήσαμε τα οφείλουμε στην ΑΕΚ» ήταν η συγκλονιστική του ατάκα! Ο Θωμάς Μαύρος περιέγραψε τα πρωτόγνωρα συναισθήματά του στην κάμερα του ΑΕΚ TV, σε μία συνέντευξη με την οποία θα αποχαιρετίσουμε το 2021 αύριο το μεσημέρι», ανέφερε η ΠΑΕ ΑΕΚ στα social media.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ