Το τέλος της προσφυγιάς και το ιστορικό έτος επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το τέλος της προσφυγιάς και το ιστορικό έτος επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη φυσική της έδρα. Το 2022 φέρνει στην Ένωση το πιο ξεχωριστό δώρο. Την «Αγιά Σοφιά».

Τρεις Μαΐου του 2003. Η μέρα που θέλουν να ξεγράψουν από τη μνήμη τους οι οπαδοί της ΑΕΚ. Η μέρα που έπεσε η… αυλαία στο «Νίκος Γκούμας».

Ηταν το τελευταίο ματς της Ένωσης στην ιστορική της έδρα. Με γκολ των Κατσουράνη, Λάκη (2) και Ίβιτς, η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 του Άρη, λέγοντας αντίο στο σπίτι της. Με το τελευταίο σφύριγμα, επικράτησε πανικός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενθουσιασμένοι οπαδοί έπαιρναν ότι έβρισκαν ως ενθύμια, ενώ δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μέσα σε όλα και η μπουλντόζα, που βρισκόταν σε θέση… μάχης πέριξ του αγωνιστικού χώρου, ανυπομονώντας να πιάσει δουλειά.

Τη… σκυτάλη λοιπόν πήραν οι μπουλντόζες, που ανέλαβαν δράση γκρεμίζοντας το γήπεδο του Δικεφάλου. Κανείς ωστόσο, δε φανταζόταν τη συνέχεια. Οι εξαγγελίες για το νέο γήπεδο ήταν καθημερινό φαινόμενο, αλλά όπως αποδείχθηκε, οι ελπίδες ήταν φρούδες.

Τα όνειρα των απανταχού ΑΕΚτζήδων έγιναν χαλάσματα και το ένα εμπόδιο διαδεχόταν το άλλο. Η ΑΕΚ άλλαζε τις έδρες σαν τα… πουκάμισα, με το γηπεδικό ζήτημα να καταντάει… Κυπριακό. Το αποτέλεσμα; 18 ολόκληρα χρόνια, η Ένωση παραμένει άστεγη και μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

18 χρόνια υπομονής και επιμονής φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους. Το μαρτυρικό 2021 που επισκιάστηκε από τον εφιάλτη του κορωνοϊού αφήνει τη θέση του στο 2022. Μια χρονιά ιστορική για την Ένωση και τους φιλάθλους της. Είναι το έτος της επιστροφής και της αναγέννησης. Η «Αγια-Σοφιά» δεν είναι πλέον ένα όνειρο ή μια εξαγγελία, αλλά μια πραγματικότητα που έχει πάρει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια όλων.

Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πιο κοντά από ποτέ. Το γήπεδο βρίσκεται στην τελική ευθεία και απομένουν κάποιες… πινελιές για την ολοκλήρωσή του. Τα καρεκλάκια έχουν τοποθετηθεί, με τον Δικέφαλο Αετό, το έτος ίδρυσης του συλλόγου και τον αριθμό «21», να σχηματίζονται στις εξέδρες. Ενα γήπεδο που θα σέβεται και θα τιμάει την ιστορία της Ένωσης, με τους Σεραφείδη, Παπαϊωάννου, Νεστορίδη και Μαύρο να… ντύνουν τους επιβλητικούς πυλώνες της Opap Arena. Τα Μουσεία Ιστορίας της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα, κάνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακή την «Αγιά Σοφιά».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών είναι μεγάλος. Άπαντες περιμένουν την ιστορική στιγμή, που θα ξαναβρεθούν στα… Ιερά χώματα. Είναι δεδομένο, πως οι σκηνές που θα εκτυλιχθούν στο πρώτο ματς της ΑΕΚ, θα είναι μοναδικές και πρωτόγνωρες. Είναι πολλά τα χρόνια του ξεριζωμού, με τον κόσμο να αδημονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του ομάδα στην παραδοσιακή της έδρα.

«Δεν υπάρχει! Είμαι συναισθηματικά δεμένος βέβαια, αλλά νιώθω μια μεγάλη χαρά, ένα δέος, μια συγκίνηση, και μακάρι να μπορούσα να παίξω σε αυτό το φανταστικό γήπεδο, κάτι όμως που δεν γίνεται. Θα ερχόμαστε να βλέπουμε τα δικά μας τα παιδιά, τους δικούς μας παίκτες να κερδίζουμε, να παίζουμε ωραία, να παίρνουμε τίτλους και να μας γεμίζουν περηφάνια», δήλωσε ο θρύλος της ομάδας, Θωμάς Μαύρος, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανυπομονησία του για το νέο γήπεδο.

Χάρισε το ασημένιο παπούτσι και τη φανέλα της Μικτής Κόσμου στο Μουσείο της ΑΕΚ ο Μαύρος (pic) | to10.gr

Το 2022 βρίσκεται προ των πυλών και θα φέρει στους «κιτρινόμαυρους» το καλύτερο δώρο. Η επιστροφή της ΑΕΚ στην γειτονιά της πλησιάζει. Η νέα χρονιά θα είναι ιστορική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ